Борисов се втвърдява, опитва да задържи властта до вота

Експерт: Обществото е силно радикализирано
197
Борисов се втвърдява, опитва да задържи властта до вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има силно политизиране на ситуацията, която ще завърши с изборите. Това коментира Евелина Славкова от изследователски център "Тренд" пред БНР.

Протестите ще се опитат да удържат максимално, за да покажат своята мощ. Нямаме заявка от страна на ГЕРБ, че ще подадат оставка, по-скоро виждаме втвърдяване и нов образ на Бойко Борисов, опит да се задържи властта до предстоящите избори, каза още тя.

Още по темата
Славкова подчерта радикализирането на протестите и в страната с блокиране на важни точки.

"Прогнозите са трудни, но има такива за появяване и на социални искания, тоест, друг тип протестиращи да се присъединят към протеста. Тогава може да се влезе в ситуация на подаване на оставка", посочи Славкова.

По думите й жената с бастуна и отношението на хората към случая е тревожна симптоматика на изключително поляризирано общество, което може да доведе до по-тежки ситуации.

Евелина Славкова подчерта, че изборите ще доведат до нормализиране на ситуацията, а най-вероятно следващият парламент ще бъде фрагментиран.

"От "Демократична България" биха спечели място в Народното събрание. Слави Трифонов тихо печели. ГЕРБ няма как да не губят позиции, но те държат местната власт", прогнозира експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
27
 
! Отговори
ВИС3 се композира!!! преди 3 години
Още не са взели властта и старите мутри се мобилизираха и започнаха да рекетират младите бизнесмени с искания за пари за партиен чадър, защото политическата обстановка така или иначе щяла се смени и нямло да можеш да имаш бизнес, ако не ти е разрешено. Не помните ли муцуните от 90-те, които обикаляха малките магазинчета за подкуп. Активизират се. В мътна вода най-много се ловят нещастници.
20
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22Оставката е неизбежна, и баба Меркел се отметна,въпрос на дни е....sorry
19
26
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов и омразния на всички българи Гешев,подлудиха държавата.Двама елементарни субекти,направиха държавата ни известна на всички континенти,с идиотската и ненадмината по-света корупция.За тези,оставката им,ще е нещо незначително,ако през октомври Лаура Кьовеши започвайки работа в Люксенбург,ги подпука като първи нейни клиенти.Тук следствието,прокуратурата и съда,са като кълбо от свински черва, на което края им не се вижда.Ние си оставаме беден,най *** балкански народ!
18
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Няма да давате оставка. Изборите минаха и над 1.3 милиона са гласували за Герб и 300 400к за патриотите. Т. Е. Голямата част от гласувалите подкрепят властта. Точка.Ако някой иска да сменя политика или Гео влияние трябва да чака изборите. Полицията да разкара всички от пътните платна, за да функционират градовете нормално.
17
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оставки няма да има. Каскета и Лойко са се договорили на всяка цена остават, който иска да протестира, те си го местят от единия крачол в другия. Все някой ден ще им писне да протестират и ще се приберат да си налягат парцалите. Кражбите продължават и далаверките също. Сори.
16
10
 
8
 
! Отговори
До11 преди 3 години
ФАЙТОНИТЕ с по:длоги ги видяхме в първите дни на протестите! Ама нещо и на тях вече не им стиска,останаха само"смелчаци" да дращят в анонимни форуми,като Бай Курти!
15
6
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До Анонимен 1:Волен е...болен по презумция.Чух от...вътрешен източник че щял да ходи да се...изказва на площада след Бабикян,но чакал да се...оправи,или поне да...падне Тиквата;нали му беше Пудел,а това си е като...почетна титла.
14
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелокожият хипопотам дето спи с пистолет на нощото шкафче и 2-3млн евро в чекмеджето се покри! Ще бори протестите задкулисно. Типично за натурата му на страхливец и хитрец.
13
12
 
28
 
! Отговори
stiling до 8 преди 3 години
"А останалите къде са, защо не са по площадите?"Останалите приателю хранят сеейства и работят яко, по строежи, в офиси или зад геврека! Много хора не ги интересува политика а гледат да изкарат някой лев и не чакат на "готово от държавата", плащат данъци и създават блага. Друг е въпроса, че с блокирането на пътища им пречите и късате нерви! Така, че не си мисли, чи всички Ви "подкрепят" и може да ПРАВИТЕ КАКВОТО СИ ИСКАТЕ, под предлог, че Ви е "ПИСНАЛО" НА ВАС 10 000 ЧОВЕКА!
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
знаете ли колко много заразени има.а тия спят и пускат куцо и сакато в България заради печалбите на хотелите и баровете.ние ще измрем .те баровете и бизнеса с дрога си гледат
11
14
 
27
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Обществото не е реадикализирано. Радикализирани са само луумпените с промити мозъци от БожковТВ.
10
10
 
12
 
! Отговори
Гламав рисърч преди 3 години
Ако изборите бяха днес, за Бойко ще гласуват гешефта, доган и пеевски, но цветанов ще брои бюлетините, и резултата е ясен.
9
13
 
29
 
! Отговори
Бай Курти преди 3 години
Нормално.Няма ,как един файтон платени да казват,кой да кара влака.
8
20
 
16
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Оставка съд затвор и конфискация на имуществото на всички от хунтатата ГЕРБ-Суджук !!!
7
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадеца го вади Голям ама Мек!Това втвърдяване съвсем скоро ще е едно голямо Омекване!Ама тогава няма да може да се оттегли по живо по здраво!
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4А останалите къде са, защо не са по площадите?
5
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще се "втвърди"на зима,когато излязат безработни,гладни и болни хора по улиците,че свят ще му се завие!
4
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Протестите" са цифром и словом 54 човека спали предната нощ в палатки, на които им се носи платена от "неизвестни" благодетели храна, напитки и каквото друго се сетите.Борисов не само, че не се "втвърдява", но нарочно оставя протестиращите да настройват обществото срещу себе си, защото знае, че на хората ще им пине от такива "протестъри"Тия "анализатори" за нищо не стават.
3
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вдига заплатите 400 хиляди държавни хрантутника да си мълчат!Какво му е чудното!?
2
21
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се крие до 2 септември! Повече няма да може! Очертава се бурна есен на яки протести! Не го искат вече и това си е! Оставка на МУТРАТА Борисов!!!!