Решено е: 50 млн. за забавачки в София, още 70 млн. за училища в страната

Правителството отпусна средствата на извънредно заседание
138
Решено е: 50 млн. за забавачки в София, още 70 млн. за училища в страната
Снимка: Правителствена пресслужба, архив

С до 70 млн. лв. за тази и следващите две години ще се финансира Програма за изграждане, разширение и реконструкция на детски ясли, градини и училища, реши правителството на извънредно заседание днес.

По нея се предвижда строеж на нови детски ясли, градини и училища в страната, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи.

Още по темата
По този начин ще бъде намален недостигът на свободни места. Ще се създадат и предпоставки за успешното въвеждане на задължителното предучилищно образование на децата, навършили 4-годишна възраст.

В резултат на изпълнението на програмата се очаква и повече училища да преминат към едносменен режим на обучение.

Министерския съвет одобри и допълнителен трансфер в размер на 50 милиона лв. по бюджета на Столичната община за 2020 г. Т е ще са за строителство, обзавеждане и оборудване на детски градини и детски ясли, както и за отчуждаване и изкупуване на терени и имоти за нуждите от нови места в детските заведения на територията на общината.

С допълнителните средства ще бъдат изградени нови сгради и ще се разшири капацитетът на съществуващите.

С друго решение се отпускат 1 257 800 лв. за извънгаранционно поддържане на временното възпрепятстващо съоръжение и прилежащия път по българо-турската граница на територията на областите Бургас, Хасково и Ямбол.

Правителството отпусна и 11,6 млн. лв. за изплащане на обезщетения и прилагани мерки за ограничаване и ликвидиране на заболяването Африканска чума по свинете на територията на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен снимката не е за този раздел. ББ и образование - та това си е жив оксиморон! (ако знае думата, но се съмнявам)
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въх. Тиквун имал офисс с таблет? Аз си мислех, че от джипката работи.
108
0
 
3
 
! Отговори
sisi преди 3 години
Стройте заводи и предприятия за да има къде да работят децата-приберете заграбените пари , върнете ги в държавата- където им е мястото и стройте - детски градини има страшно много в провинцията във всяко село има - мислете кака да върнете хората по родните им места, а не в столицата , която вече не е град за живеене.Стига ве хвали с пътища
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерсим, ама вече си отгледах децата. Вече са над 12 годишни. Три квартала обикалях докато ги разведа сутрин по детски градини и училища. На 30,000лв данъци годишно - ми заявиха че няма място за сина ми в ДГ. Мразя управляващата каста. Дано веднъж и завинаги се отървем от тях!
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХА ЧУДИ СЕ КАК ДА ЗАМАЖЕ ОЧИТЕ НА ХОРАТА С ПАРИ ДА НЕ СЕ ВДИГАТ ПОВЕЧЕ,,,,,,,,,КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този, все още си мисли, че нищо не се случва...че всички го обичат, благодарни са му за невероятните успехи...Все едно няма хиляди по площадите...които му искат оставката.Този е по-зле и от бай Тошо и от Орешарски.До всички гербаджии, които си мисляят, че Бойко е най-големия борец срещу комунизма- той йе най-големияя комунист. По-голям от Тодор, от Правец.Ще го свалим накрая с камъни и ще се чуди къде да се крие.
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййййй,откъде вадят всеки ден милиони и милиарди,бе?Нали уж нямаше пари по време на ковида,заразата се реазраства,а с нея и парите.Чудо невиждано.
103
0
 
7
 
! Отговори
баце преди 3 години
Абе хора , нима не разбирате ли, че това което прави правителството е нещо като Икебана върху натрупани лични ла..на на определени хора. Отстрани изглежда красиво, но намирисва яката.
102
0
 
11
 
! Отговори
Life или жизнь преди 3 години
Късно е либе за китка. 20 % ли пак за теб?! 10 години Кражба' колкото може по руската рецепта. Тикво на Дуспата си. ЧАО..............Мутро.
101
3
 
15
 
! Отговори
ХМ! преди 3 години
И КАК СТАВА ТОВА РАЗДАВАНЕ НА ПАРИ:ЕДНО НА ТЕБЕ И ЕДНО ЗА МЕНЕ ТАКА ЛИ?А МОЖЕ БИ ДВЕ ЗА МЕНЕ/за раздаващия/ Г-Н БОРИСОВ СТИГА СТЕ СИ ИГРАЛИ НА РАЗДАВАНЕ НА ПАРИ И ХОДЕНЕ С ДЖИПА НАСАМ НАТАМ /като муха без глава/ НАЛИ ТАКА СЕ КАЗВА А СИ ХОДЕТЕ НАЛИ ЩЯХТЕ ДА СИ ДАВАТЕ ОСТАВКАТА ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА СЕДМИЦАТА КАТО МИ КАЗАХА БЯХ СИГУРЕН ЧЕ Е ПОРЕДНАТА ВИ ЛЪЖА Г-Н Б.Б.МАЛКО ПОНЕ НЕ ВИ ЛИ Е НЕУДОБНО ТОЛКОВА МНОГО МЛАДИ ПРОТЕСТИРАЩИ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И ДРУГИ ДЪРЖАВИ?? КАКВО ЧАКАТЕ ОЩЕ? НУЖДАЕТЕ СЕ ОТ ЛЕКАР
100
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, как така и откъде ги вадят за часове някакви милиони, милиарди и раздават за нещо си, което Му е хрумнало днеска?! Няма ли Държавен бюджет (който би трябвало да е със силата на Закон), приет от Народното събрание и изпълнението му - контролирано от Народното събрание? В който бюджет са разписани приходите и разходите за годината с точност до 1000 лв. На тия държавната хазна бащиния ли им е, че си бъркат, и вадят, и раздават когато и за каквото им скимне? Какво, ако не ДИКТАТУРА е това!?!
99
0
 
8
 
! Отговори
пълненето на преди 3 години
чекмеджета да започне сега + чат-пат нясоя градинка в райони на богатаяши и бизвесмени
98
0
 
12
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Това са си пари на място. Но ще бъдат ли оползотворявани винаги по необходимост. Или ще бъдем свидетели на - Нова детска градина за 150 деца във село със 250 човека ?? Струваща цената на градина за 350 деца!!
97
2
 
6
 
! Отговори
Кърваво шоу на Слави преди 3 години
МУЛТАКА Станислав Трифонов от същия "червен криминален затвор" на Жельо Желев,Вежди Рашидов,Волен Сидеров,Татяна Дончева и сие успя да ОБЕДИНИНИ трупът на БКП в лицето на ГЕРБ и БСП и сие за да му организират РЕФЕРЕНДУМА проведен заедно с техните парламентарни избориВторото поколение член на БКП от Банкя Бойко Методиев Борисов като умствено несъстоятелен политик сам си влезе в ковчега в трапа и явно е пречукал Милен Цветков за да каже на народа:"гласувайте за нашия червен другар Слави Тирето"
96
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вадят се пари - за да може да се присвояват. Като няма разходи - как да се бърка в кацата. Изваждането на пари е купуване на спокойствието им, но протестиращите на улицата не ги вълнуват тези неща.
95
0
 
14
 
! Отговори
БДЖ София преди 3 години
Немаше, пари криза голяма изведнъж потекоха реки от пари за заплати и ремонти.ТЕЖКА ЕСЕН ТЕЖКО бъдеще корона вирус.ДОВИЖДАНЕ ГЕРБ записите и снимките са факт.АВТОРИТЕТА и уважението играят голяма роля в управлението,не може да погазваш закона и после да искаш да управляваш.
94
2
 
4
 
! Отговори
ЧЕРВИВАТА БУ АРМИЯ преди 3 години
На рожденния ден на СТАЛИН Добри Джуров заповядва неговият армейски отбор "Тракия"Пд да разгроми шампиона "Берое"СтЗ с 8:1Създателят на ДПС Добри Джуров беше и Големият Шеф на АРМЕЙЦИТЕ "Черно море"Варна което си личи по вероятно СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ ако не и МИЛИАРДИ долари в офшорки и прочие на ОЛИГАРХА бивш собственик на армейския Черно мореБез АРМИЯТА Красен Кралев щеше сега да е клошар прехранвайки се от кофите на Румен вълка и Титан и дори Лютви-Доган ДПС нямаше да му плащат
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде излизат тия пари не се схваща? Нали има гласуван бюджет в началото на годината. Планирани ли са така или в ход се променя всичко. И дали не трябва да се гласува в НС промяна на бюджета?
92
0
 
9
 
! Отговори
атанас преди 3 години
Бойко,Бойко,Бойко Борисов,кажи ми,кой те в таз гробна люлка люлее?От 70 годишния си живот,днес разбрах,че умиращият кон,най-силно ритал!За пенсии и живот,просто не ми се говори!Гледай и вярвай на младите,а за това кой ще управлява България,строи и гради-има кой!
91
1
 
3
 
! Отговори
георги преди 3 години
ЗДРАВО И ДО ЗЪБИ ВЪОРЪЖЕНИ СЪС СЛАВНИ И УБИЙСТВЕНИ МУХОБОЙКИ!!!