Трифонов не е на протестите, но събира одобрение

За кого антиправителствените протести ще са полезни?
10 авг 2020 10:29, Петя Славова
116

Как ще отговори властта на исканията на протестиращите, коментират специалисти. Демонстрациите в страната навлизат във втория си месец. В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад "Независимост", а протестиращите пред СУ местят палатковия си лагер пред Министерския съвет.
Още по темата

Късно снощи протестиращите тръгнаха на традиционно шествие по бул. "Цариградско шосе", този път със запалени факли. Протестни автошествия имаше в цялата страна.

"В метафората на войната сме - протестиращи срещу управление. Ситуацията е по-скоро в позиционна битка. В началото нещата изглеждаха по един начин, след това се наложи да се измисля нещо, което да фокусира вниманието на хората. Вече сме във фазата, която трябва да се получат отговорите", коментира политологът доц. Татяна Буруджиева в "България сутрин".

Според нея правителството през цялото време предлага мека промяна на протестиращите, а гражданите очакват следващо предложение.

"Не е случайно, че по социологическите изследвания точно партията на Слави Трифонов набира резултат, въпреки че физически него го няма на протестите. Защо? Защото неговото предложение остава най-радикално. Ние сме в предизборна битка, а битката между протестиращи и правителство е ситуативна", допълни тя.

Според политолога Георги Киряков от страна на управляващите се предлагат временни решения, а лицата на протестите, ще останат разочаровани от резултатите на тяхната революция.

"Играе се на доброто и лошото ченге. Борисов има опит в това нещо. Той е човекът, който може да позволи или да не позволи дадено нещо. От друга страна, Каракачанов не е трудно да поеме гнева на хората от това, че предлага да се премахне нещо, което според него е незаконно", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му въпреки че Слави Трифонов не присъства физически на протестите ще получи големия дял от електоралното недоволство.

"Той има ясно контрапредложение на това, което дават управляващите. Отдавна го е дал, даже не го повтаря и няма нужда. Фактът, че няма предложение, води към неговото", добави Буруджиева.

Според нея, всяка една от снимките може да роди плюса и минуса на една и съща интерпретация. Но след това идва периода на действие. Картината е винаги моментна, когато става въпрос на демокрация, обясниха експертите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма проблем ! То на паважа и без това е пълно с мутри......
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 49За това ли няма свещи по магазините!?Голямо броене сте му дръпнали,признавам ви го,аз така не мога!Айде,приятно драскане по форумите,че си имам работа!:))
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48Виждаш ли се казах ти, че си неподготвен и почна да агресираш. Лошото е че масово хората са като теб. Комплексари, които хем не разбират нищо, хем са агресивни.Ама то с нерви нестава. Става с учене и мъдрост. Неможе да си неподготвен и да се изкарваш по форуми или улици. Ако си 8клас може.
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв месия може да е Слави. Той е болен- физически, психически и емоциотално. Ако го видите на живо , ТОЙ Е ЖИВ ТРУП. ВИДА МУ Е НА МНОГО БОЛЕН И ОТЧАЯН ЧОВЕК. Смазан е. Ако си намери ЗДРАВ ЕКИП МОЖЕ ДА УСПЕЕ. Той не може да си стои на краката сам. Жалко е. Подиграваше се със всички а той стана развалина болна и нещастна.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не съм против. Нека да вземе властта. Явно норада няма партия. Има само празнодумковци. Обаче да седне да каже ние сме дясно, ще развиваме отношения с ЕС, ще правим това и това, ще сменим образователната програма, ще подобрим инфраструктурата на морето. Примерно казвам. Иначе какво? Аз съм Нов спасител гласувайте за мен. Някак си не е сериозно.
41
3
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 3 години
Ми ти като си толкова подготвен бягай да протестираш бе,***,и взимай власта,кво кибичиш по форумите!?Аман от нарочени умници!
40
1
 
10
 
! Отговори
??? преди 3 години
Хората, смятайки че гласуват за промени и нещо ново, дефакто гласуват за старото под нова форма.Това е истината,който каквото иска да си мисли.Изредиха се мнозина в управлението, и какво се промени? Всички идват "да ни оправят", а ние все неоправени си седим и протестираме.Много мъка има, много....Всички са използвачи, нищо повече, а народа е наивен и вярва...
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МЕТЕЖНИЦИТЕ ИСКАТ ЧАЛГА- А КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА ВМЕСТО ТЯХ- ДА БЕ КРЕМЪЛ И СЛУГИТЕ МУ- ДИМЕК ЗАДКУЛИСИЕТО ЗА КОЕТО ТОЛКОВА ДУДНЕ ЧЕРВЕНА КОБИЛА ЗИЛЕН ЧОРАП...
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Голямо светене си му дръпнал на Слафчу,хубуу че си ти,че иначе тотално ще я обърка!А бе за вас няма ли работа,че направо се изкъртвате от глупости!?
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дон38Еми ето ти си просто един неподготвен човек в политиката. Не знаеш нищо за платформата му, защото си работил и той бил настигал герб. Браво много интелигентно мислене :) Аплодисменти. Поредният бля бля
36
1
 
7
 
! Отговори
аланкоолу преди 3 години
Поредният ТВ кьорфишек З$а съжаление след предишните Волен Валери на народа не му сработва пипката Сигурен съм че и тоя ще е поредната политическа еднодневка но скучаещи бабички чалгарите ще го изберат Като гледам изявите на неговото Политбюро само догми и мантри повтаряни до втръсване нищо добро и ново не виждам
35
1
 
9
 
! Отговори
хахахахах преди 3 години
До До 32Гласувайки за Слави, за кой реално смятате, че сте гласували? Сам човек не прави държава, нито управление.Осъзнайте се хора, че всички ви манипулират, всички обещават светло бъдеще, за да влязат във властта, а после ви забравят и изхвърлят като непотребна вещ. Но това си е ваше решение. После да не ревете пак по площадите, и да викате мафията вън,защото няма човек във властта да не е такъв.И правосъден министър леля Пенка с бастуна ли ще е?А той ще има умни и учени хора, ха да ги видим
34
12
 
7
 
! Отговори
нямам представа преди 3 години
До Анонимен 33В момента работя и пет пари не давам за платените ви плюсове и минуси!Важен е факта,че Слави вече е на втора позиция и усилено догонва Герб!Пък вие както си щете,няма проблем!:)
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво, като гласуваш за Слави? Казваш го се едно си открил Америка. Имали платформа партията му? Каква е лява, дясна, център?Каква програма има за развитие? Ти изобщо нещо чел ли си за него? Илк просто ще гласувам за новия :) Смешно е.
32
2
 
10
 
! Отговори
34 преди 3 години
До ги мразаИ накрая какво се оказва - този,който вика срещу тях, ще управлява с тях.И какво правим тогава? Нали не смятате, че сам ще ръководи държавата с "младите и умните от площадите". Не разбирате ли, че това е политика, а политиците са най-големите манипулатори на народа, Слави не е изклчение от правилото, няма значение какво пише и говори, това е политика, а тя е лъжлива.НО, пилците се броят наесен, ще поживеем и ще видим.Когато направят коалицията пак ще говорим.Станахме за смях в света
31
18
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Аз работя нормална работа, не разчитам на 20 лв. за писане н платени коментари на ден. И ще гласувам за Слави, цялото ми семейство и всички познати.
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина трябва да разбера, че няма смисъл от оставки през 2г. Трябва да ИЗИСКВА конкретни промени. Искаме това и това. Оправете го. След 6ммесеца искаме това и това от чиновниците. Конкретика.Като дойде нова коалиция какво? 2г ще си редят техни хора по службите и той мандата минал в караници и схеми. Толкова ли не го проумяватв не знам. Едно и също правите 20г, а партийте се същите, защото имат чужд финансов капитал да са първи.
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30 ги мразаА събирането на 78 стотинки за телевизията как върви?Опашка има ли?
28
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз няма да гласувам за чалгаря! А ВИЕ?
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милко калайджиев и Слави трифонов - новата българска политика.Министерски пост за Софи Маринова.