Борисов ще предлага на коалицията да си тръгне, а МС да работи

Не искам да бъда разединител, заяви той пред актива на ГЕРБ
Обновена: 5 авг 2020 14:47 | 5 авг 2020 12:44, Веселина Йорданова
596

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще предложи вариант да си тръгне като премиер и правителството да продължи да работи. Това ще стане в разговор с коалиционните партньори, в който ще бъдат обсъдени и други варианти.

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че проблемът не е в евентуални предсрочни избори и служебно правителство, а в липсата на работещ парламент в това време.

"Готов съм по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм и заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение. Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците и затварят кръстовища", заяви премиерът и лидер на ГЕРБ пред актива на партията.

Още по темата
Не желая държавата да бъде разединена, да бъда разединител. Под коалиционното споразумение сме писали, че трябва да изкараме мандат, каза той.

Борисов подчерта, че на правителството е необходима подкрепа, ако не, "този, който дойде, да се оправя".

"Нашата сила са хората, ако хората не ни искат, няма да стоим", заяви министър-председателят и посочи, че според всички социологически проучвания ГЕРБ е първа политическа сила.

"От ГЕРБ с ДПС не сме правили коалиция никога и никога няма да правим коалиция. Конгресът е приел решение за БСП, че няма да правим коалиция. Нашите приемливи партньори са тези, които са с нас", подчерта Борисов като посочи Патриотите и СДС.

Христо Иванов като десен дали си дава сметка, че с това, което прави, връща точно тези хора на власт, попита още премиерът.

Аз обичам хората, обичам да са добре, провокатори платени викат, скандират, те не питат за тези 100 млн. които ги нямаше, докато беше служебното правителство на Радев в приходната част, коментира Борисов.

Премиерът каза, че "каквото и да ни струва като партия, единството на нацията е най-важното".

Той апелира и привържениците на ГЕРБ да не се поддават на провокации. "Демократичните хора не ходят да плашат хора и деца, а те направиха това - първо пред къщата на Фандъкова, а след това и пред моята", каза още Борисов.

На срещата участваха депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Тя продължи около час, като Борисов каза, че неслучайно е в "обедната почивка".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До АнонименДържавата Белгия от 600 г. няма правителство....Бойко дойде на власт с обещанието,че ще събори барбекюто на Доган...а те го купиха с пеевски и домусчиев...няма за какво да си говорим...Оставка...или Война за Свободата на България...и никакви хартийки ...авери и подкрепи няма да ви спасят...империи сме погубвали...Бог да пази България!!!Справедлив Съд!!!
448
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не би Бойко да създаде Пеевски? Не! Да не би Бойко да създаде Доган? Не! Да не би Бойко да източи държавата след 1989? Не! Бойко пое държава в горе-долу посредствено състояние след Станишев. Не знам какви чудеса си очаквал да се случват през последните години, но явно сънуваш доста. Кажи ми период през последните 30 години, в който да е имало повече доходи и спестявания, отколкото сега?
447
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Няма червени,зелени,сини и...чуждопоклонници...или сте българи и работите за просперитета на Родината ми или сте еничари и ще ви съдим справедливо и строго,или сте с нас или сте против децата и Народа ни...време е за Вятър ечи Балкан стене...Бог да пази България ...нашият общ дом...Дома на Децата ни...Свобода или Смърт!!!
446
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
497 ти наи не мислиш че не е оглозгана вече ? България отдавна е собственост на мутри догановци и пеевци какво отчакваш да ти оглозгат миризливата панелка мястото под която вече е продадено и приватизирано от някоя мутра чалгафон и чакатда мине годноста на блока ти за да ти го вземат ли? Като си некадърник не оставяй на мутрите да крадат парите на нормалните хора европейци защото няма да имаш и държава ако продължаваш така
445
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
498,Народът нали затова смени Държавата през 1989, за да има свободата сам да избира посоката на развитието си. Ако Народът иска чалга и силикон, си ги избира. Те не са дошли със закон. Във всяко общество има различни и както ти не ги харесваш, най-вероятно и те биха те отбягвали, защото им изглеждаш като психар.
444
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... Аз обичам хората, обичам да са добре...Мерих си температурата - нормална, гледам хапчетата - взел съм ги, ощипах се - не сънувам! Познайте, къде е проблема? Ребус с едно непознато!
443
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
купен и фалшифициран избор не е...мандат...изборите ви ни правят несвободни и бедни,унизени и зависими,няма да ви позволим да зачеркнете Историята ни...1400 год. с смелостта и почтеността ни е оцелял Народа ни...превърнахте децата ни в роби...земята ни пустее,закривате училища,силикона и проституцията са ценности по тв-то на пеевски,домусчиев и слави...объркали сте Народа....Оставка...или Война ...аз съм Свободно човешко същество...не съм ви роб в 21 век..Съд за геноцида..Бог ни дава живота..
442
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре държавата да бъде управлявана просто към растеж от Бойко, а не да се сервира на развилнели се хуни, които ще я оглозгат. Нека Бойко да продължава да захранва икономиката с пари, за да има за всички.
441
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България има нужда от спокойната сила на Бойко, сега! Не от погрешни избори.
440
8
 
7
 
! Отговори
Бе преди 3 години
Я стиа глупости , да си изкарат мандата и пак на избори. !
439
7
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До АнонименРадев е страхотен пич,единствено той изрече Истината,че сте мафиоти,че сте чуждопоклонници,затварящи Държавата ни за пари служещи на чужди агенции,закривате училища,държите хората бедни за да ги контролирате и ограбвате,не спазвате Конституцията и Законите,не уважавате Историята ни/на 3-ти март бяхте в Турция да целувате ръка на султана,докато гърците вдигнаха армията си...шкембе войвода кво ще вдигне...***/ Оставка...Справедлив съд...или Война за Свободата ни!!!
438
4
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
чета отново как трябвало да сме част от нещо обслужващо чужди интереси...бедни малки...мозъците ви са малки и бедни,сгроги и справедливи правила и безкомпромисно спазване/Белгия няма правителство от 600 дни и държавата си върви/Холандия е е много по-голяма и с нищо не превъзхожда Народа ни...Дания,Финландия...политиците ни са неграмотни и алчни продажници/кунева затвори АЕЦ-а ни и сега осребрява,в Холандия щеше да е в затвора/..Справедлив съд за всички крадци,съсипващи Народа ми от 30 г.
437
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 489Наистина ви е спукана работата,на всички тарикати от хранилката .
436
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко ще направи, за да не дойде служебно правителство, защото тогава всички вече известни далавери ще бъдат разследвани и няма да остане нито един гербав на свобода.
435
5
 
4
 
! Отговори
гербанда преди 3 години
До EmigrantЩом Черепа е крал, защо да закачаме Борисов - нека си краде и той, и цялата гербанда...
434
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Черепа как живя спокойно 10 год и Баце сега чак прогледна?Хайде не на нас.
433
9
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До EmigrantГосподин БОЖКОВ тези предмети си ги е платил по агентурна линия. Просто ХУНТАТА иска да му ги открадне, затова му правят проблеми, но когато ги махнем с помощта на президента Радев ще видите, че всичко е законно.Важното сега е да бутнем ХУНТАТА, а после ще го измислим, но като излезем от ЕС и влезем в Руската сфера на влияние така или иначе ще се НАЦИОНАЛИЗИРА, тъй че господин Божков напълно доброволно ще се раздели с тези предмети.
432
10
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Въпреки ГЕРБАВИТЕ мажоретки, ние няма да оставим нещата така.СПРАВЕДЛИВОСТ: ТИКВАТА в затвора, а тия дето ИБРИКЧИЙСТВАТ на Доган, ще им се види тясна страната когато дойде НАРОДНИЯ съд. ЩЕ НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ всички частни имоти, коли и сметки.Ще построим с парите нови ЗАВОДИ.Ще СПРЕМ кражбите, а всички, които са имали бизнеси ще ги изпратим да копаят камъни в БЕЛЕНЕ.Тия от администрацията и те са за ЗАТВОР,защото само лапат народна пара. Ще си разчистим сметките и с тях. Един няма да оставим
431
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех Бойко,лудите ли ще ти казват какво да правиш в политиката?Остави ги да си крещят на воля, като са гои изпуснали от заведението.
430
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой още връзва ли се на лъжите и популизма на Тиквето!