Сачева подозира: Не протестират майки, политически провокации са!

Противопоставяли се едни хора с увреждания на други с партийни различия
Обновена: 2 авг 2020 16:40 | 2 авг 2020 16:34, Веселина Йорданова
449
Сачева подозира: Не протестират майки, политически провокации са!
Снимка: БГНЕС

За пореден път сме свидетели на отвличане на вниманието и тежка злоупотреба с каузата на хората с увреждания.

Това каза пред журналисти днес Деница Сачева, министър на труда и социалната политика, по повод участието в протестите срещу правителството на членове на движението "Системата ни убива".

Още по темата
Това не е протест на майки на деца с увреждания, това са политически провокаци. Видяхме злонамерен хепънинг, организиран от Вера Иванова и Мая Манолова, да бъде представен като защита на хората с увреждания, каза Сачева.

По думите й общо, с пенсиите които се отпускат, българското общество дава за хората с увреждания близо три милиарда лева.

Сачева уточни, че в тази сума не влизат парите за патронажна грижа и други социални служби.

Това, което става на улицата, не е това, от което се нуждаят хората с увреждания - те се нуждаят от конкретни политики и програми, които ние разработваме с тях, каза Сачева. Вера Иванов, от движението "Системата ни убива" , участва в изработването на тези политики, каза Сачева, цитирана от БТА.

Веска Събева, зам.-председател на Националния комитет на хората с увреждания, каза, че при тези акции за пореден път има противопоставяне на на едни хора с увреждания на други, но с различни политически виждания.

Ние искаме да работим за доброта на нашите деца и за нашите деца, каза Събева. Подобни тези изказаха и представители на Съюза на слепите и Съюза на глухите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
0
 
3
 
! Отговори
до 376 преди 3 години
Абе, тя държавата официално осигурява, но докато се добереш до тези ,,права" има да изминеш нелек път през тресавище от нормативни актове, процедури, унижения и корумпирана бюрокрация. Трябва да призная, че най добре през този слалом от неприятности се справят мошениците и особено ,,електората". Научили са доктори, експерти, социални работници и телкове да вземат подкупи, всичко знаят, че упътват и все още наивните граждани, как да се уредят и те! Слушайте Сачева - всичко е наред!
371
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, сега и се е паднало на жената да е умна, красива и значима и се възползва на макс! Иначе, преди 8 години като кандидат на ДСБ на местни избори казваше, че мястото на Борисов и шайката е в затвора! Затова сега трябва много да се старае, за да покаже, че е лоялен член на Властта! Преди 70 години Партията щеше да и възложи да застреля 10-20 народни врага при опит за бягство, за да покаже, че е вярна на правата линия!
370
1
 
4
 
! Отговори
а Иванова преди 3 години
Как сатанински се усмихва, Верчето де...ехидничко ни казва -прикарах ли ви ***, като чуете майка и спирате да мислите. От 3 милиона майки само тя ли е майка. Другите как работят достойно и си отглеждат децата.
369
3
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
Ти Сачева, нито си легитимно избрана, нито имаш авторитет за ти навират наглата физионамия навсякъде. Ти си калинка. Това, че някой *** те е назначил да вършиш някаква работа някъде , не ти дава права да се правиш на ментор на мутренското правителство. Хващай за ръчичка колегите от НПО дето са насреща (триото) и дружно се мятайте в ***. Аман от прости лелки-калинки. Елементарна си.
368
1
 
3
 
! Отговори
до 386 преди 3 години
на хората какво ли не им се случва. държавата не е БАВАЧКА на всеки. Иначе знаем че сте иззлобели че ви се е случиво, но имайте предвид , че хората нямат участие в това , което ви се е случило.
367
5
 
4
 
! Отговори
До троловете преди 3 години
До всички които смятат,че държавата осигурява достатъчно болните деца...желая ви от сърце ,ако на вашите деца и внуци това се случи да бъдете щастливи от държавата и нейната грижа.
366
1
 
6
 
! Отговори
ДО ДААА преди 3 години
Ти какъв си та ще пробутващ на хората за кой да ги боли. Сума пари им плащат на тия, като си толкова състрадателен - вземи си някое вкъщи , или прибери някой клошар. Акъл дават обикновено хората , които знаят само събиране. И стига с номера за истинската майка дето ви се изтърка. нито искаме да сме им майка на тия , нито да помиришем майките им...
365
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съжалявам, но вие, госпожо, се държите като слон в стъкларски магазин. Не зная на какво са ви научили във ВУЗ-а, но не и на култура на общуване. Това се учи до 7-10 г. Не са ви научили. То май че умен и културен гербер няма, може би само министърът на транспорта си спомня нещо
364
3
 
14
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
ЕДНА ИСТИНСКА МАЙКА НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИТА ТАКА СТАВА ВЪПРОС ЗА БОЛНИ ДЕЦА А ДАЛИ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ИЛИ НЕ НЕ СЕ ЗНАЕ - ИСТИНСКАТА МАЙКА Я БОЛИ ЗА ДЕЦАТА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ НА КОГО Е ДЕТЕТО
363
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"те се нуждаят от конкретни политики и програми, които ние разработваме"-така ги разработвате че се получи свинско със зеле-на вас мръвките, на баламите зелето.Понеже се провалихте с "разработките",те ви искат оставката и ще подкрепят друг който е доказал че повече разбира проблемите им.А другите организации на инвалидите са просто герберски *** и гледат те са добре като злоупотребуават с безащитността на инвалидите и крепят герб уж от тяхно име.Там следва да се направи яки проверки и дали социално ги изнудва като им спира парите например,което е най честия метод на герб.
362
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сачева нагло лъже,че са дадени не знам си колко по колко на майките,едва ли не те трябва да станат послушни,съгласни с корупцията и краденето на герберастите,да не протестират.Да напомня че социално убива инвалидите с една "формула"според която така се изчисляват добавките че отрязват най-тежко болните,особено тези с асистент,което при тях е не просто помощ,а е животоспасяващо и се дават с тази формула повече съпоставимо към нуждите на някой с аутизъм да речем.Това не е само към майките, това е политика на герб към най тежко болните.Тези които защитавате тези герберски престъпници сте техни съ
361
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това май е поредната Фидосова .... все се намира по една дето да обира пешкира
360
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше един умник, който се беше изказал неправилно за майките на децата с увреждания, и това му струваше много. Тази май иска да го последва, че се изказва така неправилно?
359
3
 
7
 
! Отговори
4567 преди 3 години
Тая много взеха да ни я показват,дали не я готвят за заместник на Боко?А,че е като навит грамофон,спор няма,ама то в колеж за камериерки,какво да излезе,слугинаж...
358
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И вие искате да управлявате държавата. Хаха.------- Държава се управлява със закони и правила. Когато гербаджиите и гл. прокурор изнасилват Правото и ми крадат държавата. Гражданите имат право на отговор.
357
3
 
9
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Значи дотам я докарахте, вече да нямате и оправдания--------За какви оправдания става дума?Всички видяха, че дьртата с тоягата беше агресор. Колкото за яйцата, убеден съм, че полицията ЛЪЖЕ. Изобщо никой не е бил ударен.. А като цяло, с моите пари на полицаите е купено пълно снаряжение. Трянваше да си носят шлемовете, а не да се излагат на риск
356
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, тия майки станаха наистина лични протестъри на Мая, на повикване.
355
1
 
5
 
! Отговори
До372 преди 3 години
И Деса не ви е слабичка, поохрани се. А от комунизъм в мозъка ви са протекли такива необратими хибридни процеси, че сте на ниво детска градина, гледате кой е по дебел, а във втора група почвате и да си ги мерите.
354
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновения човек не е на протеста там са партийни членове и симпатизанти на партии и такива платени от Божков!Само да вземем Възраждане ,Да България,Мая Манолова това са минимум по 200 човека от партия ами ,ако добавим и всички други опозиционни партии като БСП,Атака платени на Божков и готово
353
1
 
7
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
До Анонимен 368Значи освен, че сте мижитурки, сте и не*астници, които са готови да осмиват нормалните граждани за това, че си искат правата?И вие се каните да управлявате нас, нормалните граждани като ни призовавате да ви подкрепяме?Е, нЕма да стане. Обаче, ЩЕ СТАНЕ една друга работа, само да дойдат изборите.