Политолог: Оставката е встрани от националния интерес

Обществото не намира различен модел на представителство
334
Политолог: Оставката е встрани от националния интерес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставка на правителството и разпускане на Народното събрание няма да реши протеста, а е крачка много встрани от националния интерес. Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов пред БНР.

По думите му трябва някой да приеме бюджета за следващата година, от което ще зависи всичко в държавата и някой трябва да носи отговорност за действията на държавата в тези условия.

Още по темата

Ние не знаем какво ни предстои. В тази ситуация, всеки авантюризъм от типа на това - нека народът да управлява, руши демокрацията, категоричен беше Гълъбов и добави, че в Конституцията много ясно е казано, че управлява парламентът:

Той не вижда основание за парламентарна криза. Последният вот на недоверие беше преодолян със 124 народни представители, което означава, че управляващата коалиция има парламентарно мнозинство, аргументира се Гълъбов.

"Нямаме завършен мандат от 2009-а година, което означава, че сме в състояние на политическа несигурност вече 11 години, което е много лошо, защото разколебава доверието на хората в институциите и намалява готовността на гражданите да участват в изборите".

Според политолога проблем на българското общество е, че не успява да възпита следващо поколение български граждани, които да познават Конституцията и законите:

"Идеята за връщането на младите българи от чужбина я гледахме преди 20 години на "Българският Великден", тогава Любка Качакова (по-късно политик от НДСВ - бел.ред.) се завърна с плакат "Срам ни е от вас". Сега е следващото поколение". 

Политологът определи резултатите от социологическите проучвания като ситуативни, защото, според него, в обществото няма нагласа за избори. По думите му българското общество търси различен политически модел на представителство, но засега не го намира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все с титли за слугаж.Този ,има една доцентка и професорка спят по медиите Сутрин вечер по всички канали и казват едно и също , няма да има слънце ако не дадем на Борисов възможност да краде
251
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои социолози ще заработят добри пари шкафчето е пълно А бате е щедър към социолозите 'демагозите....и те като Боко. изпечени лъжци
250
11
 
17
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 3 години
Абсолютно точен коментар!Радев да се пръска от яд, БСП и другите присъдружни също!Нали помните 2013 г., какво каза Орешарски "На който не мухаресва да заминава!
249
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нека народът да управлява, руши демокрациятаГосподин Гълъбов не е демократ иначе би трябвало да знае, че демос на гръцки означава народ, а не мутра какъвто е самия той! Друго нямам за тази инфантилна личност с его което сам не заслужава! Надявам се, че са ме разбрали всички! За тези с минусите - винаги е имало такива - останете здрави и четете и други книги освен Винету!
248
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце да извади "шланга" и да измете със силна струя нас раните протестъри заедно с палатките им!
247
10
 
10
 
! Отговори
Започва се преди 3 години
великото чистене и дезинфектиране на министерства.Пръскат с дезинфектанти и заличват документи които го уличават в далавери.
246
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай бе, доц.Гълъбов, ти ли представляваш нацията и защитаваш националните интереси? Аман от нагли хора! Ти представляваш себе си и защитаваш интересите на ГЕРБ! Гледай ти какъв защитник се извъди! Така и Каскета се хвали, че защитава народа! Откъде накъде бре, Каскет?! Навремето избирахме гл.прокурор, шефове на РС и РП. Сега всеки магистрат, включително от СпП и СпС защитава народа! Не ни трябвате, противни сте!
245
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маркет Линкс да има много здраве.Проучването им не отговаря на истината.
244
12
 
10
 
! Отговори
- преди 3 години
Парите които получават да говорят глупости достатъчни ли са да успокоят гузната съвест на тези аналлизатори???Наистина ли вярват в думите си или просто ги капитализират???А с пари но без ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО живее ли се???Не е ли срамно да си такъв "българин" в този момент когато народа е възстанал а ти му подливаш вода - патриотично ли е Гълъбов???
243
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според днешно проучване на Маркет Линкс рейтинга на ГЕРБ се срива, а Борисов вече е четвърти по подкрепа сред политиците, като регистрира рекордно неодобрение. Та питам се дали не е встрани от националния интерес да управлява политическа сила без подкрепа в обществото. Нали демокрацията ни е представителна, тези които са на власт трябва да представляват мнозинството от обществото. След като очевидно не е така, защо не подават оставка?
242
6
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Прав е човекът!Радев, Нинова и Co могат да се пръскат от яд, но правителството остава!Това, че шепа платени протестъри искали оставка, не е основание за такава!Да цитирам БСП по време на протестите от 2013 година срещу Орешарски :"На който не му харесва - да заминава"!!!
241
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 262В нормалните държави ако група *** решат да блокират центъра на столицата, идват онези с водните оръдия и големите палки и ги разгонват за отрицателно време.В нормалните държави малцинството се съобразява с волята на болшинството, независимо какво мисли.А останалото се решава на изборите.
240
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези протестиращи като гледам една стотинка данък не са платили, не виждам и за напред дали ще платят нещо.
239
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо са се активирали платените герберски *** и на всеки смислен коментар цъкат минуси! Скоро ще останете без работа пък и ковид19 ще приюти доста от вас в отвъдното
238
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко пак ще спечели, а бесепарите ще реват ли, реват.
237
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 262Тия, дето протестират не са избиратели, а прадажници.
236
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И този приказва, като лоботомираната овца Сачева, че всичко се правило за хората. Не уточнява за чии хора обаче.Да плащаш данъци в София е все едно доброволно да хвърлиш 200 лева през прозореца, защото герберската хунта краде с 200 и тях.
235
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тази стабилност, просперитет и икономически растеж в България.Ще затрият тринадесет вековна държава с тяхната любов и чувство за отговорност пред народа.Не чухте ли?#ОСТАВКА и #ЗАТВОР
234
9
 
5
 
! Отговори
Васил преди 3 години
Тоя е продажен колкото искате!!!!!
233
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нормалните държави, когато избирателите не са доволни от избраните от тях да си подадат оставка и да се организират нови избори. Тъжното е, че даже и в българската конституция е предвидена тази възможност, но управляващата коалиция е стиснала кокала и не ще и дума да чуе за исканията на народа.