Първан Симеонов: Нежеланието за предсрочни избори взема превес

Той коментира последното проучване, проведено от "Галъп Интернешънъл"
31 юли 2020 09:20, Ния Христова
172
Първан Симеонов: Нежеланието за предсрочни избори взема превес
Снимка: БГНЕС
Българите продължават да искат промяна, но не държат на провеждането на предсрочни избори. Протестите се подкрепят, макар и да няма увереност, че ще успеят. Това сочат данните от последното проучване, проведено от "Галъп Интернешънъл".
 
"Изследването е направено в периода между 22 и 24 юли. Анкетирани са 800 души по метода на телефонното интервю. То обаче не отразява последните развития от протестите и последния разговор, за който се смята, че е на министър-председателя Бойко Борисов. Такъв тип сондаж може да даде основната структура на мненията по определени въпроси и да породи хипотези за размисъл". Това каза относно последното проучване на "Галъп Интернешънъл" в ефира на NOVA социологът Първан Симеонов.
Още по темата
 
"Протестите за оставка продължават да се подкрепят. Преди седмица показахме, че 58% са за оставка, а сега процентът изглежда сходен – 59", уточни социологът. 
 
"В същото време обаче, когато стане въпрос за предсрочни избори, мненията се разделят. Превес има нежеланието. Това, най-общо казано, означава, че генерално има напрежение срещу властта в България, а протестите се подкрепят, но когато стане дума за предсрочни избори има неохота", добави Симеонов. 
 
Обществото обаче успява да разграничи отговорността на правителството за общото развитие на страната и отговорността му конкретно за ситуацията с коронавируса – по последното все още преобладават положителни оценки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГЕРБ се опитват да спасят държавата от престъпниците,които искат властта,за да убиват и грабят,предполагам,че герберите нямат нищо против Възраждане,просто ги отстраняват временно, докато премине бурята,защото тези от Възраждане не разбират за какво става дума,какво е задкулисието и неумишлено работят срещу държавата.
108
7
 
5
 
! Отговори
Възраждане преди 3 години
ли скъса европейското знаме. Тези от ДСБ то казаха, че те били. И говорели на руски. Верно ли?
107
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 108...Но няма кой-факт...Има кой, напр. Възраждане! Някой знае ли как работят - без възнаграждение! Някой прочел ли им е програмата? Атаките срещу тях - журналистични или съдебни са перфектни, но истината винаги излиза на вън! Някой запитвал ли се е, защо Възраждане има почти толкова привърженици от българи извън България, колкото в България? Аз лично мисля, че българите в чужбина в никаква степен не са по прости от тези в България!
106
4
 
13
 
! Отговори
- преди 3 години
Калта шки социолизи, политолизи, антрополизи и всякакви властолизи да го д....!Народа ще си отвоюва държавата от мафията!Предсточни избори са АБСОЛЮТНО належащи, защото ще отнемат възможността хунтата да си замете следите! Мантрата не сме домолни от властта ама ще почакаме до март догодина е удобна за крадливата шайка на бинкела билата и тулупа! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И БЪРЗИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!!! Всичко друго е АГОНИЯ гарантирана ни от мафията! Престанете да облъчвате хората с платени "изследвания"
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До През каквотоЧе кой ти пречи да си в Европа? България винаги е била в Европа, тук е създадена и тук е съществувала през годините!Ако говориш за недоразумението ЕС - е друго, но то не е Европа. То е организация на чиновници и подгъзниците им!
104
3
 
5
 
! Отговори
11 преди 3 години
Патриотарска социология ! Иска ви се , ама няма !
103
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния клатик*р, изпраскал се за социолог!Аре - къш! *** виж и питай реално хората, а не измислени "социологически проучвания", платени от управляващите с пари от бюджета, т.е. взети от пенсии, здравеопазване, образование, наука..., за да се начешат нЕкому макарите!Това са твърденията на ОПГто и в частност на т.н. "националисти", плюс марешкините, защото те повече парламент няма да видят, освен отвън или на картичка!
102
5
 
5
 
! Отговори
През каквото преди 3 години
и да сме минали, важното е че вече сме в Европа. Можем да работим в Европа, Можем да живеем в Европа. Можем да учим в Европа. Телефонните ни разговори са на цени национални в Европа. Билета за самолет ни е на цената на автобусен в Европа, Банковите такси са изравнени с националните в Европа. НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ЕВРОПА. Ако това което сме минали е било цената не бива да се оплакваме - струвало си е. Но не искаме ДА СЕ ВРЪЩАМЕ НАЗАД. НЕ ИСКАМЕ ХОРА КОИТО СПИРАТ МЕТРО И ЗАПУШВАТ УЛИЦИ. ИСКАМЕ ЕВРОПА.
101
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Холандия се готви да напуска ЕС....
100
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестирахме против Луканов - дойде Ф.Димитров - дясна партия и опраска селското стопанство.Протестирахме против Виденов - дойте Иван Костов - СДС - силно дясна партия и създаде олигархията като разпродаде предприятията на жълти стотинки и опраска икономиката а Н.Михайлова подписа клаузата за заваряне на АЕЦ Козлодуй.Дойде царя и М.Кунева и съвсем затвори реакторите. Протести против Станишев - дойде Борисов и обезлюди северозапазна България.Аз не искам нови Костовисти Борисовци.Но няма кой-факт
99
3
 
7
 
! Отговори
О ,да преди 3 години
спомняме си Дамитър Попов - "За бога, братя! Не купувайте! " Това което предлагате сме го минали! И определено НЕ НИ ХАРЕСА! Ако това е вашата алтернатива. Вие сте много по-големи изверги и предатели на народа отколкото си мислехме. НИКОГА ВЕЧЕ ГЛАД!
98
7
 
5
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
Каква е алтернативата? Нито БСП нито десните партии поотделно могат да отстранят ГЕРБ. Нужно е единодействие. Нека левите си останат леви, а десните -десни. Но в името на България може да се наложи да направят едно експертно правителство като на Димитър Попов през 1990г. Според мен това е пътят. Сега ГЕРБ се е срастнала с държавата. След такова правителство, като се нормализира политическата обстановка ще управляват тези, които имат по-голяма подкрепа от избирателите.
97
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятайте щом от "Галъп" с половин уста признават, че хората не искат предсрочни избори (разбирай - оставка на правителството), реалният резултат какъв е!
96
7
 
9
 
! Отговори
Борд преди 3 години
Нормално е хората да искат следващия парламент да бъде избран от тях, а не да се минава през такъв, който президента еднолично си е избрал.
95
13
 
14
 
! Отговори
Борд преди 3 години
След половин година са редовните избори и на разумните хора им е ясно, че изтеглянето им с няколко месеца по-рано, няма да променят нищо особено. А е възможно да доведят страната до нестабилност.
94
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен78 Помним драги ми помним и манипулациите и арена армеец помним и всичко знаем от селските изб. урни до [цик какво става и подмените на вота на народа знаем кой го извърши! За това сега трябва изборите да бъдат максимално честни!
93
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Катунарите разпънали шатри. Алкохол се лее. "Таборът отива към небето".
92
2
 
13
 
! Отговори
Моля ви се преди 3 години
не наричайте ДСБ дясна партия. Таме останала само табелата. Партията е завладяна отвътре от Бойкикевските партизани, а другите вероятно са се продали. Вестика им вече е като притурка на Дума. Това вече е просто ултраляво крило на БСП. Няма нищо общо с десните или с целите и етиката на ЕНП.
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стари муцуни от миналото пак искат коалиция с ГЕРБ.Изхвърленият политически *** пак иска да влезе и да създава проблеми на България.
90
9
 
7
 
! Отговори
гост преди 3 години
Оставка на правителството с БМБ начело, не означава предсрочни избори!