Емил Димитров: Защо 20 души да блокират 100 000?

Хората трябва да могат да стигнат спокойно до работа, каза екоминистърът
30 юли 2020 10:11, Ния Христова
172
Емил Димитров: Защо 20 души да блокират 100 000?
Снимка: БГНЕС

"Позволяваме на 20 души да блокират 100 000 софиянци. Хората не могат да отидат на работа и да заведат децата си на детска градина". Така екоминистърът Емил Димитров коментира блокирането на центъра на София пред NOVA. 

"Нали имаме избори, нормален ред, по който правителството се избира. Последните избори са дали това разпределение. Има хора, които не им харесва управлението и искат да има предсрочни избори, ами ако пак не му хареса след това – до кога ще бъдем без управление? Това не трябва да се случва", категоричен е министърът на околната среда и водите.
Още по темата
 
"Смятам, че кметът на София като дава разрешение за митинг, трябва да обяви ясно, че след изтичането на даденото време, останалите жители трябва да могат спокойно да отидат на работа. Градът не може да спре", заяви Димитров. Според него правителството ще издържи мандата. 
 
Той коментира и темата за критично ниските нива на част от язовирите у нас. "Няма да допусна водна криза като тази в Перник. Като министър мое задължение е да осигуря водата за питейно-битови нужди. Всички язовири, от които се точи по какъвто и да е повод имат критичен минимум. Язовир Ястребино съвсем скоро ще стигне до нивото, от което ще пазим водата само и единствено за гражданите. Същото важи за Камчия, имаме вода за пиене за 2 години, ако я пестим, а в Тича имаме за година и половина", поясни екоминистърът. 
 
"От началото  на годината обяснявам на земеделците, че трябва да намерят алтернативни източници за напояване. Ще преминем в режим само за питейно-битови нужди в конкретните язовири. Гражданите на България ще имат вода, но ако не падне дъжд ще има проблем със земеделците. Съчувствам им, но трябва дъжд и сняг", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е в фигуранта. Той е този, който представлява власт и е зад протеста. Ще си понесе последствията.Иначе жандармерия, всички в ареста и после на съд. Там да доказват с какво право нарушават закона. Още малко и ще се случат и така нещата. От протеста вече се дразнят и обикновенна хора. Организаторите и Ментори те им ги бях доверие, и на изборите ще се покаже точно това.
39
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недоволните били 100 000??? Дори да приемем, че е вярно, остават още 3 000 000 гласоподаватели, които не са по площадите. А никога не са били 100 000. За ден - два бяха 5000. В цялата страна по площадите. В Благоевград - 20 човека, в Русе - 15 човека, в Бургас - 100 човека, в Пловдив спряха да излизат, във Варна за два дена - 200 човека. В София между 50 и 2-3000. Трябва да спрете алкохола, за да ги преброите правилно.
38
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо 20 тероризират софиянци ?Призовавам полицията да ги помоли доброволно незабавно да освободят блокираните кръстовища.Ако не го сторят да им направи проверка на документите за самоличност и още веднаж да им нареди да напуснат терена с предупреждение за съставяне на акт за глоба.Ако продължават да упорстват - съставяне на акт за нарушение на обществения ред на всеки киeк поотделно с предупреждение за насилствено му отстраняване от района.При неизпълнение - за краката, та у реката
37
6
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Не са 20, а са 99,20 % и защото не е допустимо да ни управляват мутрите-мафиоти на ГЕРБ. ВМРО, НФСБ! Не е допустимо да ни управляват министри, които са мутри и мафиоти!
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, просто 1:1 опорките на сестра Галева и Кутев от времето на Орешарски :DСамо дето тогава герберите бяха 20 човека и пречеха, а сега са откъм такованата страна.
35
6
 
17
 
! Отговори
vvv преди 3 години
Една от последните фази на съпротивата е изпълзяването на орди пратени писачи в подкрепа на Борисов. По минусите на коментара ми ще ги познаете
34
6
 
14
 
! Отговори
Грую преди 3 години
Не съм чул да са спрели метрото. Работи си нормално и е елементарно да се отиде на работа.Детските градини са близо до жилищата и децата могат да ги водят до там пеша. Нали затова въведоха изискванията за уседналост. Проблема е че няма места за половината деца, ама това не е заради протестите.Блокирането на 1-2 кръстовища не е фатално - има толкова много други булеварди.А истината е че ако беше някой друг град така блокиран на никой нямаше да му направи впечатление.
33
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не блокират. Нормалните хора си работят и изкарват много повече отколкото от преди 5-6-7 години. Нормалните хора знаят как да създадат собствено изобилие и не разчитат на "държавата" да им дава наготово.
32
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая ще дойде горският и ще ги изгони. Играят си на партизани и демократи тия. Ще обясняват на целия народ какво да избира?
31
5
 
16
 
! Отговори
до 24 преди 3 години
Тия опорки не вървят вече, боса ви от Банкя ре, че трябва яко да псувате, да сте вулгарни и безочливи, почвайте
30
7
 
13
 
! Отговори
ето защо преди 3 години
А тези, които мислят, че блокадите не са правилния начин за отправяне на демократични искания, са свободни да отправят исканията си до:Европейските лидери, оправени с 200 от Борисов;Братиньото в Конституционния съд; в Народното събрание;Простака начело на Министерския съвет;Каскета в отпуск;и др.и да за започнат да чакат от умрял писмо. Не ви ли писна да сте роби безкрайно?!ОСТАВКА Албена Белянова, Фейсбук
29
6
 
25
 
! Отговори
нАучен сътрудник преди 3 години
А защо 20 министри и 240 парламентарни джебчии, блокират живота на 6 милиона? Ненаяде се Ревизоро - от Царско време до днес все на софрата!
28
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Глобявайте ги! а твоята тиква банкянска,случайно да е фашист,той сигурно има по-голям стаж,като комунист ,от твоите години живот.
27
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На един футболен мач се събират в пъти повече хора и стоят около стадиона много повече.
26
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имитация на протести е това. Това е най-смешният и малоброен протест в историята. Като са толкова сериозни, защо излизат само след 20 часа и крещят до 2 посред нощ? Къде са през останалото време? Протест през свободното време?
25
7
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Защото протеста е политически и никой не смее да ги разгони. Ще ревнат. Егоисти ...
24
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А де, защо? 20 човека да подменят изборът на всички останали? И не само това, подменя се самата система на демокрация и установения ред. След един месец на 90% от тия ще им писне да са политически ангажирани и ще забравят за хобито си. А последствията???
23
8
 
8
 
! Отговори
Глобявайте ги! преди 3 години
Защото са комунисти и мислят с г.......а си.Търтеи.
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и сега Гешев като вкара радко потника в централния пак ли ще кесите на Орлов мост ваща *** наркоманска
21
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами 20 души са, защото другите няколко милиона които също искат оставките ви, ходят на работа, за да ви плащат заплатите, а тоя номер за лигитимните избори дето са ви избрали беше преди 3 години с малка избирателна активност с много ромски гласове за ГЕРБ и преди хората да научат какви измамници сте всъщност.

Спонсорирани публикации