Патриарх Неофит: Младите по площадите да са разумни!

Това каза Негово Светейшество на връх Успение Богородично
15 авг 2020 11:00, Петя Славова
64
Патриарх Неофит: Младите по площадите да са разумни!
Снимка: БГНЕС

Младите по площадите да бъдат разумни. Всичко да бъде с добър резултат. Това каза Негово Светейшество българският патриарх Неофит преди да отслужи Света литургия в храм "Св. Александър Невски" на връх Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица.

Патриарх Неофит каза, че на днешния ден отбелязваме един от дванадесетте велики празника, предава БГНЕС.

"Всичко, което ни е свързвало със живота на Св. Богородица е много скъпо за нас, защото тя е един чудесен пример на послушание, на волята Божия, смирение и преданост към своя божествен син. Честит празник", заяви Негово Светейшество.

Още по темата

На Голяма Богородица се отдава почит на хляба

Днес църковният праг прекрачи 20-годишната именничка Мария Артъкова, която всяка година на този ден идва в храма, за да се помоли на Господ и Св. Богородица да ни закриля.

"Още от малко дете знам, че е хубаво да се ходи на църква на този ден. Дали са ми хубаво име, трябва да се почете, трябва да се отиде на църква, да се помолим", каза тя.

Младото момиче коментира и протестите, искащи промяна. "Като цяло одобрявам бунта на хората, но можеше да се направи по-малко по-умен начин. Да имат план за след оставката, защото сега нямат", коментира Артъкова.

С празнично настроение в катедралния храм "Св. Александър Невски" влиза и Борис Калоянов. "С надежди да имаме повече светлина и да бъдем по-добри. Днес ни липсва вяра", добави той.

По отношение на недоволството, завладяло страната, Калоянов заяви: "Може би одобрявам голяма част от исканията, но начинът, по който се прави, не съм напълно съгласен с него. Има парламентарни и демократични начини, по които да вървим – да се избере нов парламент, ново правителство, ВНС и наистина да има промяна в тази държава".

Независимо от случващото се обаче, той вярва, че промяната у нас ще стане факт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
8
 
! Отговори
На пазар преди 3 години
До Сашо от Варна всички се оказаха доносници, как да вярвам
25
3
 
9
 
! Отговори
На пазар преди 3 години
Попе и ти ли си мутра
24
4
 
2
 
! Отговори
Лицемерието преди 3 години
Че точно е тия са направили срещу държавата к'во ли не включително Вероучение, което е противоконституционно. Аз рошави гарги нямам пари да храня, нито искам в 21 век да ми учат децата!
23
5
 
3
 
! Отговори
Моля гражданите преди 3 години
Да застанат на колене за почит и едноминутно мълчание пред делото на Васил Левски! Кой не застана на колене - ти и двете попчета дето ти държат топките да не паднат!
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало Патриарха, за вас НАП няма ли.
21
4
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
ДИСЦИПЛИНА ТРЯБВА НУЖНО Е ОТНОВО ОТ СЕПТЕМВРИ ЗАТВАРЯНЕ НА МАГАЗИНИТЕ МОЛОВЕ РЕСТОРАНТИ ЗАВЕДЕНИЯ ХОТЕЛИ ДИСКОТЕКИ КПП МЕЧЕРЕН ЧАС ПЛАТЕНО СМС ИЗЛИЗАНЕ ОТ ДОМА И МАСКИ НА ВСЯКЪДЕ.
20
5
 
10
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Влизам в черква,но нямам доверие на служителите Божи откакто се бяха разцепили и водеха недостойна война за власт и надмощие....
19
1
 
6
 
! Отговори
Да поясня: преди 3 години
Принципно народната поговорка е на всяко гърне мерудия. Което значи, че каквото и да става сте забъркани. Аз перефразирам:на всяко цвекло мерудия. Едва ли не всеки български гражданин дето оцелява трябва да се съобразява с вас. Айде край айде без тия. Всяко цвете да осмрадиш. Айде да си нямаме тия взаимоотношения вече ... И ще видиш, че е за добро ...
18
2
 
4
 
! Отговори
Държавата преди 3 години
Няма отношение по религиозни въпроси. Примерно предложение за новия член 13! Вероизповеданията и вярванията на гражданите са техен личен избор! Държавата нито ги подкрепя нито ги субсидира нито има предпочитания. Айде сега да го формулираме юридически! От 30 години сте на всяко цвекло мерудия и постоянно сте толкова нагли и арогантни, че сте нарушили съществуващата конституция над 1000 пъти. Никаква намеса в държавни дела колкото и да сте послушни на Сакскобурга толкова сте по кръв предатели!
17
5
 
11
 
! Отговори
Деси преди 3 години
Църквата като институция отдавна няма моралното право да ни поучава. Длъжници са пред народа.. Няколко читави свещеника, трудно ще умият срама от мнозинството. Да не се обаждат!
16
3
 
12
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Млък бе, ченге!И вас мафията ви купи!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Ще има пак някоя тлъста сума от данъкоплатците към църквата сега. Тези като в средновековието живеят в лукс. Скоро и индулгенции ще почнат да продават на герб за някой друг майбах и ролекс
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя корона не го ли лови бе?
13
2
 
5
 
! Отговори
До:Диана преди 3 години
До Анонимен 8: искаш да кажеш комунизма и болшевизма трябва да умрат.============Искам да кажа, че ако не искаме комунизъм, БУДА трябва да влезе в затвора!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит празник Успение Богородично! Ден на милостта. Бъдете здрави!
11
2
 
9
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Младите по площадите са разумни! Те знаят какво искат, защо го искат и знаят, че те са прави, те са на страната на правдата, те са от светлата страна !!!!! Но старите от министерствата, от агенциите, от службите - те са неразумни, незнаещи и неможещи, но са изключително нагли и особено опасни за обществото!
10
3
 
4
 
! Отговори
До:Бау преди 3 години
Слабо ги интересува младите какво мислиш Неофите........................Да, искат да свалят БУДА, член на БКП и агент на ДС!
9
0
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 8: искаш да кажеш комунизма и болшевизма трябва да умрат.
8
0
 
1
 
! Отговори
Мдаа.. преди 3 години
Ако искаме да изгоним БКП/ДС, първо трябва да започнем от *** и ШАЙКАТА му!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме богатства, искаме парино за да ги получимще трябва да изгоними БКП дори