Проверяват МБАЛ-Велико Търново заради смъртта на абитуриента

Резултатите ще бъдат изнесени публично
Обновена: 10 авг 2020 16:56 | 10 авг 2020 15:43, Анисия Иванова
38
Проверяват МБАЛ-Велико Търново заради смъртта на абитуриента
Снимка: БГНЕС, архив

Проверка по случая със смъртта на 19-годишен младеж с коронавирус е започнала във великотърновската МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. Тя се извършва от Изпълнителна агенция "Медицински надзор“, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение пред "Фокус".

Комисията е сезирана от ръководството на лечебното заведение. Искането за нея е поради широкия обществен отзвук по темата.

Повод за настояването са и "опити за създаване на внушения и манипулиране на истината чрез коментари в социалните мрежи и медиите“.

Още по темата

Резултатите от проверката на проведеното лечение в МОБАЛ ще бъдат изнесени в публичното пространство и подробно оповестени.

"Дотогава считаме всички коментари по темата за неуместни и призоваваме обществото, и медиите да оставим разследването на компетентните органи. Изказваме нашите най-искрени съболезнования за тежката и непрежалима загуба на семейството и опечалените близки! Поклон пред паметта на този млад човек“, се казва още в официалното обръщение на търновската болница.

Припомняме, че 19-годишният абитуриент почина в лечебното заведение в края на миналия месец. Момчето беше едно от заболелите от абитуриентските балове в края на юни. Оплакванията му са започнали на 7 юли. Младежът имал висока температура.

Диагнозата COVID-19 била лабораторно потвърдена чрез PCR тест. Приет е в болницата, но състоянието му се е влошило и бил преместен в реанимация. На 31 юли е починал вследствие на двустранна бронхопневмония и остра дихателна недостатъчност.

Бащата на младежа обвини болницата, че не оказала адекватна и навременна помощ на сина му, което довело до фаталния край.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КРИЙТЕ СЕ!
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наесен яжте много витамини да имате запаси и за зимата след зимата имунната система е отслабена и почват да шетат вирусите. Затваряйте си зеленчуци във буркани, на Запад не ядат зеленчуци от буркани и мрaт като мухи. Във Беларус хората си имат буркани и на мрaт като мухи.
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОРКОТО МОМЧЕ!Не е било наясно къде попада ...
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен" Казаха, че не си заслужава риска"Явно младежа е преценил, че кефа си струва риска.
10
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека устатата Сибила да разкаже как е лекувала момчето. И нека чужди експерти определят дали е адекватно. Ама това никога няма да стане. Защото тази жена много си е повярвала и се прави на пионер в техниките за лекуване на заболяването, а реално няма нужния опит. Да почива в мир момчето, ужасна трагедия.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ммм до 2Момчето е лекувано с експериментално лекарство и 6-7 различни антибиотика в рамките на една седмица.
8
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТО НЕ МОГАТ ДА ЛЕКУВАТ КОВИДА, ЗАЩО ПРИЕМАТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ?БЕЗОБРАЗИЕ!
7
14
 
28
 
! Отговори
Ммм до 2 преди 3 години
За ковид19 няма лечение. Убива за съжаление и млади и стари. Пък вие пак ходете по балове и кряскайте по улиците като ненормални. После лекарите са ви виновни. Но то и лекари не останаха.
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората подценяват вируса, вируса води до пневмония лека или остра спорезд зависи. Дори да придобиете имунитет пневмонията си остава. Повторно заразяване и сте пътници, тоя младеж може два пъти да се е зарязавал първия път е пипнал пневмония ама не е разбрал повторно зарязаване пневмонията му се е усложнила и е заминал от съпътстващото заболяване. Много е вероятно вируса да е върлува много по-рано отколкото китайците са го открили.
5
6
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
В инфекциозното са тези с ковид, бе, ***!
4
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората казаха, че баловете не са добра идея! Казаха, че не си заслужава риска. Не. Искахте да си покажете перата. Да се напиете. Да се напразнувате. Собствените ви родители не ви спряха. Сега тези, които не са спали, за да го спасят от всеобщата предходна глупост са виновни. Те веднага ще бъдат лапнати в Германия. Там ги ценят. Вие не заслужавате и знахари да ви лекуват! Толкова сте деградирали, че не е истина.
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най вече проверка на докторицата,която заяви на живо пред репортери на Канал 3 на 26.08.2020 г. че в реанимацията няма болни от корона вирус,къде е бил младежа по това време?
2
9
 
16
 
! Отговори
препатил преди 3 години
Нали знаете "гарван гарвану око не вади".
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
журналистите зсщо предъвквате факта че момчето 20 пъти е звъняло за помощ докато е в болницата.