Борисов ще предлага на коалицията да си тръгне, а МС да работи

Не искам да бъда разединител, заяви той пред актива на ГЕРБ
Обновена: 5 авг 2020 14:47 | 5 авг 2020 12:44, Веселина Йорданова
596

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще предложи вариант да си тръгне като премиер и правителството да продължи да работи. Това ще стане в разговор с коалиционните партньори, в който ще бъдат обсъдени и други варианти.

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че проблемът не е в евентуални предсрочни избори и служебно правителство, а в липсата на работещ парламент в това време.

"Готов съм по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм и заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение. Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците и затварят кръстовища", заяви премиерът и лидер на ГЕРБ пред актива на партията.

Още по темата
Не желая държавата да бъде разединена, да бъда разединител. Под коалиционното споразумение сме писали, че трябва да изкараме мандат, каза той.

Борисов подчерта, че на правителството е необходима подкрепа, ако не, "този, който дойде, да се оправя".

"Нашата сила са хората, ако хората не ни искат, няма да стоим", заяви министър-председателят и посочи, че според всички социологически проучвания ГЕРБ е първа политическа сила.

"От ГЕРБ с ДПС не сме правили коалиция никога и никога няма да правим коалиция. Конгресът е приел решение за БСП, че няма да правим коалиция. Нашите приемливи партньори са тези, които са с нас", подчерта Борисов като посочи Патриотите и СДС.

Христо Иванов като десен дали си дава сметка, че с това, което прави, връща точно тези хора на власт, попита още премиерът.

Аз обичам хората, обичам да са добре, провокатори платени викат, скандират, те не питат за тези 100 млн. които ги нямаше, докато беше служебното правителство на Радев в приходната част, коментира Борисов.

Премиерът каза, че "каквото и да ни струва като партия, единството на нацията е най-важното".

Той апелира и привържениците на ГЕРБ да не се поддават на провокации. "Демократичните хора не ходят да плашат хора и деца, а те направиха това - първо пред къщата на Фандъкова, а след това и пред моята", каза още Борисов.

На срещата участваха депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Тя продължи около час, като Борисов каза, че неслучайно е в "обедната почивка".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
429
3
 
5
 
! Отговори
681 преди 3 години
Ако тоя час по скоро не го изритате -да, да изритате !така ще ви врътне номер ,че света ще ви се завърти протестиращи.
428
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 445 Ако посочиш държава , където "бизнесът е вън от политиката ", направо да ти дават някаква награда Като се започне от най-развитите демокрации , бизнес и политика винаги са си ръка за ръка бизнесът винаги си има представители по най-високите етажи на властта
427
8
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименне,драги!..Просто една бокова мажоретка си е "заплюла " моя ник и блъска дивотиите си от него...Защо го прави не знам..Но то им е в кръвта..Голямите риби крадат вече развитите бизнеси на другите,малките комарчета пък крадат установените вече никове на "инакомислещите"....не е само "ПроСоТо",който е обект на похищение от мажоретката-уличница....Но,това могат,това правят..Собаката лае,комара кръвосмуче,змията хапе,..мажоретката пък краде никове..Всеки според възможностите си.
426
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо 469 Предният път Иванов беше патерица на Борисов ,какво ще му попречи да повтори упражнението А като се сетя за Москов и отпечатъците за прием в болниците , ужас
425
15
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ТИКВАТА не е достоен да носи шапката на Бай Тодор.ИНДУСТРИЯ! Ако влезем в Евразийския съюз руснаците пак ще ни дадат да вдигнем Кремиковци. Тоя път по-голям. И няма да има ХУНТА да краде. Всички, от инженера до чистачката ще получават еднакви високи заплати. СТАНДАРТ.Сега Доган и ТИКВАТА живеят в палати а ХОРАТА мизерстват. Ще стимулираме хората да се върнат на село. И без това в градовете е пренаселено. Младите ще отидат. Те нямат нужда от града, тъкмо ще живеят на чисто. ВЪЗРАЖДАНЕ.
424
10
 
5
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
До винаги истината Не намисайте Живков и не дигайте кокалите щото е грехота! А иначе на Живков можете само гъ.за да му цалувате дето ви остави държава без дългове и да има сега какво да крадете, продавате и приватизирате!
423
10
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
:)ГЕРБЕРАСТКАТА МАЖОРЕТКА не може да заблуди хората: личи си кой е 100%ов. Вдъхновението е видно, както и РАЗУМА. Не става сума за коментари само. Утре ни чака нов ден, където ТИКВАТА ще сдаде властта. Крадливата ХУНТА си заминава. ЗАтова искаме да излезем от ЕС. Ето докъде ни докара ЕС. ХУНТАТА да ни управлява, значи там ЗАКОНИ няма. Като излезем с РУСИЯ ще се разберем. Ще внасяме ХАЙВЕР, ВОДКА, НЕФТ, имат страхотна риба, дивеч, жито в изобилие. Няма да ни липсва нищо.
422
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПросотоОт първите мнения, които ти четох, реших, че имаш някаква форма на личностно разстройство. А ти си имал раздвоение на личността.
421
14
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Младите хора ще оправят България, но САМИ няма да могат. Трябва помощ. От Нинова, Гечев, те не са замесени в далавери като ТИКВАТА и тия около него.Гешев също ще си тръгне. Радев ще му намери заместник. Христо Иванов изгежда доста подходящ. Как развали рахатлъка на ДОГАНЯ.Едно време как беше, вярно нямаше ЕС, но можехме да ходим в РУСИЯ и да се радваме на руското изкуство. Това е ИЗКУСТВО, а не западното изгнило: ОКУДЖАВА.Не пошлите Пинк Флойд. И шоколада беше уникален. Пак САМО такъв ще ИМА
420
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутраганьо е за ЗАТВОР.Престъпниците и мутрафоните да си ходят.
419
7
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
брей, наглец ... добре ще те оставя да се налудееш ..... :)Нали трябва да защитавате опорните точки на НЯКОЙ. Ас разчитам на СЪВЕСТТА на българите да прозрат КАКВИ МУТРИ са ни управлявали досега. Трябва нова ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА. БСП знаят как да стане. Те са социални. Няма да крадат като сегашните МУТРИ. Ще излезем от ЕС. Ще влезем в Евразийския съюз. Където има БРАТЯ славяни, които ни разбират.
418
3
 
8
 
! Отговори
вчзтззнц преди 3 години
Видяхте ли го тоя дето прати биячите си да бият хората бе!И тоя бандит е премиер!Пфуу!
417
5
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Добре, дотук се справихме със задачите от Господин Божков и Решетников.Ако ТИКВАТА падне, което ще стане, ще трябва да се дерем за Радев да вземе властта, щото БСП няма да може. Или за Слави, той май ще помогне на БСП.Ще видим какво ще кажат нашите.На тоя дето ме имитира по-долу .... да ме прощава, но защо така говори за тоя ПАЗВАНТИН Живков? То той нищо не решаваше така или иначе.И сега ще го направим така. Радев със служебен кабинет, но един червен телефон до леглото.
416
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ПАЛЕТО НА ДОГАНмного точни забележки!И все пак:-..И Тиквата,и Доган са "ПАЛЕТА" !!И на двамата досиетата се държат ОТ "ТРЕТИ ЛИЦА".Мутрьо му сервира баниците на Доган само защото са нещо като "братя"..В един кюп са,не че оня е "фанал Тиквата за гушата"..Изобщо,бъркотията в държавата ни е кошмарна!..Как ще станем ИСТИНСКА демократична и правова държава,не знам...Но съм изпълнен с надежда!...Младите българи МОГАТ да направят това!Все пак .."Всичко има своя край,дори и мутротерора"..
415
4
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
ТИЯ НА ПОЛЯНТА ДНЕС ДО ЕДИН ЩЕ ЯДАТ ДРЯНОВИЦАТА ЗАПОМНЕТЕ
414
3
 
7
 
! Отговори
РАКОВСКИ преди 3 години
ВЯРНО ЛИ ЛИ ИМА ОЩЕ НАРОД КЪДЕТО ПОДКРЕПЯ ТИЯ РАЗБОЙНИЦИ СЪБРАЛИ СЕ ДНЕС НА ЧЕТВЪРТИ КИЛОМЕТЪР
413
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
ТИЯ КЪДЕТО СЕ БЯХА СЪБРАЛИ ТАМ В ТЕХ ПАРК СА НА ЯСЛАТА НА БЕДИЯ И ОГРАБЕН БЪЛГАРИН И НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГИ ТЪРПИ ТАКА ЛИ ТИЯ СА МИЛИОНЕРИ ПОНЕ 60% ОТ КЪДЕ
412
1
 
6
 
! Отговори
АнаТема,Айдуци,родни преди 3 години
С Каскета ли си тръгва или ще го остави да му прави с.....енкЯ, докато скрие някъде нощните си шкафчета?
411
8
 
3
 
! Отговори
Искам да еба Радеф! преди 3 години
Къде записват за ред?
410
2
 
9
 
! Отговори
ИСПАНСКА ОСА преди 3 години
АДИОС, МУЧАЧОС, АДИОС БОНДИТОС!!!!!