50 лева за килограм хляб: Прекалява ли се с кето модата?

Една висока цена би била оправдана, ако видим нужното качество, смята нутриционист
Обновена: 28 юли 2020 11:17 | 27 юли 2020 09:25, Красимир Ангелов
87

Кето хляб, който струва 50 лева за килограм и 5 лева за "слайс", взриви социалните мрежи наскоро. За дни снимката обиколи интернет пространството и предизвика редица коментари.

"Кето модата е доста актуална. Това е вид хранителен режим, в който се ограничава приемът на въглехидрати за сметка на мазнините. Идеята е тялото да влезе в кетоза и да започне да синтезира енергията си от кето тела", обясни  нутриционистът Яна Данаилова в "България сутрин".

Още по темата
По думите на микробиолога от Асоциация "Активни потребители" - Сергей Иванов, 1/3 от състава на този хляб е бадемово брашно, което е въглехидрат и в никакъв случай консумацията на дадения продукт не би могла да доведе до възникването на кетоза.

Ако консумираме хляб, то би следвало да снабдим тялото си с фибри, витамини и минерали, а подобни продукти имат други цели и кетозата не е част от тях, обясниха специалистите.

"Подвеждащата информация при рекламата на хранителни продукти подлежи на санкция", допълни Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Според Данаилова има лека спекулация, защото кето диетата е модерен хранителен режим и много хора го спазват.

"Една висока цена би била оправдана, ако видим нужното качество. Доколкото съм запозната с конкретния случай, дамата твърди, че влага само био продукти, така че тя е наясно със себестойността и търговската си надценка. Това е нейно право", допълни още тя.

Нутриционистът Яна Данаилова препоръча консултация със специалист, когато искаме да редуцираме теглото си, защото всяко тяло е индивидуално и една диета, каквато и да е тя, няма как да бъде универсална за всички.

Кетонните диети и техните разновидности са алтернативен режим на хранене с превес на мазнини като енергиен източник, без да се изключват изцяло въглехидратите. 

Своята позиция изразиха и от "Савини" ООД.

"Съществуват различни вариации на препоръчителните стойности спрямо индивидуалните нужни и цели на режима на всеки индивид. 

Различни продукти и изделия на пазара биха били подходящи като част от ежедневното меню на хора, следващи кето метода на хранене. 

Ние, от САВИНИ, винаги сме били напълно прозрачни с нашите съставки, техния произход методите на тяхната обработка, като така предоставяме много повече информация от минималните законови изисквания. Целта ни е потребителите да имат възможност за информиран избор", заяви Савина Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато си екоталибан и 1000 лева са оправдани за да си задоволиш маниакалната си лудост, която те е подчинила изцяло.
30
0
 
16
 
! Отговори
Немеца преди 3 години
Не разбирам нито кето нито мето дието, но като има хора които да купуват хляб по 50 лева - нека има. В пазарната икономика всеки предприемач търси ниши. И ако успее да си продава продукта на исканата цена - всичко е ок. В България сме свикнали цените да са регулирани от държавата. Само че в пазарната икономика търсенето определя цената. Колкото едно нещо се търси повече, толкова и цената му се покачва. Единствени изключения има при ексклузива - ако всеки кара ферари цената му ще е като на опел.
29
2
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
А тези дето си мислят, че ядат някакви супер чисти храни от БИО семена най-вероятно са изпили няколко бутилки "Раундъп", докато са расли тези супер "чисти" БИО семена. Затова маайте си на воля нормална храна - домати, краставици, хляб, и колкото е по-евтин, значи толкова е по-чист, защото никой не се е набутвал да го пази, докато расте с разни хербециди, пестициди и т.н.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като има търсене, ще има и предлагане. Може и за 100 лв хляб да купуват.
27
0
 
5
 
! Отговори
Кво речи!? преди 3 години
Набиваат мазнини , за да отслабнат, но да ли като отслабнат ще са по-здрави....
26
0
 
9
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Да попитам това нутриционист няква религиозна титла ли е или вид сексуалност?За един приятел питам?
25
0
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Да ви светна как се правят пари. Взимате някакво малко помещение, обзавеждате го във Винтидж стайл, с някакви стари, изтъркани рафтове, етажерки. След това купувате от подобни Винтидж магазини плетени кошници, застлани с груба канаваца, чувалчета също от груба канаваца, След това накупувате от борсата или от Женския пазар някакви по меки домати, кух чесън, криви картофи покрити с пръст, слагате ги из кошниците и чувалите, лепите им двайсеторна цена, като отпред пишете "БИО". "БИО домати" примерн
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж бяхме бедни, а ?Хвърлят пъдпъдъчи яйца и чери домати на протест...Специални скъпи диети ...Абе в гладна Сомалия дали също правят така ?!
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз наблегам основно на хлеба. Боко и сие повеке да ядат.
22
0
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
АКО Е ИМАЛО ПОЛЗА ОТ НЕГО ЩЯХА ДА ГО ПРАВЯТ ТРАКИТЕ ПРЕДИ 2 - 3000 гд.
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИ ВЪН!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Не така преди 3 години
*кето продукт
19
0
 
6
 
! Отговори
Не така преди 3 години
Това не е точно хляб, така че има известни подвеждане на потребителя. Иначе надценката си право на търговеца. Друг е въпроса дали без подвеждащата информация, че това е хляб някой изобщо биси купил парче "което продукт" примерно!
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Абсолютно! И аз това щях да напиша. Явно не им е скъпо, щом мятат чери домати и пъдпъдъчи яйца. Сигурно са като оня навремето, когато беше станало масово да се събират пари за различни благотворителни каузи, и пичът си беше направил страничка във фейсбук с банкова сметка за събиране на помощи да си купи ферари, щото бил беден човекът и не му стигали парите. Онова беше с ирония де и беше забавно тогава, ама тия явно си вярват. Абе глезльовци мамини.
17
0
 
15
 
! Отговори
Кашу Шам Годжи Бери преди 3 години
Шушука се, че млада жена е починала от глад заради блокадите - не могла да иде на ресторант в центъра и направила успешен опит за самоубийство.
16
3
 
11
 
! Отговори
500лв е малко за тъп преди 3 години
Цялата суровина за хляб брашната наричани Био Еко Здравословни и Безглутенови бпредставляват Генетично Модифицирани Вносни Зърнени продукти.Това е ГМО Пшеница ГМО Рапица ГМО Ръж,Елда ГМО Ечемик ГМО Кукуруз и тн Те всички се омесват и правят скъпите брашна на МОнсанто Сиджента и Авикор. Тоест олкото си искате яжте безглутеново то ер ГМО и прави дупки в червата. 50лв хляб е малко заолиго френдовете.
15
2
 
11
 
! Отговори
аа преди 3 години
я тези хорица дето спазват кето диетата да ходят по спешност да си изследват бъбреците , да не стане късно. Нищо лошо не пожелавам на никого, ама така едно профилактично изследване няма да е зле да си направите. А защо да го направите - има много информация по този въпрос.
14
5
 
3
 
! Отговори
Моше Ник преди 3 години
Купуването на изборите започна сега.На ромите се осигурява едноседмична безплатна почивка на слънчака.....Някои хотелиери са отказали офертата,но другирпритиснати от крезата са приели А електронно гласуване-нъцки.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простащина.Отивам в клозета!
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера замеряха МС с чери домати! За незнаещите цената им стига 6 лв килото! Вече знаем днес какво ще мяткат- явно бутиков хляб! Хубаво е че поне разбрахме, че не сте бедни, а сте лакоми и ви е яд че нормалния човек не ви купува стоката! Ами намалете й цената вместо да я мяткате! Но и това показва характера ви, по-скоро ще го хвърлите отколкото да го дадете на хората! И на морето е така, пускаре съаи за 100 лв на нощувка и пустеете, но не намаляте! Лакомо дупе кръв....