Безотговорно ли е депутатите да са в отпуск? Леко напрежение на Ректората

Жена поиска обяснение за блокираното кръстовище
3 авг 2020 09:52, Петя Славова
180

Ден 26 от антиправителствените протести у нас. Сутринта се стигна до леко напрежение пред Ректората на Софийския университет.
Още по темата

Недоволна от блокадите жена влезе в пререкания с протестиращите. Тя обяви, че подкрепя протестите, но поиска да разбере в името на какво търпи лишения и неудобства, както и гаранции за промяна в управлението на държавата.

"Необходимо е да се промени формулата на управление. Тези блокирания са израз на гражданското недоволство от начина, по който се управлява държавата.

Сега имаме различно състояние на протеста, в който хората са обединени, независимо от политическите пристрастия. Гаранцията за правовата държава започват с оставки, това обединява хората", заяви участникът в протестите и бивш лидер на партия ДЕОС - Виктор Лилов пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали исканията на протестиращите ще стигнат до депутатите, които вече излязоха в лятна ваканция, Лилов посочи:

Може би това беше най-безотговорното - да избягат и да се скрият. Много безотговорно е министър Сачева да казва "Имаме много работа", а от друга страна правителството да е в почивка.

Лилов очаква в следващия парламент да влязат нови политически сили. По думите му в ефира на "България сутрин", парламентът ще бъде фрагментиран и ще произвежда нестабилност, но именно това би дало възможност да се преформатира управлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
18
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
До HeinrichHimmlerЧервен ***, това е гражданска инициатива без никакви връзки с който и да било. Т.нар. "протестъри" ни правят живота труден на нас, нормалните граждани, не на управляващите срещу които уж протестират.Ако си мислите, че така ще ни "настроите" сте се объркали. Ние си имаме глави на раменете, не чакаме на група нехранимайковци, които си нямат друга работа да ни дават акъл. Те първо на себе си трябва да помогнат, че като ги гледам са за оплакване докъде са я докарали.
11
3
 
3
 
! Отговори
До Химлер преди 3 години
Виждам, че владееш перфектно езика на омразата, а и днес явни си вече на работа. Дайте му повишение на това момче бе!
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутатите и министрите се разбягоха и оставиха хората - протестиращи, полицаи и граждани, да се разправят помежду си. Това е мишкарско поведение, характерно за тези, които са изгубили усещане за съпричастност с даден обществен проблем. Гледат на почивката си по-скоро като законова привилегия "на всяка цена". Други вероятно ще използват времето за да си стегнат багажа и да си спасят припечеленото.#КъдееБаце
9
4
 
10
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Като сте прости да се печете по кръстовищата ,депутатите се печат по плажовете.И ако си мислите че ще постигнете нещо -лъжете се .След изборите(предсрочни или редовни)всичко ще си е по старому.Все пак това е БГ
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашната "демокрация" се провали и хората вече търсят не демократични средства и народна демокрация както преди 1989 г.. Друг въпрос е дали изобщо демокрацията е възможна, защото и в САЩ и в другите НАТО странаи е страшна корупция и законите са в полза на партийната мафия.
7
15
 
5
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Надуй класкона герберастки ***, ходи св скрий някъде добре, че като падне ГЕРБ ще търсим отговорност и от такива мишки като теб, които подтикват към омраза срещу протестиращите! Ние се борим за бъдещето на България, а ти се бориш за заплатката си от ГЕРБ , да останат и да крадат още и да има да ти дават огризките! *** си!
6
5
 
17
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Нямат ли срама тези протестиращи.Ами ако скочат и тези които са недоволни от протестите. Да промяна ,но не по- този наин.
5
19
 
5
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
И като ми надуеш клаксона какво ще постигнеш ? Ще спреш тиквата да краде народа ли?или децата ти ще получат по-добро образование и бъдеще в държавата ни? Ще получиш ли по-добро здравеопазване като надуваш клаксона и дразниш протестиращите ? Колко ще го надуваш ? Като ти лепна два Шамара през стъклото много ли ще надуваш ? Май само пишеш , взел 30лева от ГЕРБ да пише коментари, ама на улицата ви няма герберасти платени!
4
4
 
26
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Не се казва най - важната част от информацията за този протестър Виктор Лилов.1. Пропагандатор но Истанбулската конвенция.2. Иска узаконяване на гей - бракове.3. Напира за безконтролен прием на мигранти.4. Активист на Български Хелзинкски Комитет.
3
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА
2
2
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ами че те политиците в България винаги са безотговорни !!! И ми е много смешна фразата - "поемам политическа отговорност" - и нищо не се случва,т.е. "политическа отговорност " е просто евфемизъм на думата "безотговорност" !!!
1
9
 
21
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
минете покрай тях с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите! Щом Полицията и властите отказват да ни пазят от такива, явно, че трябва ние да измислим начини да се предпазим. Споделяйте, утре може вие да сте сред чакащите в 40 градусови жеги с малки деца или с човек в нужда на задната седалка!