Борисов се втвърдява, опитва да задържи властта до вота

Експерт: Обществото е силно радикализирано
197
Борисов се втвърдява, опитва да задържи властта до вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има силно политизиране на ситуацията, която ще завърши с изборите. Това коментира Евелина Славкова от изследователски център "Тренд" пред БНР.

Протестите ще се опитат да удържат максимално, за да покажат своята мощ. Нямаме заявка от страна на ГЕРБ, че ще подадат оставка, по-скоро виждаме втвърдяване и нов образ на Бойко Борисов, опит да се задържи властта до предстоящите избори, каза още тя.

Още по темата
Славкова подчерта радикализирането на протестите и в страната с блокиране на важни точки.

"Прогнозите са трудни, но има такива за появяване и на социални искания, тоест, друг тип протестиращи да се присъединят към протеста. Тогава може да се влезе в ситуация на подаване на оставка", посочи Славкова.

По думите й жената с бастуна и отношението на хората към случая е тревожна симптоматика на изключително поляризирано общество, което може да доведе до по-тежки ситуации.

Евелина Славкова подчерта, че изборите ще доведат до нормализиране на ситуацията, а най-вероятно следващият парламент ще бъде фрагментиран.

"От "Демократична България" биха спечели място в Народното събрание. Слави Трифонов тихо печели. ГЕРБ няма как да не губят позиции, но те държат местната власт", прогнозира експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави ли ви впечатление,че щом стане на въпрос за оставка на Крадеца и троловете герберски почват да подскачат като настъпана жаба?"Пазете "Вожда брей,че без него голям глад ви чака!
40
15
 
35
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Край на стабилността и спокойствието, ако следващия парламент е силно фрагментиран, това означава че ще е трудно да се формира мнозинство и ще доведе до невъзможност де се вземат каквито и да е решения ... Означава че всяка политическа фракция ще иска и ще се надвиква с другите, но когато въпросът опре до отговорност тя ще е колективна ... с две думи андрешковците в държавата ще вземат връх и тя ще се разпадне, под вдигнатия юмрук на румбата ...А после някой, като Борисов ще трябва да ни спасява
39
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко доакто се опитват да те мачкат с разни лабави протести.... Пратете службите срещу тях. Срещу семействата им, срещу свързаните им фирми, срещу бившите им пионки. Отговорете на войната с война.
38
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До stiling до 8Не си разбрал. Аз питах тоя дето обясняваше, че Боко си "напазарил" 400 хил държавни чиновници и служители къде са останалите дето не си ги е напазарил и защо не са по площадите да протестират като нехранимайковците на Орлов мост. Иначе аз знам, че хората са си заети с нормалния им живот и това е въпроса, че си имат спокойствие и нормален живот, което означава, че не сме никак зле.
37
18
 
20
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До сега бях неутрален но като прочетох че увиличават заплатите на чиновниците с 30%,същите който докараха страната до катастрофа,вече и аз искам оставка на тези бандити.
36
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами дамладите некадърници са прави да протестиратзер да си развяваш задните части и да вееш знамена си е славнокога друг път ще им обърнат внимание
35
23
 
10
 
! Отговори
Жоро Киров преди 3 години
Всички прогресисти сме с Румен Радев и искаме смяна на системата, референдум за излизане от ЕС и връщане на България към Русия
34
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите изгонени от България или наритани в арестите се опитват да се освободят, като съборят единственото работещо правителство през последните 30г. Не се оставяйте да ви вмемяват друго.
33
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка за Радев !Тя вече е на дневен ред.
32
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми не само Борисов се втвърдява.Някой ако ми беше казал, че ще дойде ден да гласувам за него щях да му кажа, че е ненормален.Ама като ги гледам тези хунвейбини без мозък в главите - ще гласувам за ГЕРБ. С кеф.Срещу тази *** не може без втвърдяване.
31
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакъв протест , а опит за гражданска война продиктувана от Радев-грипена и Божков -черепа поръчков убиец. Намериха 40-50 зависими от дрогата и алкохола нещастници , които за една доза и майка си продават. Тъжно братя Българи.
30
22
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Борисов раздава парите ни на чиновници и държавни служители търтей с цел да ги купи и фалшификация на изборите. Навсякъде в ЕС съкращават чиновници и намаляват заплати заради кризата а у нас увиличават с 30%заплатите в администрацията, която и без това не работи и само беди носи на народа, е това вече минава всички граници, оставка...
29
11
 
24
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Жалко, Борисов се втвърдявал , ама няма екшън ! Вижте снимката - фльорцата ,възседнала примата , в синхрон реват с цяло гърло и гледат зверски напред, с юмруци,готови да удрят всеки, който не е съгласен с истерията им !!! !аках Борисов да прати един отряд с гумени палки , които да насинят задниците на протестиращите или поне пожарни маркучи с вода за охлаждане на червената емоция ! Няма !!!
28
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставката е програмирана, но след редовните избори.Протестиращите могат да си го пишат като заслуга, но оттеглянето на Борисов на втори план е нормален ход при демокрацията.
27
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията да бие наред всички ***. А НАП да започне проверки на всички на улицата. Да видим, каков са плащали, какво притежаяат, какво са декларирали и тн.Искам да видя всипки тея ревящи срещу мутрите уж, какви честни граждани са! Призовавам НАП да започнат незабавни проверки.
26
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАЯ ИСТЕРИЯ ОТ ПИКЧЕРСА Я ВРЪЩАЙТЕ ОБРАТНО В КАРЛУКОВО И СПРЕТЕ АЛКОХОЛА И ДРОГАТА- ОТВРАТЕНИ СМЕ ОТ ВДИГНАТОТО ЮМРУЧЕ, ОТ ИЗДИГНАТИТЕ БЕСИЛКИ, ВСЕКИ ГО СЪРБИ НЯКЪДЕ И КРЕЩИ КАТО Е ТЕ ТАЯ- КОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА ВИ ТЪРПИ *** ЖАЛКИ....
25
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикве събирай де що има лакеи включително и форумните и спретвайте един митинг в твоя защита!
24
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как мишок се втвърдява? Нови чекмеджета ли има? Смех! Мутро, плати си политическо убежище! Докато можеш! ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР!
23
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Против властта протестират 2000-3000 маргинали и безделници. На 50 от тях им се плаща, за да спят в палатки на кръстовищата. Реално няма никакви протести, а цирк.
22
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гелеш сряза доста олигарси и сега хрантутниците гравотитащи около тях се редят тука да го плюят. Хахаха кеф голям.Давайте газ смачкайте ги до крак. Нито крачка назад... Обществото е с вас.

Спонсорирани публикации