Радев: Протестите отварят път към бъдещето, процесът е необратим!

Президентът заяви, че е готов със служебно правителство
Обновена: 30 юли 2020 19:38 | 30 юли 2020 19:25, Веселина Йорданова
806
Радев: Протестите отварят път към бъдещето, процесът е необратим!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тези протести отварят пътя към бъдещето на България. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти днес.

Хората са на площадите, набира се огромна обществена енергия и не виждам сила, която да може да й противостои, посочи Радев.

Още по темата
Според президента този процес е необратим.

Готов съм със служебно правителство, каза още Румен Радев.

Президентът бе помолен да коментира и последния запис, за който се твърди, че се чува гласът на премиера Бойко Борисов.

"Този разговор ясно показва кой е поръчителят на цялата очерняща кампания, която се води спрямо президентската институция. Жалкото е, че в паническите опити за лично спасение министър-председателят завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното. Там има много почтени хора и сега те трябва да носят чуждия позор", посочи държавният глава.

Според него призивите на премиера за диалог са измамни, защото той едно говори пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания.

Упорството на кабинета и на главния прокурор само ескалира кризата, смята държавният глава, който отново призова за оставка. Няма друг изход от ситуацията, каза той.

Държавният глава коментира и решението на Конституционния съд дали действащ президент може да бъде разследван. "Решенията на Конституционния съд не се коментират, те се изпълняват. Особено когато са ясни и еднозначни", каза той.

"За мен означава, че всеки, който използва Конституцията и законите за атака на други институции, трябва да си носи своята отговорност", допълни Румен Радев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


806
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
585
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
факт кой в българия не е прецакансамо олигарсите дето си водят войните кой на кого да вземе парите майкомуниста от банкя май е обещал кюлчета четата е на барикадата
584
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но защо никой не хвърля яйца по президенството? Радев също вече не е обичан от хората.
583
7
 
30
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Комунистите и Черепа няма как да прецакат държавата по легален начин с честни избори. Те могат да използват единствено този момент, в който 3-4000 човека из България са недоволни и платени, за да са на власт. Жалко, че заради шепа неуспяли в живота, ще прецакат стотици хиляди или милиони нормални работещи българи.
582
4
 
29
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Аз пък искам предсрочни избори за президент и да го изметем този подставен *** от най-уважавания държавен пост.
581
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичките каруцари на банкянския комунист са на баркадатаи защитават комунистическото диктаторчена *** народ никой неможе помогнащо не го питате тоя банкянския като го приемаха в БКПс коя икона беше и как хленчеше за репресирания си дядо
580
6
 
27
 
! Отговори
Янко преди 3 години
На Румен никой не му е искал служебно правителство. Този чичка нито може да управлява, нито изглежда на такъв, на който да му се има доверие.
579
4
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Радев, ти не си бъдещето, обвързан си чрез съветниците си и БСП с олигархията! Вече си неизбираем!
578
0
 
30
 
! Отговори
Мунчи преди 3 години
Точно тоя няма да участва. Батковците го изиграха да вдига пушилка и след това АЕ бегай. Класическо момченце смотле от махлата.
577
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към кое точно бъдеще? Към ,,светлото'' ли? Тези кебапчета ги ядохме 45 години,и накраяпак гладни останахме.Червените обраха каймака,и се покриха за десетина години. Сега *** ги гони ако немаш работа.
576
5
 
37
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Единственият сигурен път за Фигуранта е пътят към родното му хасковско село ! Пожелаваме му успешно садене на домати и краставици ! Фигуранте, не се надявай на заплата след като те изгоним от Президентството !!!
575
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, така ли смяташ да вземеш власта с революция, по стария изпитан комунистически модел?!
574
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е поне 2 пъти по зле от Борисов. Те в армията повечето са такива, свикнали да издават заповеди ама без да мислят за последствията. Войниците, който са на фронта кучета я яли. По същия начин действа и сега, появява се за малко насъсква хората и толкоз. Отговорност не иска да поема.
573
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е поне 2 пъти по *** от Борисов. Те в армията повечето са такива, свикнали да издават заповеди ама без да мислят за последствията. Войниците, който са на фронта кучета я яли. По същия начин действа и сега, появява се за малко насъсква хората и толкоз. Отговорност не иска да поема.
572
0
 
13
 
! Отговори
вече сме ЕВРОПЕЙЦИ преди 3 години
До Народе!!!от български произход! Да се съобразяваме с Европа! - първа грижа! да не се делим!Ако сами не можем, други ще ни управляват!
571
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в Германия и вчера ходих до Болницата на вратата имаше снимка на Борисов и Меркел как да не се носи маската всеки ,който я водеше се смееше.Срамота станахме за смях с тоя ***.
570
3
 
17
 
! Отговори
Народе!!! преди 3 години
всичко е дело на БКП-ДС под съветска диктовка! Ако не си отидат, ние ще ги изгоним!И ще плачим за турски парцали.................
569
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противни и отвратително подли и гадни сте и Борисов и Радев. Нито мога да ви гледам нито да ви слушам. Живеете в свой си свят. Ограничени и прости хора-' сякаш сте на селския мегдан и си мерите гегите с които ще пасете глупавите си овце. Но народа не са овце. Жалки егоисти и ограничени хора. Не може да сте държавници. Абсурд.
568
2
 
18
 
! Отговори
Путин преди 3 години
Чорап,ако не свалите правителството на България си на пързалката.Да си знаеш,повече няма да ти напомням.
567
1
 
16
 
! Отговори
д преди 3 години
свинщина, простащина , момчета имате много грешен ход. Най важното сега за тази държава е да се въведе закон за лустрацията. Всички бивши служители на ДС да са вън от бизнеса. Не може ли да разберете че те сега ви водят за носа? Каквото и да е правителство да сложите те ще се подчиняват на това скрито общество
566
3
 
19
 
! Отговори
Кундрелия Халкидишка преди 3 години
Моят хотел е пълен с протестиращи.Два дни протест-1 нощувка в петзвезден хотел на Халкидики!Черепа плаща!Пъпеша организира!