Д-р Симидчиев: Скептичен съм към руската ваксина срещу коронавирус

Ваксината е единственото решение в борбата с COVID-19, смята той
Обновена: 16 авг 2020 16:29 | 16 авг 2020 16:29, Ния Христова
210

Ваксината е единственото решение в борбата с COVID-19. Оксфордската дава много повече надежда. Това каза за предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR пулмологът д-р Александър Симидчиев.

"Важно е да се сложат на везната плюсовете и минусите от прилагането на ваксината. Важно е да се знае, има ли странични ефекти. Работи се добре по въпроса, съкращават се срокове, аз бих си сложил от тази ваксина. Скептичен съм към руската разработка", допълни той.

Д-р Симидчиев не смята, че има втора вълна у нас, а по-скоро вирусът си е сред нас и заразява според поведението на хората.

"Ако имаме промяна в заразността тя не се дължи на мутация на вируса, а на нашето поведение", заяви пулмологът.

Той изрази оптимизъм за есента, когато се очакват и грипни вируси.

"Хората вече са наясно как можеш да се заразиш с коронавирус и съответно да се пазиш - дистанция, носене на маски, дезинфекция. Тези мерки влияят не само на COVID-19, но и на всички респираторни вируси. И есента може да е много по-лека в сравнение с минали години, ако ние спазваме тези мерки. Освен че сме добре информирани, протоколите на лечение вече са по-добри. Не предвиждам някаква апокалиптична есен, но не трябва да намаляваме бдителността си и да спазваме нужните мерки", допълни д-р Симидчиев.

Вижте разговора с д-р Симидчиев във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със тези политически поръчки, няма да се свалят Маските скоро
160
0
 
3
 
! Отговори
24689 преди 3 години
Не мога да ви разбера, ясно беше казано, че ваксината НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, а ДОБРОВОЛНА. Тук за период от една седмица излязоха толкова скептици към руската ваксина, че не била добра и т.н. а да не говорим за злобните коментари. Всякакви "експерти" дават акъл колко не е добра без да знаят нищо за ваксините по принцип. В крайна сметка руската ваксина си е за тях, а не за нас. Ние ще чакаме след години някоя западна ваксина.
159
1
 
3
 
! Отговори
A преди 3 години
Ако беше американска отрова, като истински българин, щях да я ползва. Аз не знам Боко защо не финансира с няколко милиарда евро фармацефтичните фирми от САЩ и ако през 2050 г. открият ваксина (за корона вирус, разбира се, а не за някой вирус актуален тогава)-да ни я дарят като оня кораб с царевицата, по време на Жельо, който кораб щеше да премахне глада в Б-я завинаги, или като изтребителите, които Б-я ще получи нанай (както казва народа)
158
10
 
2
 
! Отговори
Руска ваксина-смех преди 3 години
А бе хора вие вервате ли на ***, те шевна машина не могат да направят като хората, та ваксина ли ще направят...
157
6
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 години
Руската ваксина е измишльотина за страните от третия свят дори тяхния подлизурко+роб, Смучич заяви че няма да си я постави без супер сигурни гаранции за безопасност и ефективност
156
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина не е преминала 3-та фаза на изпитания - най-важната ! Точка по темата !
155
5
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
...168, напиши в тубата. Голос Германии и виж кадри от протеста в Берлин.Виж 1.3 милиона на протест,с ясното осъзнаване,че са лъгани.Нашите *** пишеха за 20000...Виж клипа от заседанието/първото/ на съда относно медийната пандемия с вируса и хитлериските закони, които ни спускат ЦЕНТРАЛИЗИРАНОТа,168...,на кВо още трябва да съм...?Щом швабите се събудиха...А на териториата ще се избият за нови fashion намордници
154
7
 
4
 
! Отговори
Граовец преди 3 години
После пак ще излече че на добрите руснаци българите им пречат.Да ходят си продават ваксините в Индия. Там поне има нужда от разреждане.
153
3
 
2
 
! Отговори
до Койчо преди 3 години
На какво си?
152
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
166-лично ще ти предоставя моят сет ваксинка.Бъди спокойно ваксеро-веганче...спи с отворени очички...
151
5
 
12
 
! Отговори
Скептичен бил преди 3 години
Виждал ли си я, пробвал ли си я? Папагали.
150
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да ви убиват,но ще ви ограничават репродуктивните способности +бъдещото чипизиране на добитъка...
149
11
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Та,подозирам,че някой от съставките на тази ваксина са внос от запада,а това ме настройва в предохранителен режим.Доста грантове се изляха в големите руски лаборатории от времето на ПИЯНИЦАТА,което поставя под въпрос лоялността им.Приемам за възможен вариант метрополията да е натиснала пионките си в ПОЛУколонията за тази операция.Руснаците трудно биха си сложили вакса от Билли Ваксинката, а така,малко ребрендинг и....Личните ми подозрения,са -че е запуснат процес за депопулация на населението.
148
7
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
159 ти пост....имах в предвид...,няма да си сложа каквато и да била ваксина срещу преекспонирания Ви вирус, ОСОБЕНО, забърканата от евгеника Бил Гейтс ваксина с ID CertificatesЗа руската...русофил съм,но оценявам изостарането на братушките в тази сфера.И там има сороSSоидни *** по всички етажи на властта.Включит грантови светила във вирусологията/фармацевтиката.
147
15
 
5
 
! Отговори
sd преди 3 години
русия е хванала България за гушата и я задушава чрез боко и безумните провалени проекти - потоци, атомни централи и пробити български спецслужби, които по същестъо работят за русия и против България. Това е от 1878 година - русия не е искала никога независима България а задунайская губерния. руснаците са най-изостаналата държава в света и искат да ликвидират България, за да я прилапат в евразийската си ***. само разпадът на русия на няколко по-малки територии без претенции ще донесе някаква
146
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчани са един милиард от първата руска ваксина.Никой няма да даде такива пари,ако е некачествено.Вие,злобари,сипете омраза колкото искате.Дали ваксината е руска,английска,американска,винаги ще има и някои странични ефекти.Няма произведена ваксина и лекарство без такива.Цялата западна пропаганда е заради парите,които ще отидат в Русия.Думкайте барабана на невежеството и се молете да не допрете до ,,лошата руска ваксина".
145
11
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Аз НЯМА да си сложа тази ваксина.А вие??
144
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хора твои бивши пациенти,които скептично се отнасят към теб и основателно,защото бълваш думи,които са кухи,след като ти не си "пипнал",нито видял руската ваксина.На кого служиш с това си мнение "драги"докторе!?
143
3
 
17
 
! Отговори
ПРАЗНОДУМЦИТЕ преди 3 години
ТОЗИ ДОКТОР В РАЗРАБОТВАНЕТО НА КОЛКО АКСИНИ Е УЧАСТВУВАЛПРЕПОРЪКА: ПОМЕСТВАЙТЕ СТАТТИИ ОТ ВОДЕЩИ СВЕТОВНИ СПИСАНИЯИЗБЕГВАЙТЕ МЕСТНИ "СВЕТИЛА" = ТЕ САМО СИ "ГОВОРЯЯТ" ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПО ВЪПРОС КОЙТО ТЕ ЛИЧНО НЕ ЗНАЯТ
142
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Симидчиев, умнико, щом си скептичен, не я ползвай, ползвай българската ваксина.Или по-добре американската, към нея сигурно не си скептичен, понеже няма такава.