Протестът е граждански и спонтанен, убеден е Настимир Ананиев

Предпочитам блокиран път, вместо блокирано бъдеще, посочи политикът
107

Палатките на Орлов мост се увеличават и към този час той остава блокиран. Повечето от протестиращите прекараха нощта там. Блокирано остава и кръстовището на Софийския университет.

"Протестирам всеки ден заради това, което се случва в държавата. Виждате какво взриви протеста - това беше влизането на прокуратурата в президентството, както и ситуацията в "Росенец". Показа се гражданска енергия и активност", каза бившият председател на Комисията по транспорт в Народното събрание Настимир Ананиев за "България сутрин".

Още по темата
По думите му COVID-19 поставя обикновения човек и бизнеса на колене.

"Познавам много мои приятели, които имаха малък бизнес и фалираха. В цяла Европа се получават помощи от държавите. Те са насочени към малкия човек и бизнес, но в България това не се случва. Аз все още издирам някой, който е получил тези 375 лв., или тези от 3 до 10 хиляди за малкия бизнес. Около мен такива хора няма", категоричен е Ананиев.

Бившият депутат допълни, че на протеста имало и политически лица, но за кратко са били там.

"Този протест е граждански и стана спонтанно. Предпочитам някой да блокира пътя, отколкото да блокира бъдещето на моите деца и на мен. Гражданското неподчинение е точно това - когато на хората им писне и и излязат на улицата. Не всеки има възможност да е на улицата, трябва да се благодари на тези хора, които са тук по 24 часа. Вечер се вижда активността", подчерта Настинимир Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

И отбеляза, че палатковият лагер пред СУ се е появил след случката с полицията, при която беше задържан бусът на майките с деца с увреждания.

"Сигурен съм, че гражданското неподчинение ще се увеличава, защото няма чуваемост. Социолозите казаха, че над 60% от хората подкрепят протестите. Не знам какво означава, че няма алтернатива. В момента, в който има предсрочни избори, всички хора, които са активни, трябва да излязат и да гласуват. Протестите показаха, че хората имат мнение, а то се изразява чрез изборите", добави Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе, не съм доволен, и какво като ми пишеш на немски през транслейтъра? това не те прави изобщо по- умен, ***!!! хахахахах От какво си толкова доволен, можеш ли да кажеш?
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да искаш помощ от държава която си се борил да е рушена и ислямизирана,е меко казано малоумие и простотия.Дайновизъм!
14
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е прав човека !
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луд умора няма.
12
6
 
10
 
! Отговори
Гинка преди 3 години
До до доволните отдолуНастимир ще те "оправи" за 80 дни, не за 800. Ей така, спонтанно! Както е изгладнял за власт.
11
18
 
5
 
! Отговори
до доволните преди 3 години
Кажете бре, много ли ви харесва тиквата като мин. предс., дето не знае една дума чужд език (точно като вас), *** и корумпиран до мозъка на костите? Много ли сте доволни от хунтата дето изби и изгони милиони ???
10
6
 
21
 
! Отговори
1 преди 3 години
Бивш депутат "протестър" обяснява как протеста бил "граждански" .....Тия си мислят, че нормалните хора ги ядем доматите с колците.Като е "граждански" защо правите мръсно на нормалните граждани, а не на тия, от които се оплаквате? М?
9
3
 
16
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Ти като си така умен, може да се събереш с другите умни, да си направите партия и да убедиш хората да гласуват за теб. За сега не виждам признаци да си много умен. Като повтаряш хората колко са прости това не те прави умен.
8
6
 
18
 
! Отговори
Паисий преди 3 години
Протестите се правят от криминогенни елементи ръководени от неуспели политици!
7
19
 
8
 
! Отговори
до доволните отдолу преди 3 години
Много ли сте доволни от сегашното управление че ви пречат толкова протестите? Блажите ли и вие покрай хунтата или просто и вие сте прости като него и се разбирате?
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тебе те помним от кои беше до преди три години...
5
5
 
13
 
! Отговори
Бай Пеньо преди 3 години
Т..анар. Повечето от тях не ходят да гласуват. Ако всички гласуваха нямаше да сме на тоя хал.
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Протестите показаха, че хората имат мнение, а то се изразява чрез изборите", добави Ананиев.Много мъдро Ананиев, айде сега се омитай от там и си изрази мнението на изборите.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2013та пак така използваха групичката на бутиковите психодесни дето пият крафт бира и са много модерни. Тия пак блянуваха че ще сменят системата и се борят против статуквото. Резултата беше БСП и ДПС на власт.
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ми дреме в какво е бил убеден някойси.
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спонтанен колко да в спонтанен, хванали са Христо Иванов да събере полезните покрай него, после някой лев за полезните ама дето трябва да им се плати и покрай тях купонджиите като се посъберат и айде 300 човека готови събрани.