Българи протестират пред канцлерството в Берлин в петък

Искат да привлекат вниманието на Ангела Меркел
3 авг 2020 13:48, Елка Василева
118
Българи протестират пред канцлерството в Берлин в петък
Снимка: архив, БГНЕС

Българи в Берлин ще протестират пред канцлерството този петък в работно време, за да привлекат вниманието на канцлера на Германия Ангела Меркел и сътрудниците ѝ към ставащото в България.

Това е трети протест на българи в германската столица, като предишните бяха пред централата на управляващия Християндемократичен съюз (ХДС) и Бундестага.

Протестът пред канцлерството ще се проведе в петък от 15,30 до 18 часа.

На предишните протести участие взеха десетки българи, предимно млади хора, които учат или са завършили образованието си в Германия.

Още по темата

За протеста в петък те обявиха целите си във Facebook страницата си, предаде БНР.

През последните 11 г. (през които на власт е Меркел – б.р.) ХДС и канцлерката подкрепят безусловно правителствата на Бойко Борисов, написаха в поканата за протеста организаторите. Протестът настоява за официална позиция от страна на канцлерството за „липсата на съдебна реформа в България; съмнения за срастване на съдебната с изпълнителната власт у нас; съмненията за злоупотреби с еврофондове от страна на изпълнителната власт; силно ограничената медийна свобода в България; абсолютния провал на правителствата на Борисов в борбата с корупцията“.

Освен в Берлин българи ще протестират в още 25 града в Европа и Америка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
3
 
! Отговори
браво на преди 3 години
независимите българи протестиращи в страната и чужбина
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заявили са протеста със сигурност,в Германия не може иначе.Кат сме в чужбина спазваме правилата, понякога сме по-ниски от тревата.В България аху-иху,ще бутаме мафията,блокораме кръстовищаи пикаем по улиците.
98
1
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Отличник. Разбрахме го и него- отзад напред е първи.Нинова излъга, че е стипендиант, пък се оказа, ме нашите парички го хрантутят
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И там ще видят нашите ***
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за Меркел, ама в Израел съвсем не си представям такова ,,протестно,, поведение.
95
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата на комунистите , отишли да учат капитализъм в Берлин , искат да свалят правителството и да докарат на власт своите родители Нормално
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите по света, не гласуват всички,нужно изборите да бъдат електронни ,щом деца мога и ни ще можем,и герб ,БСП и ДПС да духат супата ,защото ще е много гореща.
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по добре да се оплачат на арменския поп! и да върнат парите от бюрото по труда! не може хем да взимат пари , хем да искат оставка!
92
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Te огат да си протестират,но немското правителство не може да вземе страна.Изключително детинско поведение,да се оплачем на учителката и тя да накаже непослушния.За съжаление това е нашият български инфантилизъм и незрялост.Все друг да ни решава проблемите.Да окепазим българското правителство все едно в Германия няма корупция и шуробаджанащина.Айде холан!
91
16
 
9
 
! Отговори
пещо преди 3 години
засега влачене и скрито биене на демонстранти зад колоните се видя само в България.Разстрели с гранатомет прави само Борисов.министър -председател с пистолет до главата има само в България.Само в българия народния материал е калпав.само в българия кърджалийската тутка е проста.само в българия бойко си поръчва 4тона луканка.само в българия на мишо бирата се обещават протекции.само в българия премиера е пожарникар.
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво?!Чакат баш лицемера на европа да им обърне внимание?
89
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кукловодите са вече в абстиненция ,щом стигнаха и до Меркел,че тук Никой й не им обръща внимание,а пачките от пране на пари валят,ама издържа ли се,че и храноден в *** на паветата.А г- жа Меркел не е неинформирана кой е поръчал музиката.То и срещу нея има протести,а в Брюксел пък всеки ден.Но не се допуска такава анархия.
88
7
 
11
 
! Отговори
До по долу преди 3 години
Не отнемай първенството на комуниста с юмрука ,от колко майки суче не е ясно.И как рецитира опорки не е работа.Моля такава кандидат диктаторче ,но и марионетка не сме имали.
87
6
 
15
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Що не вземат да се опитат да си изградят един катун по подобие на тези на орлов мост, да видят какво е правова държава.Вчера на митинга в Берлин има над 130 арестувани протестиращи, десетки обгазени и са използвани и водни оръдия за да разпръснат протеста.Да пробват да сложат 5 палатки и да блокират движението в Берлин и после ще ги гледаме по новините как ги влачат с белезници
86
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигурант беше Плевнелиев. Искаха да заменят Плевнелиев с друг фигурант - Цачева.
85
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато започна борбата с корупцията и срещу тлъстите олигарси,някои от тях съсипали стотици предприятия и досега недосегаеми,друг крадец на вложители забегна,но най вече след като откриха подривната дейност на *** Фигуранта и компания,и още повече на всесилния Череп логиста на тълпата,прислугата му скочи на бунт,че било позор.Е позор с 19 обвинения.Как няма да е " позор " гл.обвинител ,че и правителство което създава един нов облик на страната и 3 повиши доходите и много други неща за хората.
84
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и Борисов за Германски държавен проект, създаден от германските държавни фондации на Меркел. Все едно майката Меркел да иска да изгони детето си Борисов.
83
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типично за предателите-русофили !Когато не са на власт клепат България по цял Свят, а ако вземат властта - клепат на Москва и избиват всеки който им посочи Кремъл.Веднаж русофил, винаги предател, веднаж предател, винаги българофоб !Боже спаси България от русофилите ! Амин !
82
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка първо на Меркел. Падне ли Меркел, падат и Източните режими в Европа.Нека да искат оставка на Меркел, Макрон. Те поддържат всички европейски режими.Новите евролидери ще искат нови диктатори в Източните режими и ще сменят старите диктатори в Източна Европа.
81
3
 
11
 
! Отговори
Смешно ми е преди 3 години
Който протестира така или иначе или няма работа или никога няма да има успешна работа. Това е истината, която протестиращите не искат да приемат. На никой успешен човек не му е виновен Вутю и Мутю, но на всеки безделник и неуспешен всички са му виновни, а на първо място държавата и правитеството...