Протестът в Ден 22: Блокирани кръстовища и искания за оставка

Движението в центъра на столицата е затруднено
Обновена: 30 юли 2020 20:39 | 30 юли 2020 20:20, Веселина Йорданова
189

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Антиправителствените протести продължават 22-и ден. Блокирани са ключови кръстовища в София. Движението в центъра на столицата е затруднено, някои линии на градския транспорт се движат по алтернативни маршрути.

Две кръстовища - на Орлов мост и на "Цар Освободител" и Дондуков", остават блокирани вече цяло денонощие.

Още по темата

Поредица от плакати са подредени в "триъгълника на властта" тази вечер и проследяват кариерата на премиера Бойко Борисов.

Там движението е блокирано от десетина палатки и шатра с надпис "оставка". Палатки има и на Орлов мост.

И на двете блокирани крастовища има разположени различни плажни принадлежност, включително детски надуваеми басейни.

Така протестиращите искат да покажат, че ще продължават да отстояват основните си искания за оставка на правителството и на главния прокурор.

Към сградата на Министерския съвет тази вечер летяха яйца и домати. В предишни вечери недоволството се изразяваше и с хвърляне на тоалетна хартия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
22
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ-БСП-БКП преди 3 години
Голям кеф, гледайки гербаджийски *** и търтеи да плюят хората с европейско мислене, които са излезли за промяна и просто имат ПОНЕ МАЛКО ДОСТОЙНСТВО И СЕБЕУВАЖЕНИЕ. Като не сте съгласни с протестиращите си вдигнете дебелите и си направете контра протест!? Да, ама не... щото вие може да мрънкате само от дивана с ракия и салата! живи и здрави! Ние будните сме на площада! "НЕ НАРОД, А ***"!!!
69
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасна възможност да пият бира, да си прекарват добре и да се правят на интересни. Лошо няма, но да не затварят кръстовищата, иначе да се забавляват - ако успеят ще видим на власт и каката корнелия - нека захлеби и тя е човек :)
68
11
 
18
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Мисля че търпяхме достатъчно !!!!Няколкото нископлатени *** да се разкарат от улиците ни защото искаме да живеем нормално!И МОЛЯ ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ НАМЕСИ ,НЕ МОЖЕ 1000 ЛУДИ ДА ПРЕЧАТ НА МИЛИОНИ НОРМАЛНИ ХОРА!!!!!!
67
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 73 Не само! Ако се загледаш във видеота от блокадите, освен управлението през социалните мрежи, всяко кръстовище има чорбаджия: обикновено мускулесто момче, което дава нареждания на мравките. На протестите пък бригадирите са повече и реагират когато трябва бурно на диджея с микрофона!
66
7
 
25
 
! Отговори
Спонтанен преди 3 години
Много спонтанен тоя протест бе - всички са се барнали с еднакви дрешки, в еднакви палатки, на еднакви столчета, плакатчетата отпечатани, знаменца, ***....*** спонтанно излиза от време на време да си каже думичките.Циркаджии :)
65
5
 
15
 
! Отговори
смях от площадо преди 3 години
я , и независимата на спонтанния протест ! по телефона разпределя кой къде да ходи , кои кръстовища да затварят , кога да почват яйца и домати да мятат и кога да крещят . смешна и жалка картинка на можещите , знаещите , умните и красивите !
64
20
 
5
 
! Отговори
дядомраз преди 3 години
От коментарите разбирам,че има много доволни и малко недоволни.Тоест всичко в България е тип-топ.Няма корупция,няма политически чадъри,няма мафия,няма калинки,сараи и роболепно целуване на ръце. Успех на хората по площадите!
63
5
 
15
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Те нямат шефове, никога не са имали, няма да работят за 1000 лв. Кой нормален работещ човек ще ходи на протест? За какво да протестира? За некъдърността си ли?
62
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми що бе, нали сега е демокрация - най-добрата система? Защо не изчакат изборите през май и да си изберат който си искат. То дори и да подаде оставка правителството, пак ще минат няколко месеца докато се организират нови избори.
61
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не се ли замисляте като по цял ден и нощ са на Орлов, къде сер ат тези ора бе!
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам голямо мерезе и безплатни чадъри и барбарони, да си взимаме големите мерезета, да си лежиме с кеф на плажа под чадъра, да си седим в барбароните и да си пием с кеф студената биричка с цацата, ееехх, това е живота!
59
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко, което е казал Борисов е истина, а от истината боли.Никой друг лидер не е бил толкова безкомпромисен към своите, другите са свин-ски черва.Гешев единствен подгони мафията вкарваща хиляди тонове италиански *** и какво стана?Мафията извади незаконни записи от влизане в чужда собственост и подслушване на чужди телефонни разговори и НАРОДЪТ ЗАСТАНА НА СТРАНАТА НА МАФИЯТА.БИ БИЛО ПОЗОРНО, АКО НЕ БРШЕ ТРАГИЧНО!
58
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това поведение на ОФцете там работи за ГЕРБ...Хората ще имат мотивация да гласуват много повече за тях, защото ще им писне от тези блокади и xyлигански прояви.
57
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са решили не са ги изхвърлили оттам, точно 5 минути са нужни.
56
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не слушайте кой какво ви говори, вижте кой реално върши нещо, това трябва да ви води.
55
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, аз искам тези хора да се махнат. Нямам ли това право. Или аз имам правото според тях само да си мълча, а те да си правят каквото си искат.
54
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгата доведе до ето това.Няколко поколения не са развили уменията си да разсъждават.Те са от страната на мафията на барикадата, но се съмнявам, че това го осъзнават или им пука.
53
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А после народът се оплаква, че цените на яйцата, доматите (турско производство) и туалетната хартия се вдигат!То зависи от потреблението;)"Демонстрантите" в полза на селското стопанство и вноса!
52
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Площадни пияници, никой не ви бръсне за нищо! Хората се пекат на плажа, вие се печете на асфалта. Наесен хората ще се върнат на работа а вие ще сте същите неудачници!
51
5
 
25
 
! Отговори
РАДЕВ КАТО ВРАЧКИТЕ преди 3 години
ЧАКАЛО НИ "БЪДЕЩЕ" ....АМА , КАКВО ----ХИЧ НЕ КАЗВА ..ХА,ХА,ХАААААААА...ДЪРЖИ ГО В ТАЙНА...ХА,ХА,ХАААААААААА