Радев: Протестите отварят път към бъдещето, процесът е необратим!

Президентът заяви, че е готов със служебно правителство
Обновена: 30 юли 2020 19:38 | 30 юли 2020 19:25, Веселина Йорданова
806
Радев: Протестите отварят път към бъдещето, процесът е необратим!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тези протести отварят пътя към бъдещето на България. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти днес.

Хората са на площадите, набира се огромна обществена енергия и не виждам сила, която да може да й противостои, посочи Радев.

Още по темата
Според президента този процес е необратим.

Готов съм със служебно правителство, каза още Румен Радев.

Президентът бе помолен да коментира и последния запис, за който се твърди, че се чува гласът на премиера Бойко Борисов.

"Този разговор ясно показва кой е поръчителят на цялата очерняща кампания, която се води спрямо президентската институция. Жалкото е, че в паническите опити за лично спасение министър-председателят завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното. Там има много почтени хора и сега те трябва да носят чуждия позор", посочи държавният глава.

Според него призивите на премиера за диалог са измамни, защото той едно говори пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания.

Упорството на кабинета и на главния прокурор само ескалира кризата, смята държавният глава, който отново призова за оставка. Няма друг изход от ситуацията, каза той.

Държавният глава коментира и решението на Конституционния съд дали действащ президент може да бъде разследван. "Решенията на Конституционния съд не се коментират, те се изпълняват. Особено когато са ясни и еднозначни", каза той.

"За мен означава, че всеки, който използва Конституцията и законите за атака на други институции, трябва да си носи своята отговорност", допълни Румен Радев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


806
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
645
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за промяна , стига тоя комунист ни е управлявал от 10г - най бедната страна в ЕС
644
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно Радев, смешния протест на Орлов мост отваря вратите към бъдеще в което БСП е маргинална партия, а ти не съществуваш като политически субект.
643
8
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До И по външен вид,свали си очилата,за да видиш копието на бай тошо, тиквата проста,както сам беше си признал,и вие сте прости като него.
642
5
 
21
 
! Отговори
И по външен вид, преди 3 години
с вдигнатия юмрук, и по шаблонни фрази,РАДЕВ е копие на Т.Живков.Очаквам да запее"Бандера роса"...
641
4
 
21
 
! Отговори
ЗАВИСТ? преди 3 години
Радев е единствения президент осмелил се да насъска народа един срещу друг. ЗЛОБНО,КОВАРНО действие. Каква институция е президенството, след като се изплю върху всички други институции? Радев поставен от Корнелия, за тези ли искате оставката на правителството? Дори и Путин ще се отврати! ПОДЛО, ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!
640
3
 
14
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Ако тази есен има избори в България пак няма да гласувам за да се насерят от яд в гащите дебилния президент Радев БСП Слави Трифонов компания и дебилните дебелокожи протестиращи българи егоисти с егоистично мислене.
639
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОТЕСТИТЕ БЛОКИРАТ НАСТОЯЩЕТО, ЗА КАКЪВ ПЪТ КЪМ БЪДЕЩЕТО ДА ГОВОРИМ- ОСЪДЕН ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И В ЗАТВОРА НА ОРГАНИЗАТОРА НА ПРОТЕСТИТЕ И МЕТЕЖИТЕ!
638
4
 
25
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
"Другарю " Радев, с тези протести се опитвате да си отворите път към едно илюзионно бъдещо просташко, комунистическо управление! Можете да заблудите една малка част от обществото, но не и целия български народ! Искате предсрочни избори заради парите, които уговори г-н Борисов с ЕС, с тези пари ще хвърлите прах в очите на вашите протестиращи, да покажите колко сте "загрижени" за народа и колко сте щедри,а когато свършат, ще му мислите! За това е вашето предсрочно бързане, паричките, паричките
637
3
 
23
 
! Отговори
ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА преди 3 години
РЕЗИДЕНТА ОСЪДЕН ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ВЪДВОРЕН В ЗАТВОРА НЕЗАБАВНО- ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ...
636
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ ни изпрати Радев ,за да се спасим от дявола злодей Борисов...
635
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е единствения президент осмелил се да насъска народа един срещу друг. Срам и резил, Европа ни се смее. Каква институция е президенството, след като се изплю върху всички други институции? Радев поставен от Корнелия, за тези ли искате оставката на правителството? Май всички предатели на България са възкръснали в протестиращите.
634
2
 
29
 
! Отговори
Плурализъм преди 3 години
Чл. 11, ал.1 от Конституцията на България залага принципа на плурализъм в партийния живот на България. Радев е в правото си да не харесва парламентаи правителството, но той не може да призовава към преврат и гражданско неподчинение. Това е държавна измяна, според Решението на Конституционният съд!
633
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРЕДИ 75 ГОДИНИ ПРЕВРАТЪТ ИМ УСПЯ, С ПОМОЩА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ,СЕГА КОГАТО СМЕ В ЕС И НАТО ... ЩЕ Е ГОЛЯМ СТАМ, АКО ГО ДОПУСНЕМ!
632
2
 
28
 
! Отговори
А, Конституцията? преди 3 години
Съвсем очевидно нарушение на Конституцията на България!-чл. 1 "РБългария е република с парламентарно управление".- чл.1, ал. 2 -Радев отказва да признае гласа на народа и вота на българските избиратели.- чл. 8, чл. 11, ал.4 забранява партиите да призовават към насилствено превземане на властта, а Радев, БСП, Демократична България точно това правят.-чл.4, ал.1 - Бяългария е правова държава. Това изключва толерирането та терористични актове/спиране на метрото/ и блокиране на български граждани
631
3
 
18
 
! Отговори
ТРЪН В ПЕТАТА ! преди 3 години
До Факт 666 ! Прав си брато, бояджия да не ти стъпва в къщата, ще ти я оплеска цялата в жълто, а където стъпи комунист, трева не никне! С преврат управляваха 45 годин / тормоз и убийства над българския народ /, с вътрешен преврат свалиха Живков, а сега отново с преврат искат да вземат властта: Превратаджии! Тези крякащите на площада са хулигани, след като ми ограничават правото на свободно движение! Кой им дава право да ми отнемат гражданските права!"Този протест не отваря...
630
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези протести са голямо губене на време; времето е пари, значи губим пари; когато губим пари в един момент го закъсваме; когато го закъсаме търсим виновен; виновни ще сме самите ние, защото сме си загубили времето; загубили сме парите си; затънали сме още повече; и пак ще търсим някой виновен; защото сме си загубили времето, загубили сме парите си, закъсали сме ....
629
1
 
14
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Костовистите преди 4 години не успяха дори да влязат в парламента :D Дотолкова хората са омерзени от приватизацията на другаря Костов (същите муцуни сега искат отново властта) :D На кметските избори какво направи техния кандидат (ДСБ) плеши, дето само пръскаше омраза на диспутите :D Дори балотаж не постигна :D Жалкарите от ДСБ Костови :D И ми искат оставки и да управляват!!! Кой ви иска вас бе, сме*шници :D
628
3
 
15
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Снощи го слушам тоя въ*шльо, как ЯХВА протеста, който по ирония е от 99% Костовисти, които не го дишат и него :D И си вярва :D На кметските избори, които бяха преди броени месеци - ГЕРБ спечели във всички големи градове! Костовистите спечелиха 2-3 кмета на райони в София, а БСП (Радев и Русофилите) в няколко забутани села! На тоя фон Костовистите и Радев искат оставка и да дойдат на власт :D Кой ще ви избере бе въ*шльовци!!! Народа не ви иска, постоянно ви го показва!!! Жа*лки сте!!!
627
13
 
6
 
! Отговори
до ОХ преди 3 години
За ББ ли говориш? И аз не го трая вече с тая джипка, ама на, още малко..........
626
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това със светлото бъдеще вече го изживях преди години и не искам повече да се връща и ако се наложи ще умра за да не го живее това сина ми разбра ли ме Румене