В разгара на август: Спад на цените на почивките по морето

Почиващи разказват,че при избора на хотел са се водили основно от цените
8 авг 2020 14:18, Елка Василева
62
В разгара на август: Спад на цените на почивките по морето
Снимка: архив, БГНЕС

В разгара на месец август, когато обикновено цените на почивките са най-високи, пандемията от коронавирус предизвика прецедент: можем да се възползваме в последния момент от намаленията на ранните записвания.

Тази година заради пандемията от коронавирус морските градчета и малките населени места са притегателни за лятна отпуска.

"В големите курорти, знаете, цените са изключително ниски към този момент. Между 30-40 до 50 %, докато в малките населени места по Южното Черноморие нощувките имат лек спад - между 15 до 30 %", обясни хотелирът Диана Колчева пред Нова телевизия.

Черноморец посреща за първа година основно български туристи.Цената на нощувките е по джоба на българина.

"В момента нощувките се движат между 15 лева за легло до 35-40 лева, в зависимост от това какво се предлага към цената на нощувката. Това е цена за едно легло. Ако е 15 лева, това означава, че получавате просто едно легло в стая, но ако е от 40 и нагоре лева, би следвало в цената да имате повече лукс, да имате включена храна", категорична е Колчева.

Още по темата

За разлика от миналия август, когато към същата дата в един от малките хотели в Черноморец е нямало нито едно свободно легло, тази година базата е пълна едва 95 на сто. Все още има възможност за резервации в разгара на сезона и то на прилични цени.

"Тази година сезонът е по-слаб в сравнение с миналата. Цените са горе долу с 30-40% надолу", обясни управителят на хотела Траян Ахмаков.

Хотелиерите предлагат и допълнителни отстъпки при наемането на стая за по-дълъг период. Почиващи разказват,че при избора на хотел са се водили основно от цените. В Слънчев бряг това лято са отворени една около 30 % от местата за настаняване. Хотелските комплекси, които традиционно приемат основно чужди летовници по чартърни програми, сега работят основно с българи. Комплексите предлагат освен ол инклузив изхранване и редица допълнителни екстри като безплатни чадъри  и шезлонги, атракциони.

От бранша съветват при избор на почивка да се сравняват цените, не само посочени в платформите за продажба на стаи, но и чрез обаждане на рецепция. И обясняват, че при избора е много важно да се сравняват цените на една и съща категория хотели.

Темата за по-ниските цени по Черноморието коментира и туроператорът Антония Чомполова.

 „В момента има много намаления по морето. Има свободни места, а много хотели не отвориха. Тази година намаленията, които бяха през пролетта, са активни и в момента. Те са от 10 до 30 %”, поясни Чомполова. По думите й голяма част от хората ходят на море през уикенда, защото са изхарчили отпуската си по време на извънредното положение.

Данните показват, че семейство с две деца би платило 2800 лв. за 7 нощувки в хотел на първа линия в „Слънчев бряг” след 24-и август.

За същия период в Созопол 7 дни със закуска и вечеря би струвало на 4-членно семейство 2100 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
41
 
! Отговори
От Слънчев бряг преди 3 години
Първо ..пълна лъжа е ,че цените са надолу, няма такова нещо...един Биг мак е 10 лв, парче тъънка пица 4 лв, и второ що за "евтини" цени за седмична семейна почивка са сумите от 2800 лв, а пари за транспорт, сладоледи, сокчета и т.н ???? Тая г-жа говори глупости, а следващите 3 седмици от месеца как ще ги изкарат ???
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХА-ХА-ХАКОМЕДИАНТИ !!!Не спряхтИ да зарибявате простот племИ по типично провинциален начин .ОТВРАТ !!
10
5
 
10
 
! Отговори
Бело преди 3 години
Като се напукам на Бело, ще ви е.... хотелите
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На море ли? Може, в чужбина или без море. Това е изборът. При мутрите не.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам да ми говорят за цени. Искам да ми говорят за качество.
7
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2800 за 4 човека за 7 дни?! Това е по 100 лева на човек на ден, а не 15 лева, при това за ниско качество на услугите.
6
2
 
21
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 3 години
Сезона свърши и те се сетиха, че трябва да спасяват сезона? :D :D :D
5
0
 
46
 
! Отговори
Семеен с 2 деца преди 3 години
Че То без пари за 5 дена на Черноморието 2500 за хотел + 100 гориво + 150-200лв за дрънкулки около 3 бона на финалаС какви заплати трябва да са това 4 членно семейство И майката е по майчинство 2 -ра година Пълни безумици
4
0
 
27
 
! Отговори
С. преди 3 години
Поредните лъжи...
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не разбраха ли, че и пари да дават хората няма да стъпят
2
2
 
26
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Няма нормални хора на почивка на море в България. Цените не са най-важното, най-важното е качеството, а него го няма на морето в България.
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие нормални ли сте , бе? Какви 2800лв. за почивка? София не е България и такива пари са непосилни за повечето хора в провинцията.