Безотговорно ли е депутатите да са в отпуск? Леко напрежение на Ректората

Жена поиска обяснение за блокираното кръстовище
3 авг 2020 09:52, Петя Славова
180

Ден 26 от антиправителствените протести у нас. Сутринта се стигна до леко напрежение пред Ректората на Софийския университет.
Още по темата

Недоволна от блокадите жена влезе в пререкания с протестиращите. Тя обяви, че подкрепя протестите, но поиска да разбере в името на какво търпи лишения и неудобства, както и гаранции за промяна в управлението на държавата.

"Необходимо е да се промени формулата на управление. Тези блокирания са израз на гражданското недоволство от начина, по който се управлява държавата.

Сега имаме различно състояние на протеста, в който хората са обединени, независимо от политическите пристрастия. Гаранцията за правовата държава започват с оставки, това обединява хората", заяви участникът в протестите и бивш лидер на партия ДЕОС - Виктор Лилов пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали исканията на протестиращите ще стигнат до депутатите, които вече излязоха в лятна ваканция, Лилов посочи:

Може би това беше най-безотговорното - да избягат и да се скрият. Много безотговорно е министър Сачева да казва "Имаме много работа", а от друга страна правителството да е в почивка.

Лилов очаква в следващия парламент да влязат нови политически сили. По думите му в ефира на "България сутрин", парламентът ще бъде фрагментиран и ще произвежда нестабилност, но именно това би дало възможност да се преформатира управлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
6
 
! Отговори
АМИ.... преди 3 години
До HeinrichHimmlerВнимавай какво си пожелаваш !
31
2
 
16
 
! Отговори
нови хора преди 3 години
Те дойдоха 1989г. после при Костом 1997г после "юпитата" през 2000г да си построят хотели по морето сега новите искат СЪЩОТО да са навласт и крадат до забрава. Нов българин НЯМА.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са БЕЗОТГОВОРНИ по принцип ! Така , че за какво говорим ...
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И *** мисли, че като прави избори след избори нещо ще се промени. Не проумя, че на тази територия никога нищо няма да се измени. И още 30 години да минат. Просто толкова си може.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗлатенаЗлатенче, начина да се "отвратиш" от БСП, Радев, Черепа и пр. е като ГЛАСУВАШ, а не като не гласуваш.
27
12
 
8
 
! Отговори
ГЛУПАВ НАРОД!!! преди 3 години
20 дни се пържите на асфалта като цаца на тиган... А управниците са в Слънчака и им е през к..а. за вас. Много по ефективно ще е да се протестира пред именията на Б.Б. ,бесепарската лелка, Шиши и цялата друга с..***. Да им потрошим лимузините и къщите пък да видим дали няма да подават оставки.
26
11
 
7
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Ако на есен има избори пак няма да гласувам за да се насерят от яд в гащите дебилния президент Радев БСП Слави Трифонов компания и дебилните дебелокожи протестиращи българи егоисти с егоистично мислене
25
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От по-ясно е, че Герб повече не могат. На коя друга територия може да се види органите на реда да охраняват нарушители на обществения ред, безделници и наркомани, блокирали кръстовища и налагащи правила на живот, тормозейки живота на милиони хора? Има ли такава държава другаде? И могат ли герб и измислени патриоти и воеводи да управляват повече?
24
7
 
8
 
! Отговори
haha преди 3 години
Не, депутатите трябва да седят да ви угаждат на вас!***********************************************Депутатите за това са избрани... на кой не му харесва да не става депутат.
23
4
 
10
 
! Отговори
Татко Махно е казал: преди 3 години
-Бий червените,докато побелеят и бий белите,докато почервенеят.За сведение-Махно е казашки атаман-анархист от времето на селската войнав Русия,величана като ВОСР(велика окт,соц.революция),която нито е велика,а трагична,нито октомврийска,а през ноември,нито социалистическа,а диктатура,нито революция,а както писах по-горе-селска война.Нашите протестъри очевидно са последователи на Махно,съдейки поанархистичните им недомислени действия,предизвикващи само погнуса иотвращение.
22
3
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
"Доста хора успяха да си покрият разходите през летния сезон, някои да отидат на море, благодарение на финансирането по време на протестите. Тази временна заетост, която ако продължи през есента, сваля малко от ангажиментите на социалния министър да търси подпомагане за тези хора, защото едни други хора им плащат за това да ходят на протести." Мая Манолова
21
3
 
19
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Протстът зацикли. Вече е непродуктивен. Енергията му се изчерпа.Сега се съберете, разбрете се първо помежду си какво точно искате и как да го постигнете, и само ако съумеете да постигнете рабирателство между вас самите, явете се на избори и променяйте държавата.Ако сами не се разберете, значи не сте достойни и няма смисъл, и само дето сте излъгали доверието на обществото. А обществото ще ви подири сметка за гяволъка, ако родите мишка.Айде, имате 8 месеца.
20
2
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
''Лилов очаква в следващия парламент да влязат нови политически сили''!Кой ще влезе в парламента,решава народа на избори,а не пияниците и наркоманите на площада!
19
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ДПС може да разреши проблема. Най-демократичната партия. А скоро ще бъде и управляваща с мнозинство. Елементарна аритметика е.
18
7
 
4
 
! Отговори
данъци нЕма преди 3 години
в знак на протест спирам да плащам данъци. Да се срине държавата дано
17
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРП са нагли и 50 дни платена отпуска в март и април и сега още един месец. Протестите не вършат работа и трябва да се завземат МС и НС с нови граждани .които ще заменят отпускарите, масова чистка и ще гласуват новата конституция и новите закони за народен съд.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Терзийскии, прочети закона за МВР. Явно си пропуснал, когато е трябвало.
15
3
 
16
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
До HeinrichHimmler"И като ми надуеш клаксона какво ще постигнеш ?"Това да дам на "протестърите" по кръстовищата да разберат, че вместо на тия срещу които протестират, те пречат на нормалните хора и то по особено нагъл начин (като не зачитат тяхното право да живеят както преценят ДОКАТО СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ).Сега по-ясно ли ти стана?
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, депутатите трябва да седят да ви угаждат на вас!
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наще представители, за пореден път ни продадоха на олигархията.