Има ли лекарска грешка при починалия с коронавирус абитуриент от Велико Търново?

Бащата ще търси справедливост за детето си
354
Има ли лекарска грешка при починалия с коронавирус абитуриент от Велико Търново?
Снимка: БГНЕС
19-годишният абитуриент от Велико Търново Христо Денев почина от коронавирус след 18 дни лечение в болницата в града. Смъртта му предизвиква въпроси, на които тепърва ще се търсят отговори, с проверка ще се намеси и Медицинския надзор. 
 
Бащата Иван Денев, който е адвокат, заяви, че няма какво да губи и ще търси докрай истината за загубата на детето си.
 
"За последен го видях на 12 юли, когато беше приет. Каквото и да ми коства психически, ще настоявам за ексхумация", заяви той пред телевизия "7/8".
 
Според него има нещо сбъркано в лечението на сина му, той показа и епикризата му.
 
"Такъв млад човек, без никакви странични заболявания, не може да почине от коронавирус. Аз съм тук да го защитя - никога не е пушил, няма наднормено тегло, диабет, нито астма, не е наркоман. Отраснал е в отлична среда, неговата смърт беляза цялата ни голяма рода и така ще бъде до края на живота ни", заяви Денев.
 
Той допълни, че след смъртта му е бил каран да подписва в болницата документи със стара дата - 21 юли.
 
"Докато синът ми бе в болница, никой не ми се е обаждал, за да ме информира за състоянието му. Казваше ни се, че не разбираме от медицина и медицинска терминология, че това не се обсъжда с нас, защото не ни касае, че си вършели работата. Това се отнася и за д-р Сибила Маринова, която търсехме като началник на отделението. Никой не ни информира за хода на лечението", каза адвокат Денев.
 
Според него синът му е бил преодолял коронавируса на 22 юли, носили са му храна - пасирани супи със сламка.
 
"Смъртноболен човек няма апетит. За мен след този ден е бил лекуван с лекарства, които са били прилагани са му вкарали тежка вторична инфекция и са му сринали имунната система. Вероятно е проведено абсолютно неправилно лечение със забранени и експериментални медикаменти, за които нито сме давали съгласие, нито някой ни е информирал. Убеден съм, че и синът ми не ги е подписвал и ако има подпис не е неговият. Това лесно ще се докаже", каза Денев.
 
Той показа епикризата, издадена от Отделението по Анестезиология и Интензивно лечение на болница "Д-р Ст. Черкезов", в която е записано, че синът му е приет в добро общо състояние в инфекциозното отделение.
 
"Бил е лекуван със седем антибиотика, прилаган е и препаратът РоАктемра за ревматоиден артрит и автоимунни заболявания, който е в трета фаза на клинични изпитвания за лечение на COVID-19. 
 
Публикация в авторитетния американски медицински сайт Medscape пък предупреждава, че съществува "риск от сериозни инфекции при пациентите, лекувани с Actemra/RoActemra и че те са изложени на повишен риск от развитие на сериозни инфекции, които могат да доведат до хоспитализация или смърт, съобщава "Труд".
 
"Има и друга лъжа. Майка му се обадила в петък в 6,24 часа, а той бил починал в 6,20 часа. Няма как лекарят, който уж се е борил за живота му и го е реанимирал, да излезе в 6,20 часа, да си съблече костюма, който се смъква за половин час - това ни обясняваха в болницата през цялото време, и в същото време да стигне за 4 минути до телефона и да говори хладнокръвно за вече настъпилата смърт. За мен той е бил оставен и намерен мъртъв", каза още бащата. 
 
Д-р Стефан Филев, директор на областната болница във Велико Търново, пък се закани да съди бащата за уронване на престижа на болницата.
 
"Стига с тези глупости, които разпространява бащата на починалото момче! Не е допусната никаква лекарска грешка, медицинският екип и здравното заведение са направили всичко, което е възможно за пациента", каза пред "Труд" Филев.
 
Запитан откъде е доставен в болницата медикаментът "РоАктемра", с който е лекуван младежът и това експериментално лечение ли е, д-р Филев заяви:
 
"Аз не участвам в лечебния процес, нито пък вие журналистите сте хората, които трябва да се бъркате в медицинските дейности. Сезирал съм Медицинския надзор, ще дойдат проверяващи и ще установят. Настоявам за цялостна проверка по случая от всички компетентни органи и републикански специалисти. А бащата нека да подаде жалби и тогава пък аз ще заведа дело срещу него за уронване престижа на болницата", закани се д-р Филев.

354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
0
 
1
 
! Отговори
до 307 преди 3 седмици
Колко процента от заболелите в Италия загинаха "с протокол"?И какво да пише в протокол за нещо дето миналата година го нямаше?
313
0
 
1
 
! Отговори
до 310 преди 3 седмици
През 1971 президетът на САЩ Никсън обявява "война на рака".След 25 години и 200 милиарда долара похарчени за изследвания ракът е втората причина за смърт в САЩ.Това е едно изречение от книгата на професор Мичио Каку-Physics of the Future.Много интересна книга от професор по теоретична физика.
312
0
 
3
 
! Отговори
хйк преди 4 седмици
Медицински надзор?! - какъв е процента на доказани лекарски грешки от него? Няма как да накараш лекари да кажат официално, че други лекари са направили нещо не е както трябва.
Дано Бог гледа от високо и не е надалеко, за да има правда.
311
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
При испанския грип както и при коронавируса една от причините за смърт е цитокинова буря. При испанския грип са умирали главно хора от 20 до 40 години именно защото са имали силна имунна защита и съответно по голям шанс да развият цитокинова буря. Ако момчето е развило такава е било правилно да се лекува с имуносупресор - не съм лекар но на запад точно такива лекарства се прилагат при ковид - жалко за момчето но най вероятно неговия силен имунитет му е изиграл лоша шега..
310
2
 
1
 
! Отговори
МС преди 1 месец
Всеки иска да бъде здрав и да остане жив. Има корпорации, които искат да забогатеят с цената на живота на хората. Д-р Матиас Рат е лекар и учен, който пръв направи открития за естествения контрол на сърдечно-съдовите заболявания и рака. Той е член на Ню-Йоркската академия на науките и на други известни научни организации. Прочетете какво ви съветва той, за да останете здрави въпреки корпорациите: mementomorimementovivere/439466442
309
0
 
3
 
! Отговори
!? преди 1 месец
"уронване престижа"
308
2
 
3
 
! Отговори
МС преди 1 месец
"През целия 20-и век фармацевтичната промишленост беше изграждана и
организирана с цел контрол върху системите за здравеопазване в света
чрез систематична подмяна на естествените и не подлежащи на
патентоване терапии с подлежащи на патентоване и, следователно,
доходоносни синтетични лекарства - инвестиционни решения, вземани от
шепа богати и безскрупулни предприемачи. Те съзнателно определиха
човешкото тяло като свой пазар, за да генерират по-големи богатства." д-р Матиас Рат
307
0
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Кога най-после в България ще се въведе т.нар. Протокол, при лечение. Явно в Европа, Северна Америка, Англия и т.н. работят много "глупаво", защото използват Протокол, а в България гениалната мисъл е безгранична, за това сме на първо място по смъртност в Европа...Протоколът защитава всички и лекари и пациенти, но...
306
0
 
14
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 месец
До Анонимен, няма как да го разберете, ако не сте потърпевш! Друга песен ще запеете, ако сте поставен в същата ситуация и останете в неизвестност за състоянието на близък! Тогава дори повече разяснения ще искате .
305
1
 
17
 
! Отговори
МС преди 1 месец
При по-сериозна пареза на лявата телесна половина преди няколко години и други по-слаби частични парези от 2005 г. на ЯМР се видя, че имам МС - церебро-спинална форма с многобройни лезии. Отказах болница. Лекувам с диета и хранителни добавки и спорт (д-р Ан Борох) и се възстанових. Убеждават ме да се включа в последна фаза на изпитание на Копаксон. Прочетох страничните ефекти. Няма да стане. Убиват човека, докато "правят всичко възможно да го спасят".
304
17
 
11
 
! Отговори
Куку преди 1 месец
Лекарството Роактемра е във 3 фаза на проучване за Covid, в Италия го ползват още от март месец,ползва се при цитокиновата буря т.е рядко(значи момчето е било много зле-пробвали да всичко) Дексаметазон цитиран от бащата като неподходящ , намалява смъртността, при интубирани болни. Над 30% от смъртността при вируса се дължи на сепсис. Така че всички невярващи да са спокойни- момчето не е починало директно от Ковид, но все пак е заради вируса и не от лекарски грешки. Но , Мангъров каза.....
303
13
 
7
 
! Отговори
Сами преди 1 месец
МНОГО СЬЖАЛЯВАМ ЗА МОМЧЕТО ,БОЛКАТА Е ЗА РОДИТЕЛИТЕ,КРАЙНО ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИТЕ ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ ТОЗИ ВИРУС СЬЩЕСТВУВА И ДА НЕ СА ТОЛКОВА БЕЗОТГОВОРНИ,НЕ МОЖЕ ВСЕКИ ДЕН ДА ИМАМЕ ПО 300 ЗАРАЗЕНИ И ДА СЕ ПРАВИМ ЧЕ НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО,НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН,НЕЗАВИСИМО МЛАД ,СТАР ТОВА Е НЕНАВРЕМЕННО ОТНЕТ ЖИВОТ.ХОРАТА ДА СЕ ОПОМНЯТ ЗАЩОТО ДОКАТО БЯХМЕ ДОБРЕ В НАЧАЛОТО ,СЕГА ПОВЕЧЕТО ДЬРЖАВИ НИ СОЧАТ И КАЗВАТ БЬЛГАРИТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ ВИРУСА, ЗАЩО СМЕ ТАКОВА ДИВО ПЛЕМЕ,И ДА КАРАМЕ ХОРАТА ДА СТРАДАТ,
302
3
 
27
 
! Отговори
много нагли преди 1 месец
Пробутвали на човека декларации със задна дата , нее му давали информация, провели закъсняло и незаконно лечение . Заплашват роднините със съд, организират тролски кампании. Защо не им проверят доходите, може да исзкокне нещо
301
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямало как да вкарат здрав човек в реанимация... То и на здрав човек не е нормално да се правят ненужни операции, ама нашите доктори за пари са готови да те изкормят и да ти извадят какво ли не. Знам поне няколко случая на умишлено фалшиви диагнози!!! И се моля с цялата си душа господ да им го върне на такива пишман доктори, защото заради тях хората мразят цялото съсловие!
300
3
 
1
 
! Отговори
ДивоК преди 1 месец
Америка- континента!
299
3
 
29
 
! Отговори
Готин преди 1 месец
Лекарите са хора. И те правят грешки. Абсолютна гаранция за лечение не може да даде никой. Всичко е в ръцете на съдбата.
ОБАЧЕ!!!
НАШИТЕ ЛЕКАРИ ВЕЧЕ СА ТЪРГОВЦИ!
ИСТОРИЯТА Е ЖАЛКА!
298
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ДивоК
В коя Америка-Северна,Средна или Южна???Защото държава Америка няма а и никога не е имало,няма и да има!!!
297
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
90 procenta ot lekarite sa nekadarnici. Znam go ot lichen opit.
296
24
 
8
 
! Отговори
И ако няма преди 1 месец
Лекарска грешка, опечалените ще се извинят ли публично на лекарите? Лекарите би трябвало после да съдят родителите за опетняване на доброто им име и то за много пари. Имаше едно същество Цв., което обвини лекари в убийство, после ние българите платихме обезщетение от 350 хиляди.
295
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Препаратите за ревматоиден артрит отслабват имунната система, затова бяха казали при самолечение на простудни заболявания (още не установен коронавирус) да се пие парацетамол, а не нурофен,който се използва и като нестероидно лекарство за лечение на ревматоиден артрит т.е подтиска възпалението и това би било фатално за хора с корона вирус. Така ,че бащата може и да има право.