Протести с дни, но дали недоволните знаят, че нищо няма да се промени?

Този път синдикатите не подкрепят протестиращите
2 авг 2020 14:40, Екип на Bulgaria On Air
456

Обществото е разделено, вижда се и в нашия синдикат, каза Пламен Димитров, президент на КНСБ, в предаването "Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

По-голяма част от обществото не иска предсрочни избори.

Според Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа“, повечето хора от протестиращите нямат представа, че като минат протестите, нищо няма да се промени.

По повод критиките към синдикатите, че не подкрепят протестите, и двамата синдикални лидери бяха единодушни, че са участвали в много протести през годините и са доказали своята гражданска активност. В момента ситуацията е друга, твърдят те. Тогава обществото беше единно, а днес е разделено.

"Сега картината е категорично различна от гледна точка на социалните придобивки“, заяви Пламен Димитров и добави.

"Първият пакет мерки на правителството запази 260 000 работни места. В новия пакет имаме 30 % увеличение на доходите и 320 млн. лв. за пенсионерите. Това не носи политически дивидент, но носи социален“.

Над 100 000 души с ниски заплати, които са на първа линия, ще получат около 280 млн. лв. Като заплати. „И да кажа, че това увеличение е лошо и да отида да протестирам?!“, риторично попита Пламен Димитров.

Димитър Манолов добави, че самите синдикати са участвали в писането на тези мерки. Той призова пътят на отпуснатите средства през министерствата да се скъси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
2
 
11
 
! Отговори
Профсъюзен лидер преди 3 години
Синдикати!Тези винаги са вървяли ръка за ръка с всяко едно правителство.
297
6
 
4
 
! Отговори
до "ВРЕМЕ ЗА ПР преди 3 години
С кого ще правиш промяна - ГЕРБ - БСП-ДПС
296
7
 
14
 
! Отговори
С фалшификации преди 3 години
До Хахахахаа: Как спечели ГЕРБ на последните избори? С фалшификации и купуване на гласове. С мнозинство във всички избирателни комисии. За какво беше променен избирателният закон за да може да се вземат решения с просто мнозинство, а не с две трети, както беше дотогава. ГЕРБ и патериците им имаха мнозинство във всяка секция и всички сигнали за фалшификации се замитаха.Спасението е е машинното гласуване. Тогава няма фалшиви бюлетини и дописани протоколи.
295
5
 
4
 
! Отговори
DD преди 3 години
Следва: - Цялото законодателство да се пренапише на разбираем ,без тълкувания, на език достъпен и разбираем за всеки който има средно образование т.е. потърпевшите от прилагането на закона.- Да се задължи всеки инвеститор , фирма ,банка да инвестира 90%от печалбата в рамките на Република България. И ТОВА ЗАВИСИ от НАС. ДА ДАДЕМ ШАНС на НАШИТЕ ДЕЦА да ЖИВЕЯТ в ПО ДОБРЕ от НАС.
294
5
 
5
 
! Отговори
DD преди 3 години
Следва:- Всяка сделка над 100хил. евро финансовата и социална част да са публично достояние. Концесионерите и сделките от приватизацията да се преразгледат и при ощетяване на държавата виновните да се накажат без давност ,договорите да се анулират.- Президента еднолично да отговаря за целостта на границите и опазването на обществения ред. При недоволни от 50%от депутатите да се сменя. - Главния Прокурор да се сменя с 80% от депутатите.
293
2
 
6
 
! Отговори
DD преди 3 години
За да има промени:1. Промяна на Конституцията и Избирателния кодекс.- Народните представители да се избират по местоживеене и подлежат на смяна с 60% от избирателите.- Забрана на партиите. Така с една идея ще се увеличи прозрачността и унищожат партийните мафии.- Парламента избира браншово правителство и задава по сектори и региони параметрите на развитие.
292
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхуват ли се журналистите от протестърите? Могат ли да кажат своето мнение или трябва да се съобразяват с натиска на улицата и виковете? Журналистите определено изпитват страх да кажат, че "Тази вечер пред президентсвото се събраха 30-ина човека", а вместо това повтарят ВСЯКА вечер "Сами виждате колко хора има тук". И не е само темата с бройката на протестиращите. Журналистите не смеят да кажат това, което всеки нормален човек си мисли - "Че това е диктат и подмяна на вота на абсолютно всеки"
291
7
 
6
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
До До Време за промяна: Ти май си се заел да правиш агитация срещу БСП. Това за приватизацията е дъвкано до безкрайност и не заради приватизацията са на улицата протестиращите. А Корнелия Нинова е купила и продала на фондовата борса акции от Техноимпекс.А и повечето от протестиращите са млади хора и не са излезли да връщат точно БСП на власт. Те искат по-добро бъдеще, и са прави да го искат. Вече трети мандат на Бойко сме все най-бедната държава в ЕС, с най-голяма корупьция. Стига толкова.
290
7
 
8
 
! Отговори
Хахахахаа преди 3 години
До до 309Ама нали последните парламентарни избори ги организира именно служебно правителство назначено от Президента Радев! Как така спечели ББ? С какво сегашното служебно правителство ще е по различно!
289
5
 
8
 
! Отговори
До преди 3 години
До Време за промянаПоследните избори ги организира именно служебно правителство назначено от Румен Радев и какво стана ББ пак остана на власт!
288
4
 
9
 
! Отговори
Купени синдикати преди 3 години
"Били участвали в протести когато обществото било единно, а сега било разделено"?Г'лупости на търлкалета. Когато е имало протести обществото винаги е било разделено. Но на тези протести Бойко ги е купил и се мъчат да те го крепят. Няма да успеят.
287
6
 
8
 
! Отговори
До Време за промяна преди 3 години
До Време за промянаПърво трябва да вземем да си оправим Конституцията, която позволява това! Пълна лустрация на ВСИЧКИ политици до 2020 година без изключение! 2008 година искахме тройната ламя да се махне защото е корумпирана и докарахме ББ, който също е корумпиран, сега махаме ББ и докарваме БСП, партия която е изключително гладна и я интересува само кражбата! Ако мислите че Нинова ще разследва приватизацията се лъжете, тя е част от самата приватизация! Няма да разследва себе си!!!
286
5
 
7
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
За да се отлепим от дъното на ЕС трябва първо да изметем крадливата и корумпирана гербаджийска дружинка. Предсрочни избори с машинно гласуване които да ги проведе временно правителство. Докато това не стане, нищо няма да се промени.
285
3
 
5
 
! Отговори
mann преди 3 години
"Данайските дарове" на правителството си казват думата!!
284
7
 
12
 
! Отговори
drgdrf преди 3 години
Нормално е да имате милиони с неясен произход в шкафчето, не протестирайте...и най-важното - гордейте се че сте българи
283
15
 
14
 
! Отговори
до 309 преди 3 години
Трябва да има служебно правителство за да се пресече престъпната практика на ГЕРБ да фалшифицира изборите с изборни протоколи купуване на гласове и тн. Иначе новата партия ще бъде обявена съвсем скоро. Нещата са необратими и тyлупа колкото повече се дърпа толкова по-тежки ще са последствията за него.
282
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра вечер от чичо Ковид на протестиращите. След десетина дни е ви чакам с една тръба. Може и близките на глупаците.
281
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водещата е трепач.
280
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ли ви купиха,че няма да протестирате?
279
8
 
15
 
! Отговори
А бе преди 3 години
как 30 години не се избраха политици да ги обичаме.Появяват се такива крадливи да ги мразим до гроб.