Протести? Рибарите се вълнуват повече, че няма риба в морето

Притеснени са, че недоволството ще забави превръщането на рибарското селище в атракцион
14 авг 2020 09:20, Красимир Ангелов
103

Докато към парламента летят яйца и домати, то в рибарското селище край Бургас животът сякаш е спрял. Далеч от площадите и барикадите, животът на улица "Консервна" в рибарското селище край Бургас, си тече на пръв поглед по старому.

"Те само млади, викат, крещят, вечерно време по баровете…после искат, ами откъде да ги вземе бате ти Бойко? Аз съм 80-годишен и работя. С 300 лв. пенсия съм и 41 години трудов стаж съм дал на тази държава, ама не се оплаквам и работя", споделя Бай Петьо Моряка.

Рибарите се вълнуват повече, че няма риба, а политиката обсъждат набързо преди да влязат в морето на изгрев слънце.

"Честно казано, на нас много не ни се отразява, ние сме пенсионери хора, влизаме си в морето, никой не ни пречи. Пречат ни блокадите по градовете и това е, ние тука не си пречим и не се занимаваме много с политика", разказва рибарят Ено Енчев.

Отдавна е зарязал политиката и бившият областен управител на Бургас Стоян Проданов. Живее сред рибарите от 15 години и е дал името на улица "Консервна" също като романа на Стайнбек.

Като бивш политик, той се вълнува единствено, че протестите ще забавят проекта за превръщането на рибарското селище в туристически атракцион с етнографски комплекс, където ще се плетат рибарски мрежи.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева и телеизия Bulgaria ON AIR

 


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
РусенецЪ преди 1 месец
Абе хора, как нямало риба бре? Точно вчера си купих чига по 2 кг парчето от рибари в Ряхово /едно селце до Русе/. Бе, не е евтина, но това е деликатесна риба. И сомове си излизат, и диви шарани, преди няколко месеца и 100-килограмова моруна. Рибоци си има.
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
41 години стаж дал?! Два шамара и марш! 41 години, от които сигурно повече от половината са с пари под масата, а другата половина- спане по цял ден. Айде марш, бе! Как баща ми с 35 години стаж има 1100лв. пенсия? Как майка ми е същата? Как леля ми и чичо ми и те са около тези суми? Ами май те са дали повече от един поспалив пияница безделник. Рибар бил, нямало риба... Ми смени професията, бе! То вече и палачи няма от средните векове. Ти си на тяхното ниво.
92
0
 
4
 
! Отговори
Ко? Не! преди 1 месец
"и 41 години трудов стаж съм дал на тази държава" ... и какво сътвори за тия 41 години бе рапан? Нещо уредена и свястна държава ли си ми оставил?!
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако няма алкохол тогава рибарите ще протестират.отделно в тези рибарски селища обособени край брега доколко законно не е ясно са си построили къщи всякакви хора които се водят рибари.
90
1
 
1
 
! Отговори
Владо преди 1 месец
Това ли искаме?
Повторение на 1990-а, когато вместо да бъде срутена, БКП се възроди чрез нова конституция?

#Оставка
89
4
 
2
 
! Отговори
Уважавах рибарите, преди 1 месец
вече не!

Не съм очаквал, че рибарите всички заедно имат коефициент на интелигентност едноцифрено число. Дал бил много на тази държава, а къде е рибата сега? Просто нямам други коментари!
88
1
 
2
 
! Отговори
Гаро преди 1 месец
Как ще има риба,като турските рибари я ловят още на входа на Бисфора в Средиземно море?
87
1
 
3
 
! Отговори
рибари1000 преди 1 месец
И калкан няма. Защо ? Нали имало било много риболовци по морето ? Къде е калкана ?
86
3
 
5
 
! Отговори
Язовири преди 1 месец
И по язовирите не кълве. Много от тях се източват много бързо, което стресира рибата. Някои се държат на пределно ниско ниво от доста време.
85
2
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 1 месец
До Анонимен


Глупости!Нали предишните избори бяха проведени от служебното правителство на същият президент!Каква е разликата!Не разбраха ли,че народа иска нещо ново,не претоплено.Народа не е *** и гласува винаги за по-малкото зло!Какво ново може да им дадат провален министър-Х.Бойкикев,провален омбудсман-М.Манолова,адвокат на мутрите-Хаджигенов,бивш член на герб,крадец,-Гошо Тъпото,див приватизатор-К.Нинова,отявлени русофили-Копейкин и Радев?Нищо,всички се борят за собствена облага!
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само риба нищо живо няма и водата се е дръпнала в повечето язовири опустошило се и става стряшно не е шега работата
83
0
 
4
 
! Отговори
81 преди 1 месец
Много слабо ме интересува, къде и как си се научил да работиш и не разбирам какво общо има с това което казвам , или говорим на различни езици или е нещо друго. Но да ми се каже, че човек на който му се налага да работи на 80г. е щастлив ми идва в повече. И друго, защо мислиш, че този човек не е работил здраво, не казвам, че трябва да взима максимума, но пък да му е хубаво с 300 лв...
82
1
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 1 месец
До Факт

Решението за тях е много просто,прибират се в България,основават партия или движение,излагат си платформата пред народа,явяват се на избори и ако народа ги избере...моля,управлявайте!Да,ама за да направиш това,се иска...дупе!Иначе е лесно от далече да се правиш на''опозиционер''!
81
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"С 300 лв. пенсия съм и 41 години трудов стаж съм дал на тази държава, ама не се оплаквам и работя", споделя Бай Петьо Моряка". А тоя Байчо не иска да разбере, че на хората не им се живее мизерно след 41 години стаж! Пенсията му е по разни нощни шкафчета и подпорни стени, за него са трохите, 300 лева само... Но нека му, нали не се оплаква ;)
80
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте сега.Много е важно кой ще подготви и проведе изборите! Ако е ГЕРБ резултатите ще са същите! Ако пък е Служебно правителство.Резултатите Ще са други при всички случаи! И като вметнем И че ще има и други играчи.Са непредсказуеми! За това хората искат неотрален организатор за изборите!
79
3
 
1
 
! Отговори
До 70, от Бургас преди 1 месец
ЛАПЕ, НЕ МИ РАЗПРАВЯЙ КОЙ КАК СИ Е ИЗКАРАЛ ЖИВОТА И НЕ МЕ УПРЕКВАЙ! ТОВА СИ Е ЛИЧЕН ИЗБОР!!! ЯСНО?? НО ЕДНО ЩЕ ТИ КАЖА С МОИТЕ 52 ГОДИНИ: КЪДЕТО И ДА СЪМ РАБОТИЛ И ЖИВЯЛ ПО СВЕТА ИЛИ ТУК, СЪМ СПАЗВАЛ ЗАКОНИ, УВАЖАВАЛ СЪМ ЛИЧНИЯ ИЗБОР НА ВСЕКИ И СЪМ ЖИВЯЛ СПОРЕД ДОХОДИТЕ СИ! 1 СТ НА НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ ДЪЛЖА И СЪМ РАЗВИЛ БИЗНЕСА СИ С ДЕНОНОЩЕН ТРУД! ПРОТЕСТИРАЛ СЪМ ЗА КАУЗИ И ПРЕЗ 90А, ПРЕЗ 97А И 2013 БЕЗ ДА СЕ ОБЛИЧАМ С НАЦ ФЛАГ! СЪЩИЯТ ФЛАГ ПРЕД КОЙТО СЪМ СЕ ЗАКЛЕЛ 1987А! КАПИШ???
78
4
 
11
 
! Отговори
До 75 преди 1 месец
Само да ми кажеш, че не мога да сетя какво ще се промени след едни избори!???
Трябва да е ясно, че ако не се промени Конституцията нищо не може да бъде променено!
Аз ще ти кажа какво ще се промени, ще се промени единствено броя на депутатите от партиите, другото всичко ще е същото!
Кой ще ме оправи? Слави ли??Или Корнелия??
Този филм сме го гледали вече няколко пъти!
Изборите ще се проведат по старите правила!
77
1
 
4
 
! Отговори
до 72 преди 1 месец
Сериозно ли? Защо не пробваш да си щастлив и ти? С 300лв. на месец и да береш гъби от щастие. Дали ще можеш да си платиш интернета с тези парички на месец за да пишеш глупости? Ми дай всички пенсионери да работят от щастие до 80г. па може и без пенсия за какво им е нали са щастливи. Само това, че хората които пенсията им е под прага на бедност живеят и успяват да се справят всеки месец с лишения за които си нямаш и идея трябва да ти говори нещо.
76
2
 
8
 
! Отговори
До Общината преди 1 месец
Столична Община да даде сметката на проституиращите за наема на Лъвов мост и другите кръстовища! Отровното трио и неговите приближени да се осъдят да платят всеки ден от престоя там плюс глоба за незаконно настаняване и присвояване на държавна собственост!
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Прoституиращите

А вие сте си уредили живота по-иначе, нали? Според ника, взимате петдесетачка за половин час работа, стига да има мераклии.

Обаче има и друг тип хора, които са с различни от вашата професия, в личен план са ОК, но ги дразни всеобщата безпътица и желаят да живеят в по-благоденстващо, по-изчистено общество. Затова са по кръстовищата.