Не трябвало да се намалява броя на депутатите, смята Манолов

Според него, корупцията е големият ни проблем
14 авг 2020 22:45, Петя Славова
128

Премиерът Бойко Борисов предлага свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. Сред предложенията е броят на депутатите да бъде намален от 240 на 120, а при Велико народно събрание народните представители да бъдат 280, вместо 400.

"Прилича на решение и би трябвало да е такова, ако всичко се случва в някаква нормална среда. Само че средата не е нормално. Това, което днес се появи като предложение от министър-председателя, то свали още един слой маски от лицата. Всичко беше направено, така че да не се видят нови лица. Ще се появят едни стари познати", каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов за "Денят ON AIR".

Според него думите на премиера за олигарсите са свободни приказки и ние живеем в свят, който се управлява от олигархия.

"Светът, в който живеем, е подчинен на финансовата олигархия, която го командва. У нас страшен проблем е корупцията, но онези му казват лобизъм. Ако напишем един закон за корупцията, това ще я направи ли по-малко вредна? И корупцията, и лобизмът правят едно и също нещо - заобикалят правилата, които всички други спазват", добави Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Но по думите му лобизмът се случва в много по-големи размери.

"Надявам се хората да отворят Конституцията и да започнат да я четат. По един от членовете пише, че синдикатите не могат да си поставят цели, присъщи на политическите партии. Както и че не могат да се занимават с политическа дейност. Този текст навремето беше записан заради нашата организация. Вторият текст, който е записан заради нас, е че този, който се кандидатира за президент, трябва да е навършил 40 години, защото д-р Тренчев тогава беше на 33-34 години", подчерта лидерът на КТ "Подкрепа".

Димитър Манолов припомни, че има също така има и текстове, които са за Царя и Георги Пирински.

"За предложението на ВМРО, касаещо президента, съм съгласен. Или трябва да го овластиш, или трябва да направиш тази институция фасадна. За намаляването на броя на народните представители е чутовна глупост. Например град Видин ще има прекосили един народен представител. Това означава, че повече от половината граждани политически ще бъдат непредставени в едно такова Народно събрание", коментира експертът.

Според него това, което се случва в момента, е война.

"В края на една война нито една от двете страни са в по-добро състояние, отколкото са били преди да започнат тази война", допълни Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 3 години
As sam sa bes parlament,sa kakvo sa ni darjavni hrantutnici.Sa vsi4ko da se pita naroda,toi da opredelia pravilata,I deset da ostanat te sa na garba na grajdanite.
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Привилегиите им трябва да се намалят, както и заплащането, като бройка даже е по-добре да са повече, но без привилегии.
101
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Задължително трябва да се намалят
100
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
тебе никои не пита в българия няма синдикати а лапачи и на какво основаниесте се настанали в центъра на софия
99
0
 
4
 
! Отговори
КОГАТО преди 3 години
РАЗБИРАНЕТО В ОБЩЕСТВОТО У НАС СЕ ОБЪРНЕ И СЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ Е ПО- ХУБАВО ЗА ЧОВЕКА ДА ДАВА, НАМЕСТО ЕГОИСТШЧНО ДА ВЗЕМА И ДА ТРУПА - ТОГАВА ЩЕ ИМА ПРОСПЕРИТЕТ И В БЪЛГАРИЯ. НЯМА ДА Е СКОРО, УВИ.
98
0
 
7
 
! Отговори
До 107 преди 3 години
Мислиш ли??? Депутатството дава ВЛАСТ, КОЯТО ЛЕСНО СЕ ОСРЕБРЯВА И БЕЗ НИКАКВА ЗАПЛАТА. УМЕРЕНОСТ ВЪВ ВСИЧКО ТРАБВА. АКО ТЕ НЕ МОГАТ ДА ГО ИЗМИСЛЯТ - ДА ВЗЕМАТ ПРИМЕР ОТ ШВЕЦИЯ. ЛЕСНО Е. НО ....ХОРАТА ТУК СА РАЗЛИЧНИ. ВСЕОБЩИЯТ КУЛТ КЪМ ПАРИТЕ Е НАЙ- ЗЛОВРЕДНОТО НЕЩО НА СВЕТА.
97
0
 
4
 
! Отговори
азт преди 3 години
Или нaмaлявaнe брoя нa дeпутaтитe, или нa зaплaтитe.Прeдлaгaм дa взeмaт мaкcимум двe минимaлни и caми щe нaмaлeят.Eтo ви рeшeниe бeз прoмянa нa кoнcтитуциятa.
96
2
 
6
 
! Отговори
334 преди 3 години
Синдикални лидери, "избрани" доживотно.Противни, лъжливи, лицемерни и винаги верни на статуквото.
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю и ти си от тези на държавна хранилка,но не знае за какво получава заплата,трябва да закрият и вас,***!
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Знаете ли, чеАми да! Пропорционално депутатите в я България и Швеция са еднакви: 240 на 7 милиона е като 349 на 10,23 мил. Има толкова много начини да се спести и депутатите да се държат изкъсо! Защо трябва да им се дава още повече власт като им се намалява драстично бройката? Орежете им привилегиите, дръжте ги изкъсо.
93
0
 
6
 
! Отговори
До 108 преди 3 години
Корупцията зависи от нивото на морал във всички ни, в депутатите особено, да. Но когато мислиш за устойство на държава, не може да разчиташ че всички са морални! Нали за това се пишат закони. Демокрацята работи в МАЛКИ мащаби. Това е факт! Колкото по-голям електорат има един депутат толкова по-далечен е той за хората, толкова по-малък глас имат те.Отделно факта, колко по-лесно се извиват ръцете на по-малко, в сравнение с повече хора. Направете електронно правителство и от там спестявайте! Не се хлъзгайте към авторитаризъм!
92
0
 
8
 
! Отговори
Знаете ли, че преди 3 години
Парламентът на Швеция разполага само с 3 служебни коли при 349 депутати на около 10 млн. население. ТЕ НЯМАТ ДЕПУТАТСКИ ИМУНИТЕТ. И ПОЛУЧАВАТ НАЙ- ГОЛЯМАТА ПРИВИЛЕГИЯ - БЕЗПЛАТНИ КАРТИ ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ. УПРАВЛЯВАТ ОТ 40 ГОДИНИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ. А у нас - кога??? На кекуво лято. Защото винаги ще ни управляват много алчни хора, без морал, и без никакво значение от коя партия са. Защото у нас ПАРИТЕ, А НЕ МОРАЛЪТ, СА ИЗДИГНАТИ В КУЛТ.
91
0
 
9
 
! Отговори
До 106 преди 3 години
Според мен липсата на корупция или пък не, НЕ зависи пряко от броя на депутатите , а от техния М О Р А Л.
90
1
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 3 години
Зукърбърг даже не е олигарх, защото не е свързан с политическата власт. Тоест, той не получава пари благодарение на разпределяне на баницата от политиците. У НАС ТАКИВА ПОЧТИ НЯМА. ВСИЧКИ, КОИТО СЕГА ЛАМТЯТ ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ВЛАСТ СА ТОЧНО ОЛИГАРСИ, ПРОИЗВЕДЕНИ ОТ БКП, КОЯТО СЕ РАЗДЕЛИ НА БСП , СДС И ГЕРБ, И СЕГА СЕ БИЯТ ПОМЕЖДУ СИ. ТОВА Е НАШИЯТ " ПРОТЕСТ".
89
1
 
3
 
! Отговори
До Обективно до 100 преди 3 години
Парламентът на Швеция има 349 депутата на 10,23милиона, това е пропорционално на 239 депутата при 7 милиона за България. Така, че не, не си обективен!Когато някой, които нито ме познава, нито ме е виждал, се обръща към мен с "мойто дете" след което ми пише някакъв абсурд или лъжа последван от още по-абсурден извод, аз не мога да не направя заключението.
88
2
 
4
 
! Отговори
Обективно до 100 преди 3 години
Швеция 10.8 млн население - 200 депутата!!!!Според теб там сигурно е Мутроландия????? Инфантил си ти, преди да обиждаш другите, погледни се в огледалото. Ама си с мноооого високо мнение за себе си.
87
0
 
4
 
! Отговори
РорГрую преди 3 години
ЕМИИ БИВА ДА ГИ НАПРАВИМ 500
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Времената се менятТова е вярно но БГ даже няма т.н. "електронно правителство" за да стигне до онлайн парламент. Още никоя напреднала демокрация не го е направила и едва ли БГ ще поведе парада за няколко месеца. Реалистичното е да се направят повече електронни услуги, което ще съкрати огромна администрация, ще спести много пари и облекчи гражданите. На депутатите така също ще им се намали администрацията вероятно. Ето ти спестяване -това за тези които реват че се харчело за заплати.
85
1
 
12
 
! Отговори
ист преди 3 години
Докато има пари, ще има корупция.Няма пари, няма корупция.При сделка има комисиона.Комисионата при покупка на Грипен е 26.4 милиона евро. Справка интернет.Комисионата е корупция. Затова Фигуранта е бесен. Не един а два юмрука ще размахва срещу народа. Стадото протестира и спи до контейнери заради загубата на Фигуранта.
84
0
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 96 преди 3 години
"Я да питам защитниците, колко от имената на депутатите знаете, и колко от тях са защитили вашия интерес ?"---Ами ако направиш всеки депутат да има още по-голям електорат - те съвсем няма да защитават индивидуалния интерес на никого! Нужно е закона да се направи така, че да ги държи народа по-изкъсо, както е в други държави