Българите в Европа: Не сте сами, продължаваме с протестите

Сънародниците ни от Виена и Прага също искат промени в страната
3 авг 2020 11:26, Анисия Иванова
88

Под надслов ''Не сте сами'' наши сънародници в Европа отново излязоха на протест. Българи във Виена, Амстердам, Прага, Осло и Оксфорд изразиха позицията си. Демонстрации на нашенци се очакват и в Канада и САЩ. Заради часовата разлика демонстрациите са щафетни.

"Вчера във Виена се събраха повече от 200 човека, за да протестират. Не беше само във Виена, а в още 25 града в Европа. Костваше ни 3-4 дни да се съберем организаторите от всички градове и да направим обща протестна вълна. Никой от нас не се познаваше, не сме платени", коментира инициаторът на протестите във Виена Мариана де Мео в ефира на "България сутрин".

"Посланията на всички хора, които излязохме, бяха да подкрепим сънародниците ни в България. Навсякъде скандирахме "не сте сами"", каза отбеляза тя.

Мариана е на мнение, че е много тъжно да се мисли, че някой е избягал или абдикирал от България.

"Българите в Европа са най-добрият инвеститор за страната ни. Не може да се каже, че не се интересуваме и не милеем за България", посочи сънародничката ни.

Мариана де Мео разказа, че протестът във Виена се организира чрез писмо до полицията. Провел се е по централната улица на австрийската столица до катедралата "Св. Стефан", а органите на реда са го охранявали.

"Позволено ни е да скандираме, да има музика, знамена и плакати", добави Де Мео.

Наши сънародници излязоха на протест и в чешката столица Прага.

"Вчера беше най-големият протест в Прага. Събрахме се около 80 души, основните искания съвпадат с тези в България. Идеята е да покажем едно функциониращо гражданско общество. Какво ще се случва след протестите, ще видим във времето", обясни инициаторът на протестите в Прага Алена Велчева.

"Не смятам, че е достатъчно акумулирано недоволството. Точно затова решихме да покажем как гражданските общества могат да изразяват позицията си. Това е много добър начин за коригиране на властта", добави Велчева пред Bulgaria ON AIR.

По нейни думи протестите се случват импулсивно, a хората, които присъстват са от различни етноси - българи, турци, роми и арменци. Oсновната възрастова категория са работещите хора и техните деца.

Българите в Европа са твърдо решени да продължават с протестите, ако правителството не подаде оставка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на шайката и пълна забрана на Гроб!
25
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Въпрос към феновете на Черепа: Възможно ли е хора, които са извън България, да не знаят кой в България иска промяна и защо?
24
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите в чюжбина са всъщност родата (деца, внуци) на олигархията и бившата номенклатура!!! Олигарсите крадат тука и дават на децата да си живуркат в джендърските общества. Да сте чули някое от децата и внуците на олигарсите бившата номенклатура да работи нещо в България!?
23
8
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
След като падне Борисов, идва ред на протестите срещу Румен Шведски!!!
22
6
 
14
 
! Отговори
ист преди 3 години
Не мога да повярвам. Стотици хиляди българи са избягали от България. Граничарите спят ли. Нали бай Тошо нареди - който минава граничната бразда да бъде разстрелян. Убихме хиляди, а стотици хиляди избягаха. Закрива се МВР, всички милиционерИ се уволняват, и границата ще пазят само партийни секретари и агенти на ДС от БСП- БКП.Радев да извика Черепа да въведе ред, и да направи на черепи противниците на новата власт.
21
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпрос към ограничените герберски ***! Възможно ли е според вас Черепа да плати на Българите които протестират извън страната?
20
4
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Протестите в САЩ са организирани и ръководени от Рафаел Нинов!!!Момчето иска да се върне на висок управленски пост, но за целта майка му трябва да бъде министър-председател!!!Цоциалистите, ударете едно рамо, помогнете да се събере разделното семейство!Наше дело правое!Венсеремос товарищи!
19
21
 
9
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Добре триете неудобните коментари, но като падне Лойко кой ще ви плаща за този посредствен правителствен сайт? Не, че журналистите ви залужавта пари все пак са с килийно образованое
18
10
 
30
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Аз съм българин в Европа,като всички останали българи,щото за сега все още България е в Европа благодарение на Господ,а не в евразия,накъдето я влачи тая пасмина начело с *** в президенството и налапалия пурата наглец и не съм в подкрепа на пучът дирижиран от 5тата руска колона в България!!
17
5
 
26
 
! Отговори
Писна ни преди 3 години
Да излезем и да подкрепим полицията. Така както те искат тестове за наркотици и алкохол да е правят на водачите, които с нищо не нарушават закона, така да се направят и на тези, които реално ги нарушават блокирайки правото на свободно придвижване на българските граждани.
16
5
 
32
 
! Отговори
1 преди 3 години
Сънардониците ни успяха ли да блокират някое много голямо кръстовище в Париж или Прага, с палатки и скари или там такива номера не минават?За един прЕател питам.
15
7
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До Анонимен 6Защото са нямали...излишни апартаменти и ...къщи като Боко и Цвъки,които да...заложат и да вземат...милиони за градеж на партия.Политика и партия се гради с много...пари,Само с гол...ентусиазъм не става
14
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А интелекта на коментиращите против ГЕРБ е много показателен за каква биомаса е ангажирана с акъл на амеба.
13
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да се спре с гласуването от чужбина. Ако в последната година нямаш 6 месеца и 1 ден в България, не трябва да имаш право да гласуваш! Не живееш тук и не знаеш реално какво става.Гласуване в чужбина трябва да има за българи в командировка, почивка (екскурзия, посещение на роднини и т.н.) и изключение за български дипломатически персонал.
12
18
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Тролчета, затвор за Лойко!Фана ли ви шобето ,а?Оставка, вън мафията, крадците и *** от държавата!
11
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цяла Европа постоянно има многохилядни протести за какво ли не. Не се сещам някой да е давал оставки. Бойко е давал оставка два пъти и пак бие на всички избори, последните направени от тъпанджията Радев. Тия инфантилни лекенца дето затварят кръстовищата скоро ще ги натири полицията и всички ще се изкефим
10
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите си заминават! Каквото и да си пишете гербавите ***! Каскетчето също!
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо като си далеч от някоя държава какво се обаждаш?Все едно аз да подкрепям протести в САЩ или Русия.Нямат представа за какво иде реч.
8
11
 
14
 
! Отговори
Георгиев преди 3 години
"Българите в Европа" звучи много общо и манипулиращо !Звучи ми като на запитване на Елена Йончева на която - "Една лаборатория в Щатите каза, че записите били истински".Поредните манипулации !Най интересното е че още има балъци да им се връзват.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не крякайте по улиците, а се организирайте за изборите.Ако не участвате и останете там далеч ще ни управлява отново мафия, но този път на БСП и В. Божков.Просто им е ред.