Протести? Рибарите се вълнуват повече, че няма риба в морето

Притеснени са, че недоволството ще забави превръщането на рибарското селище в атракцион
14 авг 2020 09:20, Красимир Ангелов
103

Докато към парламента летят яйца и домати, то в рибарското селище край Бургас животът сякаш е спрял. Далеч от площадите и барикадите, животът на улица "Консервна" в рибарското селище край Бургас, си тече на пръв поглед по старому.

"Те само млади, викат, крещят, вечерно време по баровете…после искат, ами откъде да ги вземе бате ти Бойко? Аз съм 80-годишен и работя. С 300 лв. пенсия съм и 41 години трудов стаж съм дал на тази държава, ама не се оплаквам и работя", споделя Бай Петьо Моряка.

Рибарите се вълнуват повече, че няма риба, а политиката обсъждат набързо преди да влязат в морето на изгрев слънце.

"Честно казано, на нас много не ни се отразява, ние сме пенсионери хора, влизаме си в морето, никой не ни пречи. Пречат ни блокадите по градовете и това е, ние тука не си пречим и не се занимаваме много с политика", разказва рибарят Ено Енчев.

Отдавна е зарязал политиката и бившият областен управител на Бургас Стоян Проданов. Живее сред рибарите от 15 години и е дал името на улица "Консервна" също като романа на Стайнбек.

Като бивш политик, той се вълнува единствено, че протестите ще забавят проекта за превръщането на рибарското селище в туристически атракцион с етнографски комплекс, където ще се плетат рибарски мрежи.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева и телеизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
РусенецЪ преди 3 години
Абе хора, как нямало риба бре? Точно вчера си купих чига по 2 кг парчето от рибари в Ряхово /едно селце до Русе/. Бе, не е евтина, но това е деликатесна риба. И сомове си излизат, и диви шарани, преди няколко месеца и 100-килограмова моруна. Рибоци си има.
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
41 години стаж дал?! Два шамара и марш! 41 години, от които сигурно повече от половината са с пари под масата, а другата половина- спане по цял ден. Айде марш, бе! Как баща ми с 35 години стаж има 1100лв. пенсия? Как майка ми е същата? Как леля ми и чичо ми и те са около тези суми? Ами май те са дали повече от един поспалив пияница безделник. Рибар бил, нямало риба... Ми смени професията, бе! То вече и палачи няма от средните векове. Ти си на тяхното ниво.
82
0
 
4
 
! Отговори
Ко? Не! преди 3 години
"и 41 години трудов стаж съм дал на тази държава" ... и какво сътвори за тия 41 години бе рапан? Нещо уредена и свястна държава ли си ми оставил?!
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако няма алкохол тогава рибарите ще протестират.отделно в тези рибарски селища обособени край брега доколко законно не е ясно са си построили къщи всякакви хора които се водят рибари.
80
1
 
1
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Това ли искаме? Повторение на 1990-а, когато вместо да бъде срутена, БКП се възроди чрез нова конституция?#Оставка
79
4
 
2
 
! Отговори
Уважавах рибарите, преди 3 години
вече не!Не съм очаквал, че рибарите всички заедно имат коефициент на интелигентност едноцифрено число. Дал бил много на тази държава, а къде е рибата сега? Просто нямам други коментари!
78
1
 
2
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Как ще има риба,като турските рибари я ловят още на входа на Бисфора в Средиземно море?
77
1
 
3
 
! Отговори
рибари1000 преди 3 години
И калкан няма. Защо ? Нали имало било много риболовци по морето ? Къде е калкана ?
76
3
 
5
 
! Отговори
Язовири преди 3 години
И по язовирите не кълве. Много от тях се източват много бързо, което стресира рибата. Някои се държат на пределно ниско ниво от доста време.
75
2
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До АнонименГлупости!Нали предишните избори бяха проведени от служебното правителство на същият президент!Каква е разликата!Не разбраха ли,че народа иска нещо ново,не претоплено.Народа не е *** и гласува винаги за по-малкото зло!Какво ново може да им дадат провален министър-Х.Бойкикев,провален омбудсман-М.Манолова,адвокат на мутрите-Хаджигенов,бивш член на герб,крадец,-Гошо ***,див приватизатор-К.Нинова,отявлени русофили-Копейкин и Радев?Нищо,всички се борят за собствена облага!
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само риба нищо живо няма и водата се е дръпнала в повечето язовири опустошило се и става стряшно не е шега работата
73
0
 
4
 
! Отговори
81 преди 3 години
Много слабо ме интересува, къде и как си се научил да работиш и не разбирам какво общо има с това което казвам , или говорим на различни езици или е нещо друго. Но да ми се каже, че човек на който му се налага да работи на 80г. е щастлив ми идва в повече. И друго, защо мислиш, че този човек не е работил здраво, не казвам, че трябва да взима максимума, но пък да му е хубаво с 300 лв...
72
1
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До ФактРешението за тях е много просто,прибират се в България,основават партия или движение,излагат си платформата пред народа,явяват се на избори и ако народа ги избере...моля,управлявайте!Да,ама за да направиш това,се иска...дупе!Иначе е лесно от далече да се правиш на''опозиционер''!
71
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"С 300 лв. пенсия съм и 41 години трудов стаж съм дал на тази държава, ама не се оплаквам и работя", споделя Бай Петьо Моряка". А тоя Байчо не иска да разбере, че на хората не им се живее мизерно след 41 години стаж! Пенсията му е по разни нощни шкафчета и подпорни стени, за него са трохите, 300 лева само... Но нека му, нали не се оплаква ;)
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте сега.Много е важно кой ще подготви и проведе изборите! Ако е ГЕРБ резултатите ще са същите! Ако пък е Служебно правителство.Резултатите Ще са други при всички случаи! И като вметнем И че ще има и други играчи.Са непредсказуеми! За това хората искат неотрален организатор за изборите!
69
4
 
11
 
! Отговори
До 75 преди 3 години
Само да ми кажеш, че не мога да сетя какво ще се промени след едни избори!???Трябва да е ясно, че ако не се промени Конституцията нищо не може да бъде променено!Аз ще ти кажа какво ще се промени, ще се промени единствено броя на депутатите от партиите, другото всичко ще е същото!Кой ще ме оправи? Слави ли??Или Корнелия??Този филм сме го гледали вече няколко пъти!Изборите ще се проведат по старите правила!
68
1
 
4
 
! Отговори
до 72 преди 3 години
Сериозно ли? Защо не пробваш да си щастлив и ти? С 300лв. на месец и да береш гъби от щастие. Дали ще можеш да си платиш интернета с тези парички на месец за да пишеш глупости? Ми дай всички пенсионери да работят от щастие до 80г. па може и без пенсия за какво им е нали са щастливи. Само това, че хората които пенсията им е под прага на бедност живеят и успяват да се справят всеки месец с лишения за които си нямаш и идея трябва да ти говори нещо.
67
2
 
8
 
! Отговори
До Общината преди 3 години
Столична Община да даде сметката на проституиращите за наема на Лъвов мост и другите кръстовища! Отровното трио и неговите приближени да се осъдят да платят всеки ден от престоя там плюс глоба за незаконно настаняване и присвояване на държавна собственост!
66
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрoституиращитеА вие сте си уредили живота по-иначе, нали? Според ника, взимате петдесетачка за половин час работа, стига да има мераклии. Обаче има и друг тип хора, които са с различни от вашата професия, в личен план са ОК, но ги дразни всеобщата безпътица и желаят да живеят в по-благоденстващо, по-изчистено общество. Затова са по кръстовищата.
65
6
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Нали щяха да правят ферми за морски риби ?!Да, но щом не може да се краде, ферми ще видите нанай ... !