Двама са вече починалите от дома за възрастни хора в Русе

Заразените се увеличиха с още осем души
31 юли 2020 08:46, Елка Василева
18
Двама са вече починалите от дома за възрастни хора в Русе
Снимка: архив, БГНЕС

Още осем души от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе, в който живеят 215 души, са установени с коронавирус през последното денонощие.

Така броят на диагностицираните с COVID-19 от социалното заведение, в което има огнище на заразата, вече е 57. Това съобщиха днес от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Още по темата

Оттам информират, че 86-годишна жена от дома, настанена в Университетската болница "Медика" с коронавирус, е починала вчера. Така смъртните случаи на заразени от социалното заведение вече са два. В началото на седмицата в УМБАЛ "Канев" почина мъж на 80 години, който беше интубиран.

Шестима души от останалите 55 заразени са от персонала, а 49 са възрастните потребители.

От Областния оперативен щаб информират, че до вчера са взети общо 164 проби за PCR-изследване на живеещи в социалното заведение. Очакват се резултатите на 92-ма души, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа прав си Американците са виновни за Китайския грип.
13
1
 
2
 
! Отговори
В Швеция и Белгия преди 3 години
Умряха стотици все още имаме шанс да ги стигнем;)
12
1
 
2
 
! Отговори
до 14 от славянин преди 3 години
Ти да не си ми сянка, че знаеш какви мерки спазвам или не спазвам!? И не бъркай ''безхаберие'' с критично мислене и различно мнение! Ако целия свят се е ид.отизирал трябва ли и аз да се ид.отизирам, за да не се ''цепя от колектива''!?
11
0
 
3
 
! Отговори
до 11 от славянин преди 3 години
''Предишните коментари нагледно показват колко безмозъчни и безчовечни сме станали българите. Без грам съчувствие, съпричастност и изпълнени с див егоизъм.То и за това е толкова "успяла " страната ни... Ама не, ние сме най, най, най!''Не си прав, аз съм съпричастен и съчувствам на всички промити мозъци вярващи първосигнално на телевизора в ''колосалната'' мощ на вируса без да се опитат да мислят самостоятелно и да търсят различни мнения и факти по въпроса!
10
1
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Аз съм от Русе и живея на няколкостотин метра от този дом и когато откриха ''заразата'' там съобщиха че тези хора не са ги пускали да излизат извън дома от четири месеца и половина, за да ги ''пазят'' от коронавируса и някои от тях от отчаяние са обявили гладна стачка! Така се процедира във всички старчески домове - третират ги като престъпници без право на свобода, в болниците не е по-различно - и там те третират като престъпник и затворник!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците са виновни за този вирусте правят изкуствени вируситози вирус е направен от американците и пуснат в КитайШ..ани американци
8
0
 
1
 
! Отговори
до 4 от славянин преди 3 години
''Нормално да умират в интезивното. Преди това не са били с тежки симптоми. Много *** коментар.''Ами разбира се че е нормално да умират в интензивното, нали там симптомите благодарение на ''лечението'' им се усилват и завършват със смърт! Ако си бяха стояли в дома, нямаше да умират! Ти да си чул някой да е умрял от коронавируса вкъщи!? Всички умират от него след като ги вкарат в интензивно да ги ''лекуват'' с тръби през гърлото и отрови във вените!
7
0
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Колкото и да е невероятно за теб 81 годишни в хоспис да умират, едва ли са били на протеста.....
6
0
 
6
 
! Отговори
4% преди 3 години
Под 4% е смъртността в старческия дом. Двама на 80 са починали. Сигурно са били много здрави, а не с памперси, приковани за леглото. Колко щеше да в смъртността, ако беше влязъл сезонния грип? За сметка на това хора на по 20 са се покрили по мазетата в страх и ужас.
5
11
 
2
 
! Отговори
Това е благодарение преди 3 години
На протестите на Божков Черепа, организирани от Радев Фигуранта.
4
1
 
9
 
! Отговори
м,да преди 3 години
В тия домове за възрастни ,се пращата хора с тежки заболявания. Нормално е там да умират след няколко месеца престой!
3
2
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
До до 1 от славянинНормално да умират в интезивното. Преди това не са били с тежки симптоми. Много *** коментар.
2
0
 
1
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Не успя да редуцира този вирус, населението на тази умираща планета. Седем и половина милиарда консуматори и хедонисти я съсипват, а корончо не свърши никаква работа.
1
0
 
4
 
! Отговори
до 1 от славянин преди 3 години
Не си ли забелязал, че чак след като открият че са ''болни'' от вируса и ги вземат на ''лечение'' в интензивното, едва тогава умират, докато не знаят че са ''болни'' и не започнат да ги ''лекуват'', никой не умира!?