Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов

Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо, заяви лидерът на „Подкрепа“
16 авг 2020 11:50, Красимир Ангелов
380
Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

"Сегашните протести не приличат на тези през 2013 г. - в тях има по-малко енергия и са подкрепени от повече политически сили, но не съм убеден, че те са по-качествени". Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред bTV.

"Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо", заяви той.

По думите му на протеста няма никакви искания в раздела, в който синдикатите работят - за условия на труд, за заплати, за данъчна система.

Още по темата
"Ние по-старите направихме да е възможно тези хора да искат това, което искат, защото когато ние започнахме, това беше невъзможно и не полицията пазеше протестиращите, а полицията пазеше от протестиращите. Полицията биеше нас, когато протестирахме, а сега очакват полицията тях да пази. Тези неща не са природно явление, хора са се борили за това – ние от предишните генерация", отбеляза Манолов.

"Ние сме на страната на протестите", заяви Манолов и отбеляза, че протестите участват много представители на КТ "Подкрепа", но не "развяват байраците" на синдикалната организация.

"Ако някой иска аз да бъда там, ще дойде и ще ми каже какво предлага, когато седне в дебелото кресло и аз да му кажа какво искам, ако той дойде и като си поприказваме, и ако гледните ни точки се срещнат, тогава може да излезем и с байраците. Ама така – "ние сме за високи идеали, ние сме за системата и такова" – това е за неинтелигентни хора, но ако някой дойде с конкретни предложение, тогава разговорът става различен", заяви Манолов.

Според синдикалния лидер настоящият протест нарочно "няма лице", защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет.

Манолов отбеляза, че би желал при промени в Конституцията да се позволи на синдикатите да "участват в политическия процес, но тогава става малко страшно". Що се отнася до предложените от премиера Бойко Борисов проектопромени в основния закон по отношение на съдебната и законодателната власт, президентът на КТ "Подкрепа" заяви, че не е компетентен да коментира реформите в правосъдната система, но "намаляването на броя на депутатите е уникална глупост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото му каже Баце това говори, я да каже колко синдикални организации има в туризма тоя ***, ни една, защо ? защото мутрите му плащат да не прави там нищо.ПОЗОР Е ТОЯ!
39
3
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Каскета ме е успял да осъди още никой. Държи хора без основание по арестите и накрая ние ще им плащаме обезщетенията. Факт.
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормалните хора не подкрепят протестите , не искат да се върнат на власт БСП , Доган и Манолова и за капак Чалгаджията
37
2
 
5
 
! Отговори
Едно е безспорно преди 3 години
Наистина целта е само да има предсрочни избори и то подготвени от служебен кабинет. Ще добавя - и този кабинет да го реди Радев.Затова е скандално това врякане на всякакви нискоинтелигентни типажи. Дразнят и арогантните или просто подбуяли съвсем млади и зелени без житейски опит, но и не много умни. Защото не е достатъчно тази пролет да си бил абитуриент или да си вече студент, това не означава, че си много знаещ. Дали си можещ ще проличи занапред. Да, ама то се изтъпанило там и иска да променя
36
5
 
6
 
! Отговори
кой е тоя преди 3 години
да обяви 2 млн българи за *** щом са гласували на референдума за намаляване на депутатите на 120 ??не само депутатине ни и цялата администрация трябва да бъде намалена поне на половина и да се въведе електронно правителство ! относно оправданиетоо , че нямало идеи на протеста то протеста е СРЕЩУ корупцията,ограбване на държавата и неработещи съд,прокуратура,здравеопазване,образование и какво предлага тоя...да си останем така ли ?? явно не вижда проблем в държавата , нека той да предложи
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има предостатъчно енергия, за да предриемем политически екшън срещу диктатора Боко Тиквата.
34
1
 
4
 
! Отговори
има бъдеще пред БГ преди 3 години
Миналите протести бяха по-перфидно организирани. Взеха декемврийските отчети на тока 15-20 Дакамври, а януарските периода 28-31 Януари и сметката скочи светкавично! Цветан Василев беше по-ларж. То и дефицита на КТБ е къде по-голям от завлеченото от черепа. Едни такива десни дато ходят по женско бельо не са драги дори и на Москва и затова протеста като организация и реализация е рехав.А и президента им е един такъв никакъв . . .
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашните протести са на богатите, които искат свобода да излязат от арестите, да се върнат оправдани и помилвани, да се върнат частните лотарии и картелите в горивата, да се спрат АЕЦ Белене и Балкански поток заради чужди интереси.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, Манолов...духай супата.
31
2
 
3
 
! Отговори
наиграхте ли се? преди 3 години
не означава,че са други!Такъв беше сценария на интернационала,назначиха капиталисти чекисти да грабят и трепят народа за да се пролетаризира и да построят куманизъма.Но на чекистите ролята им хареса и Ниновица седи и дреме в чакалнята.
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашните протести са организирани от бандита Божков с цел да отърве затвора и да докара на власт червените отпадъци - бсп , слави и манолова
29
1
 
2
 
! Отговори
наиграхте ли се? преди 3 години
Прeз 1989-тa cъщo ce рaзхoждaхa,врeщяхa и cтaчкувaхa .И влacтитe БCП-ДC oгрaбихa нaрoдa и cи нaзнaчихa милиoнeри кoитo изгoнихa прoтecтирaщитe oт рaбoтa.Ceгaшнитe зoмбирaни нeщacтници явнo нe ca пoумнeли oщe!Бoриcoв нaли e кумуниcт и Нинoвa e тaкaвa,кaквo ce e прoмeнилo oт 1989-тa дo ceгa?Ще сменят назначените милионери-милиционери с копелетата им ли? Кви протести,кви 5 лева?След 9-ти 1944 чекистите са избили почти всички от предишната власт/така се сменя власт по света/.От тогава до сега да се е случвало нещо подобно?Логично е да са същите на власт от тогава.Това,че са се пребоядисали н
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя какъв го играе профсъюзен шеф, профсъюзна мутра, политик или *** какъв е всъщност???
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30, разликата е, че стана пределно ясно, че Мутрата е корумпиран. Ако смяташ, че след тези снимки и записи той ще бъде премиер на България отново... Освен това никоя партия няма да стане партньор на ГЕРБ повече, те ще станат изолирани точно като ДПС. Твърдият им електорат от млади работещи хора изчезна. Опитът им да купуват пенсионери и роми е обречен. Крепят се на подкрепата на провалени евро лидери, които скоро си заминват като тях. Бавно бавно ще се смаляват докато не изчезнат.
26
1
 
8
 
! Отговори
Относно профсъюзите преди 3 години
Нужен е закон за профсъюзите - да се издържат САМО от членски вноски и да нямат право на друг приход (дарения, акции, подкрепа от фирми и т.н.). МОЖЕ БИ тогава ще си влезнат във функциите или ще изчезнат без да ощетяват държавния бюджет.
25
4
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Вие които сте ходили на протести 90те сега сте след 60така и скоро ще оставите ГЕРБ без избиратели - времето ще си каже думата.
24
5
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
И кой ще изберете, я кажи. Каква е разликата с 2013?
23
2
 
13
 
! Отговори
Fool преди 3 години
Този *** не става за нищо, както и всички синдикати. Защо в исканията му няма наказание за тия дето се подписват на минималната работна заплата, а вземат пъти повече. *** са всички синдикати, *** на всяка власт и всеки олигарх.
22
10
 
7
 
! Отговори
Ванка преди 3 години
Много ясно, тогава протестираха хората, а сега едни 200 платени, които целят да има размирици.
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е. С всяка година енергията на България спада поради общия упадък на средата. Освен това през 2013 г. протеста започна от сметките за ток, а този е заради мафията и корупцията. След протестите през 2013г. Мутрата беше преизбран, но този път няма да бъде. Много са разликите ако човек се замисли.