Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов

Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо, заяви лидерът на „Подкрепа“
16 авг 2020 11:50, Красимир Ангелов
380
Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

"Сегашните протести не приличат на тези през 2013 г. - в тях има по-малко енергия и са подкрепени от повече политически сили, но не съм убеден, че те са по-качествени". Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред bTV.

"Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо", заяви той.

По думите му на протеста няма никакви искания в раздела, в който синдикатите работят - за условия на труд, за заплати, за данъчна система.

Още по темата
"Ние по-старите направихме да е възможно тези хора да искат това, което искат, защото когато ние започнахме, това беше невъзможно и не полицията пазеше протестиращите, а полицията пазеше от протестиращите. Полицията биеше нас, когато протестирахме, а сега очакват полицията тях да пази. Тези неща не са природно явление, хора са се борили за това – ние от предишните генерация", отбеляза Манолов.

"Ние сме на страната на протестите", заяви Манолов и отбеляза, че протестите участват много представители на КТ "Подкрепа", но не "развяват байраците" на синдикалната организация.

"Ако някой иска аз да бъда там, ще дойде и ще ми каже какво предлага, когато седне в дебелото кресло и аз да му кажа какво искам, ако той дойде и като си поприказваме, и ако гледните ни точки се срещнат, тогава може да излезем и с байраците. Ама така – "ние сме за високи идеали, ние сме за системата и такова" – това е за неинтелигентни хора, но ако някой дойде с конкретни предложение, тогава разговорът става различен", заяви Манолов.

Според синдикалния лидер настоящият протест нарочно "няма лице", защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет.

Манолов отбеляза, че би желал при промени в Конституцията да се позволи на синдикатите да "участват в политическия процес, но тогава става малко страшно". Що се отнася до предложените от премиера Бойко Борисов проектопромени в основния закон по отношение на съдебната и законодателната власт, президентът на КТ "Подкрепа" заяви, че не е компетентен да коментира реформите в правосъдната система, но "намаляването на броя на депутатите е уникална глупост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбе и през 90 и през 2000 бяхте задръстили висчко, *** и не знам, ка не дойдоха да ви гърмят. Трябваше да дойдат с танковете, трябваше и с комбайните да ви сгазят, ама така хуавичко.
19
4
 
17
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Е нали и тоя го хрантути - герб какво друго да каже
18
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха верно, снощи един "протестиращ" на румънското посолство беше много ядосан че полицията нарочно не отишла там за да имало конфронтации. Тоя мух льо застанал пред колите и се нерви че полицията я няма да го пази.
17
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами нормално да няма енергията след като близо милион се изнесоха от страната от тогава.а ако бойко продължи да управляваа още 10 години може и въобще хора да не останат...
16
10
 
17
 
! Отговори
българин преди 3 години
Няма как да приличат и на тези които бяха през есента на 1989 г! Но не бива И да се подценяват! Много и не протестират поради икономически интереси! Но искат промяна! Оставка на Мутренското управление! Времето им изтече!
15
6
 
14
 
! Отговори
Да сме наясно преди 3 години
Ай, калинчо се изказа пак неподготвен!Това, че няма агресия, единствено означава, че протестите са осъзнати, а не подтикнати от неясни чувства. А за него, ако енергия = агресия, то явно не е наясно и със себе си като човек (какво остава за коментарите за други).
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДимитърМанолов смята само парите си.И той ще седи там до смъртта ни
13
4
 
15
 
! Отговори
Историчка преди 3 години
До БЪЛГАРКА Много си права - това е синдикатът на Тренчев, който беше съставен от безотговорни личности от наследници на монархо-фашистики елементи!
12
7
 
17
 
! Отговори
Суджука преди 3 години
Предизвиквам ви всички да си покажете чекмеджетата!
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ще обясни ли профсъюзите у нас кого предтавляват и какъв е смисъла от тях след като такива като тоя се изживяват като политици, това ли му е работата.
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не подкрепям протестите, но смятам че е КРАЙНО ВРЕМЕ, да премахнем всякакви синдикати. Какво правят? Нищо - само свалят БВП-то на странта и помагат на мърчеливи неудачници, да останат на работа. Работнически права? Абе ей! Трябва да се радвате, зе има какво да ядете, мамка ви смотана, не да искат почивки и да не може да ви гоним от НАШИТЕ предприятия, от НАШИТЕ офиси...
9
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За червените е ясно че никога няма да се откажат от диверсии и метежи, но е жалко че винаги се намират полезни *** оти да им помагат.
8
10
 
32
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 3 години
ПРОДАЖНИК ДОЛЕН, ВИЕ НИКОГА НЕ СТЕ ЗАЩИТАВАЛИ РАБОТНИКА, ТАКА ЧЕ КАКТО НЯМА НУЖДА ОТ ТОВА МУТРЕНСКО ПРАВИТЕЛСТВО, ТАКА НЯМА НУЖДА И ОТ ВАС, КОИТО "УЖ" ЗАЩИТАВАТЕ ПРАВАТА НА РАБОТНИКА---ВЪН И ВИЕ КРЪВОПИЙЦИ МРЪСНИ !!!
7
7
 
12
 
! Отговори
Смех преди 3 години
ДПС като почне да пише конституцията протестите ще добият нова енергия - не се притеснявайте.
6
19
 
18
 
! Отговори
Мумий Трол преди 3 години
Няма и как да имат -един милион будни българи се изнесоха в чужбина последните години !Тук останаха само заспалите , на които им пречи блокадата на кръстовищата
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Че те синдикатите са си пропаднали още от създаването си.
4
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво са им рязали главите на комунистите едно време, ама е време, да започнат ПАК!
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нормално, едно е БСП и ДПС да ти сложат Пеевски за шеф на ДАНС, друго е да притиснат някакви олигарси и разни неудачници да зажаднеят за власт и служебен кабинет.
2
17
 
14
 
! Отговори
Бау преди 3 години
виждаме ... Имаха потенциал в първите дни. После останаха шепа ....
1
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашните портести не са ти обещали едър дял и добър пост, затова ти се струва така ... Мамка ти гадиноооооо!

Спонсорирани публикации