Борисов направи грешка, тъкмо печелеше играта на нерви!

Първан Симеонов: Протестът вървеше към маргинализация
427
Борисов направи грешка, тъкмо печелеше играта на нерви!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Направеното от Борисов вчера е необяснимо и е грешка, защото логиката изисква той да се опита да надделее над протеста с търпение, да не прави грешки и да си запази инициативата. Това мнение изрази политологъг Първан Симеонов от "Галъп" пред БНР.

По думите му протестът е вървял към маргинализация. "Борисов тъкмо печелеше играта на нерви с протеста и сега го разгаря отново, като изважда наяве вътрешната си несигурност и вътрешния си диалог", коментира той.

Още по темата

Според политолога в цялата страна протестите, където ги има, вече по-скоро приличат на предизборна кампания на по-малки партии.

"В София всеки би могъл да види и какво представляват палатковите лагери. Не че така на килограм трябва да се мерят, но това не е онзи протест от средата на юли. И точно в този момент, когато като че ли Борисов направи заявка да изкара цял мандат, изведнъж той излезе и започна да мисли на глас", аргументира се политологът.

"Говориш като в някаква психотерапия. По този начин ти показваш, че не си сигурен, че не знаеш какво правиш и даваш коз на протеста. Това в политиката е чиста грешка", подчерта той.

Според Симеонов е възможно в да има борба на мнения вътре в средите на ГЕРБ и Патриотите, а Борисов с вчерашната среща да се опитва да тества идеите, да направи преслушване какво мисли активът и в известна степен да търси своеобразен вот от актива.

Бойко Борисов и партньорите му трябва да направят проста калкулация и да видят какво е общественото мнение, отбеляза Първан Симеонов. Някои от основните социологически агенции показват по думите му "проста картинка" - голяма част от хората симпатизират на протеста, но перспективата за предсрочни избори по-скоро отблъсква.

"Политическата логика – и за него, и за Патриотите, е да си дадат време да развият собствена кампания, за да могат да овладеят инициативата. Това не става с катапултиране", подчерта Симеонов.

"Ударил го е на чест. Много хора вчера видяха страх. То не е толкова страх. Струва ми се, че той изглежда обиден и объркан. Малко като Живков 89-а", смята политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Божков без власт, блокирани сметки, от дистанция е способен да накара герберугите да истерясат и се омотаят в собствената си простотия, значи е достоен и притежава качества да бъде хиляди пъти по добър управник от подплашения до загуба на реалност Борисов!
283
7
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Слаба реч на Премиера. Много събрани хора, голямо вълнение - за нищо послание. Бойко Борисов наистина направи слаб ход...
282
0
 
0
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Луна!
281
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистическите *** защо мълчат когато ги питат кой ще бъде политическия субект, който ще реализира техните "желания"? М?
280
9
 
11
 
! Отговори
manwithnoname преди 3 години
Грешката на Боко, е че не се оттегли той лично от премиерския пост преди няколко години... А сега смешна работа с тия истерични писъци по конгресите колко обичат Бойко...малко работата прилича на тази в Северна Корея за техния лидер незаменим :)
279
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре! Сачева може да остане в служебното правителство! Но за военен министър все ще се намери един по дебел човек!
278
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дсДС ти отива на отговора.Няма такъв политически проект, тъй че да пипитам пак, кой ще е политическия субект, който ще реализира вашите "желания"?
277
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е подал 2 пъти оставка и се явил 3 пъти на избори. . Така че е далеч от страхлив. Пробвай с друга манипулация.
276
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чук и Гек 265Приказките ти все повече започват да звучат като някой, който се е натряскал от сутринта.Питахме те, кой е политическия субект, който ще реализира вашите "желания"Къде ти е отговора? Конкретно и ясно: този и този.
275
9
 
4
 
! Отговори
дс преди 3 години
До Анонимен 286Политическият проект ще се казва Антигерб. С това изчерпвам въпроса ти, повече не питай, защото ще те помислят за глупав.
274
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Шиши го сецкаС приказки "анти" можете да го докарате до разруха, това го знаем.Сега от вас се изисква да кажете как ще изграждате.Кой ще е политическия събект, с който ще изграждате?
273
8
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Борисов трябва да си даде сметка като какъв иска да остане в историята. Като страхлив плъх, който под най-малкият натиск се огъва и предава милиони свои поддръжници или като един от строителите на с временна България. Изборът е единствено негов. И всички приказки, че не бил като Радев и не можел да гледа как хората се бият по площадите да си ги завре някъде отзад. Щом е толкова голям човеколюбец и миротворци да се маха и да стане послушник в някой манастир и да се отдаде на пост и молитва!
272
2
 
1
 
! Отговори
Продължение: преди 3 години
До Анонимен3. Възнаграждението на лицата на държавна издръжка ще бъде обвържем със свършената работа.4. Ще построим още затвори, ще залавяме ***, биещи и ограбващи бабички по селата и ще ги пращаме където им е мястото. Онези, които заабременяват 11 годишни момиченца, също.5. Учителите, които пишат шестици, а учениците им не могат да четат, ще бъдат пренасочени на работа в селското стопанство.6. Ако маските останат задължителни, онеззи, които ги носят като ББ ще бъдат глобявани.
271
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гошо, да отговори? Какво ще предложиш на твойте деца? Ляво правителство? Дясно?Някой нов популост, без ясна Гео посока? Или как? Това, което си написал са общи приказки, не решаване на проблеми.
270
4
 
2
 
! Отговори
Чук и Гек 265 преди 3 години
И Енгелс го е казал това не за някакъв комунизъм, тогава е било само теория! Казал го е за Ренесанса! Европейския ренесанс! Възраждането! Иначе, за тези, които се безпокоят кой щял да управлява, Президента вече ви каза, че е готов със Служебния кабинет! Въпроси!? Ако не вярвате на президента, госпожа Хера Мустафа ще ви назначи точните хора! Кресталина ще докара, Плугчиева ще конвоира, Поптодорова е тук! Един крем не е проблем! Кой българен не е откраднал нещо, когато красотата е в опасност!?
269
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 275Кой ще изпълни тези точки? С кой мислите да направите тези неща реалност?Слушаме.
268
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГошоПитаме те с кой ще управлявате, защото не можеш да отговориш какви са ви намеренията? Кои са политическите субекти, с които ще изпълнявате така лелеяните от вас "промени"?
267
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупсоти пишеш. Елементарен човек. Нищо не се сменя толкова лесно. Системата е пълна от интереси. Ако си мислиш, че слагаме теб и те сменяш всичко, без 10 дена опит :(Явно сме в голяма човешка катастрофа, ако си мислиш, че става толкова лесно в политиката, където да замесени много интереси и чужди и вътрешни.
266
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка и на Радев!
265
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чук и ГекДа не се напъват, за да не се налага да се излагате с отговорите нали?Личи си в това как АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ червени *** отговаряте по тоя начин.Прозрачни сте.