Борисов пред ГЕРБ: 11 пъти сме печелили избори, но какво правим без НС?

Лидерът на партията призова за протести без провокации
Обновена: 5 авг 2020 13:42 | 5 авг 2020 12:38, Веселина Йорданова
319

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова да спрат провокациите на протестите и те да са мирни.

Това е демокрацията, не сме отишли да пречим на никого нито на Пленума, нито на Бузлуджа, коментира той.

Борисов подчерта пред актива на партията, че събранието е в София Тех Парк, като място, в което е много видимо какво е направено от правителството. Успяхме да вдигаме БВП с милиарди на година, много усилия вложихме и последно почти равни с Естония - най-малък външен дълг, подчерта премиерът.

Още по темата

Борисов заяви и че правителството се е справило най-добре с пандемията от коронавируса, което се постига с огромни усилия на здравната система.

Всяка година вдигахме доходите, всяка година на учителите двойни заплати, каза още той.

Той призна, че борбата с корупцията е тема, която заслужава внимание.

Борисов подчерта, че ГЕРБ е печелила 11 пъти избори, три от които при служебно правителство, вкюлчително на президента Румен Радев. По думите му управляващите не вярват на Радев, но проблемът не е в назначаване на служебно правителство, а в липсата на парламент, който да актуализира бюджет, да прави нов за догодина, да взема решения в условия на пандемия и т.н.

Събранието е в 29-ия ден от протестите с искания за оставка на правителството и главния прокурор.

То се провежда в София Тех Парк, но навън заради пандемията. Участват депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Същевременно се провеждат и протестни действия в София, като по-рано беше блокирано кръговото кръстовище при 4-ти километър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
25
 
! Отговори
Аре Само Главичката преди 3 години
Тоя конгрес прилича на оня на Бузлуджа.ГЕРБ вече ОФИЦИАЛНО са БСП.
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младите "активисти" от герб защо нападнаха и изхвърлиха телефона на журналистката Полина Паунова ? това ми прилича на мутренска сбирка !
31
3
 
24
 
! Отговори
ГРОБ преди 3 години
Едноклетъчните плазмодии подържащи герп не могат да разберат, че освен ОПГ-то и комунистите, има поне хиляда алтернативи на партии, които не се състият от доказани престъпници.
30
28
 
3
 
! Отговори
Как не го е срам преди 3 години
Бойко , как не те е срам. Вместо да разрешиш на полицията да си свърши работата. Да измете лентяите и лузерите от площадите и улиците, полицията ги пази. Това не е демокрация. 200-300 души от цяла България тормозят 7 млн. нормални граждани.
29
6
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-25,ти директно си гласувал,за член на БКП,какъвто е твоя бойко,и знай,че Нинова,никога не е била член на бкп ,или бсп.
28
4
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Толупина,който отдавна е ПРЕЗРЯЛ българския Парламент и отдавна не ефава да се мерне там и да даде отчет за дейността си,фанал да са тръшка:-"Шо ке праим без НС"..Или оставка,Мутро,или...
27
2
 
7
 
! Отговори
Каракачанка преди 3 години
Абе каракачанка,ти си жертвал за народа,ама като ва гледах по телевизията,ти Бочко и Врангел екрана на телевизора не мой ви хвани само шкембета.и после сте готови да се жертвате за нас, семействата ни и пр.айлязи.
26
3
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 години
Мафия
25
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква оставка.Аз не съм гласувал за БСП, в лицето на другаря Радев, Божков,Нинова и сие чер ве ну ш ковци.
24
2
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
е,това може само Тиквата да изрече:-"Какво правим без НС?"....Та тоя СУПЕРНАГЛЕЦ ОТДАВНА Е ИГНОРИРАЛ Законодателния орган на Републиката-НС и правейки се на "3.5" "забравя",че МС е ИЗПЪЛНИТЕЛ на Законите,които НС установява!!..А се прави на "ЗАКОНОТВОРЕЦ".."Борисов нареди,Борисов забрани,Борисов разреши,Борисов отне,Борисов даде,Борисов откри,Борисов закри.."..Пак ще попитам:-Не ви ли мяза това на некоя африканска държава и то от преди 100 години?
23
3
 
23
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Дайте власт на простака и му гледайте сеира.Е това е.Лойко.
22
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо нападат журналисти на събитието ? ПОЗОР !
21
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато Мутрата говори 10 гербери се сдобиха с нови вили !
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за да има мир и спокойствие - заврения зет трябва да изправен пред съда и после да си почине в панделата
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутроооо! Мустафата ти е подготвила червената бюлетина на Интерпол. Докато дънните Риби са ти сготвили друго. Въпрос на време! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай НС.
17
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата е ненормален!
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За шкафчетата кажи Борисов, за ремонтите на ремонтите и къде отиват парите. За парите похарчени за пътища щяха да се направят 12 лентови и то с бетонни плочи отдолу. Метрото щеше да е с супер влакчета с телевизори, климатици, нормални апарати , а не преоценените за левичари . Ама ако се прави като трябва няма да има за шкафчето и за тези дето ти ръкопляскат там. Да не говорим за ***, рекета, беззаконието, липса на държавност, повсеместна корупция , пране на пари и т.н. Само вятър на уста
15
4
 
25
 
! Отговори
Факти преди 3 години
Да, и колко пълни мандата е изкарал цар Тиква?Всеки знае как се печелят купени избори при наднормено раздута държавна администрация от хрантутници.
14
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата Божков ръководи протестите от Дубай.Страхливеца защо не дойде тук и да оглави революията си?Щото шубето е голем страх.Долу Божков и пиянитему и дрогирани протестъри.