Борисов провери "Хемус": Беше кал, а сега гредите са сложени!

Атакуваме Севера и Северозапада с инфраструктура, отбеляза премиерът
Обновена: 29 юли 2020 14:00 | 29 юли 2020 14:00, Веселина Йорданова
235
Борисов провери "Хемус": Беше кал, а сега гредите са сложени!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Премиерът Бойко Борисов провери строителството на АМ "Хемус" и отбеляза, че напредъкът се вижда.

"В момента атакуваме Севера и Северозапада с инфраструктура. Всеки месец се вижда напредъкът по автомагистрала "Хемус". Всичко това се прави за младите хора", коментира той.

Борисов инспектира изграждането на участъци от магистралата на територията на областите Шумен и Търговище.

Още по темата
С постановление на Министерския съвет от вчера правителството отпусна 81 421 062 лв. С тях ще се направят разплащания за извършващите се в момента строително-монтажни работи на 16,3 км от автомагистрала "Хемус" в участъка между Буховци и Белокопитово на територията на областите Шумен и Търговище.

Завършването на отсечката по договор е през 2021 г., но е възможно строителството да приключи и по-рано от предвиденото. Над 4000 души работят на трасетата на "Хемус".
 
"Тук беше кал преди половин година. А сега и гредите са сложени", подчерта Борисов при огледа на изграждането на мостовите съоръжения по трасето Буховци-Белокопитово.
 
В момента по "Хемус" се строи от пътен възел Боаза до разклона Ловеч-Плевен, в подготовка е и изграждането на автомагистралата от двете страни на Велико Търново.
 
Министър-председателят изтъкна, че разкритите по трасето археологически находки се предават на музеите, където ще бъдат изложени, за да се радват българите на богатото ни културно-историческо наследство, съобщиха от правителствената пресслужба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този запис ще стигне до европейския съвет,ЕП,ЕНП-до тоя,който те хвалеше за борбата с корупцията,до всички европейски медии,за да разберат че в България наистина мафията управлява държавата и не случайно народа е на улицата.
138
1
 
14
 
! Отговори
До 145 преди 3 години
Недей да пишеш глу.пости. Първо работа има само в София. Второ и 2 висши да имаш може да те съкратят,защото не си от калинките на Боко. Хората заминават за чужбина,защото държавата нищо не им е дала. Най-тъжно е за пенсионерите. Дали на България целия си живот и сега мизерстват.
137
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 140ГЕРБ можеха да затворят Нинова ако е виновна. Също и Черепа, Цветан Василев, Цветан Цветан и братя Галеви избягаха, а Костов отвори банката на Олимп с Борисов и Бориславова и Плевнелиев с Прокопев..
136
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Като го гледам веднага се сещам за един негов цитат, че "Акъл Томиславе се набива на умен човек, на прoст човек се набива мур."
135
1
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
С цената на винетките,българи като гледам тия магистрали няма да ги ползват.
134
12
 
3
 
! Отговори
stiling до 140 преди 3 години
"Народа измира и накрая остават магистралите за някой друг народ вигурно за ЕС народа но като няма бг.."Държавате не е длъжна да храни никой! Като искаш да работиш и учиш МОЖЕШ!1. МОЖЕШ ДА ОТИДЕШ НАВКЯКЪДЕ В ЕВРОПА ДА РАБОТИШ ЗА ПОВЕЧЕ ПАРИ2. МОЖЕШ ДА СЕ МЕСТИШ ОТ ГРАД НА ГРАД ЗА ПОВЕЧЕ ПАРИ!3. МОЖЕШ ДА УЧИШ И ДА СЕ УСЪВЪРШЕНСТВАЩ!4. МОЖЕШ ДА ПОЕМЕШ РИСК И ДА ПОЧНЕШ МАЛЪК БИЗНЕС!5. МОЖЕШ ДА РАБОТИШ НА ДВЕ МЕСТАКОЙТО ИСКА И МОЖЕ, ПОСТОЯНЕН И ТЪРПЕЛИВ УСПЯВА!ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ САМО ДА ДАВА!
133
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждате ли как подигравателно ви се хили.Правете си изводите.
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете довечера тоя запис на протеста.Нека всички да разберат кой ги управлява.
131
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бг медиите (включително групата БГОнЕър) живеят на някаква паралелна вселена когато стане дума за Боко-тиквата и Шиши.Вместо да ГРЪМНАТ за огласеният за пис в който Тиквата псува като каруцар те ми обясняват къде се бил разходил днес с жипката.Е наистина НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.НЯМАПодлога до подлогата.
130
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 1999 год. Корнелия Нинова купува срещу 70 хиляди долара Техноимпекс, което е оценено на 3 милиона лева, а касовата му наличност е 1,2 милиона лева. Такива като нея стоят зад протестите! Нейното ако не е хунта, какво е!?
129
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До stilingНарода измира и накрая остават магистралите за някой друг народ вигурно за ЕС народа но като няма бг..
128
9
 
5
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Eй как сте ревнали срещу Баци, че Ви строи магистрали. Строи ФАКТ! АСФАЛТ НЕ СЕ ЯДЕ СЪЩО ФАКТ! Искате явно пътищата да са ви като м МОГУЧАЯ СТРАНА, картофени полета и кал до ушите! Не увряха дървените Ви прости кратуни, че без инфраструктура няма прогрес няма ефективност няма високи заплати! Защото кото въртиш геврека 4 часа вместо 2 ще свършиш по-малко работа!ИСКАТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДОХОДИ С ЧЕРНИ ПЪТИЩА!НА СВИНЧЕ ЗВЪНЧЕ! АКО ВИ ГИ ПОСТРОИ ЧАСТНА ФИРМА И ВИ ИСКА ПО 20 ЛЕВА НА МИНАВАНЕ ЩЕ РЕВНЕТЕ ЯКО!
127
4
 
9
 
! Отговори
Iozeff преди 3 години
До АнонименНяма измъкване за борисоф! Пътник е!Като Живков ще мине през затвора!
126
2
 
16
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Премиера е пример за младите, има магнетичен изказ и богат речников запас.
125
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко е при кмета на Симитли
124
0
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Бокича е с много...високо ниво на...компетентност.Не е изключено,като приключи тук успешната му...кариера на премиер,да го...изтеглят в ООН,само да се среща с...делегациите.Достатъчно е да...говори(с преводач) от време на време за...успехите на свет.организация и пътищата,които ще се прекарат между държавите по...океанското дъно.Ха дано,че да се...прочуем напълно.
123
1
 
18
 
! Отговори
Вещица преди 3 години
Много се е угоил тоя Бойко. Време е да сготвя заедно с Хензел.
122
0
 
14
 
! Отговори
тулуп преди 3 години
Кажи, Баце, какво се набива на *** човек?
121
0
 
6
 
! Отговори
коментар преди 3 години
Детска радост. ***...
120
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да убивам комунисти !