Гешев: Протестите няма да попречат на работата ми

Приоритетите му са корупцията и битовата престъпност
28 юли 2020 11:32, Петя Славова
482
Гешев: Протестите няма да попречат на работата ми
Снимка: БГНЕС

"Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми." Това заяви главният прокурор Иван Гешев във Велики Преслав. 

Той е в региона на Шумен, където се провежда специализирана полицейска операция в три общини на територията на областта, свързана с битовата престъпност.

Пред журналисти Гешев подчерта, че за тази година неговите приоритети са елиминиране на битовата престъпност и борба с корупцията по високите етажи на властта.

По думите му, прокуратурата е отчела спад на кражбите на автомобили, както и на телефонните измами.

"Благодаря на колегите от МВР, защото заради извънредното положение ситуацията е много тежка. Въпреки трудностите работата продължава и се отчита спад на кражбите и грабежите.

Имаше дни, в които кражбите на автомобили бяха по 30 само в София. Днес има дни, в които в цялата страна няма нито една", отбеляза обвинител номер едно. Подобен бил случаят и с телефонните измами, като тази година те били 30, а броят им преди години бил огромен.

"Прокуратурата, заедно с партньорите от МВР, смята да намали до минимум битовата престъпност", обеща още главният прокурор и изрази готовност да направи отчет пред депутатите като изпрати писмо до Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МустакаКой управляваше тогава? БСП+ДПС! Кой предложи Шиши за шеф на ДАНС? Мустака е бушон и просто му дойде времето и изгоря, само дето много си беше повярвал.
256
0
 
5
 
! Отговори
Мустака преди 3 години
да мустака сам каза, че е дал милиони кредит на пеевски, които пеевски е отказал да плаща и със схеми фалират банката. Знаем от къде са прасчовите пари
255
8
 
10
 
! Отговори
БРАВО НА ГЕШЕВ! преди 3 години
ЕДИНСТВЕНИЯ СВЕСТЕН ПРОКУРОР , КОЙТО ОБРЪЩА ХАСТАРА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ , НА БКП/БСП!!!БОЛКАТА Е СТРАШНО ГОЛЯМА....ХА,ХА,ХААААААААААЗАТОВА СА И ТИЯ ПРОТЕСТИ....ОТ СТРАХ И УЖАС!
254
10
 
6
 
! Отговори
Скитник преди 3 години
Браво Гешев! Най- после истински прокурор! Не обръщай внимание на викачите от улицата! Те НЕ знаят какво искат, но нека си протестират.
253
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСъгласен съм, че Гешев си върши работата, а работата която са му възложили е да разчиства конкурентни на Борисов мафиоти и да атакува президента, щото единствено той се осмелява да разобличава същността на герберското управление.
252
7
 
14
 
! Отговори
до 265 преди 3 години
Това е поръчков прокурор, едностранчив. Поради това е безполезен.
251
4
 
5
 
! Отговори
мъдю преди 3 години
Вие как си представявате, САЩ да докара нови Ф16 с последно поколение радари и т.н. на държава с такава корупция. 4е праz4o, ще продаде технологията на русия, на талибаните, на всички. Ще чака БГ Ф16 още 20г.
250
3
 
2
 
! Отговори
ПЕЕВСКИ Е ЧИСТ преди 3 години
НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ !ПАРИТЕ СА ОТ МАЙКА МУ ИРЕНА ....ОТ БИВШАТА "ЩАЗИ" НА ГДР , ИЗПРАНИ В ГЪРЦИЯ!СЛЕДИТЕ --НЕ ОСТАВАТ! ..НО СЛЕДИТЕ НА ПАРИТЕ НА Е.МИЛИОНЧЕВА ОТ Ц,ВАСИЛЕВ И КТБ...СА ОЩЕ ПРЕСНИ...!ИМАТИ ДОКУМЕНТИ ЗА ТЕЗИ ПАРИ ОТ ОФШОРКАТА НА Ц.ВАСИЛЕВ!НЯМА ЛИ ДА БЪДАТ ПРОСЛЕДЕНИ...??!
249
1
 
6
 
! Отговори
ХАААА преди 3 години
... КАЗА ТИКВАТА С КАСКЕТ ОТ ДИВОТО СЕЛО, КЪДЕТО ИЗБЯГА, ЗА ДА НЕ ГО СГАЩЯТ ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА ПРОТЕСТЪРИТЕ! БЯГАШ ПОВЕЧЕ ОТ ОРЕШАРСКИ, СТРАХЛИВЕЦО! ОНЯ ПОНЕ СЕ ИЗМЪКВАШЕ ОТ ЗАДНИТЕ ДВОРОВЕ, ТИ НАПРАВО В ГОРНО НАНАДОЛНИЩЕ!
248
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 265"Еднинствения прокурор, който си върши работата, да си спомняте името на някой друг?"- Не , не си спомням , защото за последните 30 години в България не е имало Главен прокурор и сега няма , който да не се занимава с политически поръчки .
247
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До края на мандата си Гешев ще рови около президента и администрацията му и ще се опитва да ни пробутва това като борба с корупцията по високите етажи. Убеден съм, че никога няма да погледне към герберите във властта, каквото и да се случва там, нито ще отчете какъвто и да е резулта от ревизията на приватизацията и прехода - вероятно под това мото ще ни пробутва разчистването на сметки с конкурентните на борисов олигарси и мафиоти.
246
0
 
7
 
! Отговори
ko4an преди 3 години
след като всички в държавата знаят за далаверите и обръчите на хидроинжинера и за милиардите на пеевски, които той е направил с капитала от прадажбата на стария си опел, А Гешо се прави на сляп. айде стига
245
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еднинствения прокурор, който си върши работата, да си спомняте името на някой друг? Ех ако и останалите хора си вършеха така добре работата, а не да си живуркат в резиденцийка като един фигурант, щяхме да сме много, ама много по-добре.
244
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако на този свят всички мислеха това, което казват и вършеха това, което обещават, светът щеше да бъде прекрасен. Но обикновено такива като Гешев, говорят това което очакват да прозвучи добре за ушите на хората, а мислите и действията им насочени в друга посока.
243
1
 
9
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Когато разследвш всички но не и Пеевски,разчистваш за мафията2
242
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен началник преди 3 години
Който е бил в казармата от вас да си признае-не повече от двама трима другото тук е маргинална тълпа чек....и който си мислят че демокрацията е свободия.
241
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гражданин от провинцНедумай , когато въпросния господин беше заместни на главния прокурор също работи по мой сигнал и го прати в 10 глуха и за разлика от голословните ти твърдения ,съм готов на всеки който пожелае да му покажа безумнити постановления и опити за прекратяване на преписката в продължение на 5 години от районна , та чак до главна . Е аз пък не съм доволен и не го подкрепям.
240
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи като нямаше читав прокурор преди мълчите сега като имаме прокурор с топки ревете-ами така е идва за вас мошеници.
239
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много противно нагъл тип.
238
3
 
14
 
! Отговори
aлу, динко преди 3 години
записа на бойко е автентичен, къде е гешев да разследва премиера за саморазправа и т.н.