Бизнесът иска да се определят местата за протестите със заповед

Блокирането на кръстовища усложнявало икономическата обстановка
Обновена: 7 авг 2020 16:24 | 7 авг 2020 16:24, Камелия Цветанова
81
Бизнесът иска да се определят местата за протестите със заповед
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България иска да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места, подходящи за целта, и за спазване на строги противоепидемични мерки като се оказва контрол върху изпълнението на заповедта.

Още по темата

В писмо до премиера Бойко Борисов от КРИБ благодарят за бързата реакция, след като на 4 август са писали до вицепремиера Томислав Дончев, до здравния и до социалния министър с настояване за ред, свобода на придвижване и осигуряване на нормален бизнес трафик, което да гарантира нормална стопанска дейност.

Блокадите на възлови пътни артерии, свързващи важни търговски зони или населени места, оказват твърде негативно влияние върху нормалното функциониране, снабдяване и търговска дейност на компаниите и допълнително влошават усложнената икономическа обстановка, породена от пандемията COVID-19, смятат от КРИБ.

Естествено неотменимо право на българските граждани е правото на протест, но той може и трябва да е в рамките на закона, без да нарушава правата на останалите граждани и възможността да осъществяват своите икономически и други дейности, се казва още в писмото.

Считаме, че освен това по този начин ще бъде гарантирано и изпълнението на Тристранното споразумение, което КРИБ подписа заедно с правителството и синдикатите, и чийто хоризонт е изтичането на мандата на това правителство, завършва писмото до премиера Борисов.


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно.
Ако имат какво да кажат, ще бъдат чути.
68
1
 
3
 
! Отговори
Кметът преди 1 месец
Бизнесът иска да се издаде заповед за законно ограбване на българския народ. Същата ще се подпише от Бай Ганьо и ще се изпълни от каскета и неговия антураж.
67
2
 
9
 
! Отговори
МАФИЯ преди 1 месец
БИЗНЕСА си има ДЪРЖАВА
66
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бсп - демек будалите все падат.
65
4
 
18
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 месец
Така де, викайте си колкото искате, но не пречете да се правят далаверите !
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КРИБ - олигархична организация от мутренски тип. Къде бяха когато дружките им от правителството залостиха цялата държава?
63
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали си присвоиха връх Хаджи Димитър, там да ходят, да се валят, да лапат безплатно кебапче и да си чистят.
62
2
 
9
 
! Отговори
Помня преди 1 месец
В началото на демокрацията всички си мислеха че могат да бъдат бизнесмени. Искаха продавач на краставици на маса с висше и английски език.Тези отдавна са безработни и сега са по кръстовищата.От всяко дърво cвирка не става.
61
1
 
13
 
! Отговори
В нормалните държави преди 1 месец
Първия милион може да е с неясен произход, а у нас първия милиард. На *** и всичките милиарди са с неясен произход, но само за каскета ,за останалите е напълно ясна работата ,но на милия от гонене на кокошки по селата не му остава желание да се занимава с някакви милиарди.
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Т.н. "Бизнес" в България е сдружение на незаконно забогатели мутри, които от ден на ден стават все по-нагли. А правителството е техен послушен пудел. Затова протестира вече цяла България!
59
11
 
6
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 1 месец
А бе, определете им една поляна на Витоша - хем ще си крещят и скандират колкото им душа иска, хем ще дишат чист въздух, хем няма да пречат на никого.
Като данъкоплатец не възразявам Общината да им инсталира там химически тоалетни, а те да почистят поляната след като се напротестират и решат да се приберат по домовете си.
58
0
 
16
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Бизнесът какво друго би желал?! Например 7 дневна работна седмица, минимална РЗ за всички, мин. 2 вишУ и 4 езика. А, и ако може всеки месец да има ден без заплащане, ей така, подарък от работника за благодарност че работи. ДРУГО ДА ИСКАТЕ МОШЕНИЦИ ТАКИВА! БИЗНЕС, ТОВА НЕ Е БИЗНЕС А ШАЙКА ЗАБОГАТЕЛИ ПО НЕЗНАЙНИ НАЧИНИ СЕЛЧОВЦИ!
57
4
 
2
 
! Отговори
Ама преди 1 месец
Разбира се,поле да искаш!Отиват копат по една дупка и почват да викат Оставка"
56
1
 
22
 
! Отговори
Тъй, тъй преди 1 месец
Как се повтарят нещата. Преди 80 години едни други бизнесмени искаха разни неща и получиха национализация .Та и тия както са я подкарали и не четат историята натам вървят. Та така , драги ми назначени бизнесмени.
55
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Домуса благодари на Боко - каква идилия!
54
0
 
10
 
! Отговори
До 49 преди 1 месец
Дюде,

на тоя свят не всички са АйТи-та, програмисти и кодописачи. Що не питаш момичета в най-близкото кафене/магазин колко получават и дали, и доколко им стига заплатата? Да не изреждаме и други...
53
3
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 месец
Бизнеса и БСП само искат.
52
1
 
4
 
! Отговори
BB преди 1 месец
До Анонимен
И КАКВО ДАВА БЕ УМНИКО СТОТИНКИ
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 45: романтика. винаги действа само и единствено правото на по-силния. Референдумите са залъгалки от клас. "вервай ви".
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парите ли са истината ???