Доростолският митрополит Амвросий почина от коронавирус

Той прекара 18 дни в болницата в Силистра
18 авг 2020 17:30, Нели Христова
72
Доростолският митрополит Амвросий почина от коронавирус

Доростолският митрополит Амвросий е починал днес, съобщиха от Светия синод. Той бе приет в МБАЛ-Силистра със симптоми на коронавирус и се лекуваше от заболяването, но то го погуби. Осемнайсет дни той бе в инфекциозно отделение на областната болница, след откриването му на зараза с COVID-19. Вчера е бил преместен в специализираното отделението, където се приемат интензивните случаи с коронавирус.

"С дълбока скръб известяваме, че днес – 18 август 2020 г., след тежко и продължително боледуване се престави в Господа Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий", пишат от синода.

"Призоваваме всички православни християни да насочат своя взор в искрена молитва към Бога, Който да настани душата на преселилия се от нас Доростолски митрополит в селенията на праведните.

Съобщаваме, че съгласно чл. 84, ал. 1 от Устава на Българската православна църква – Българска Патриаршия, Св. Синод в пълен състав ще се събере своевременно на свое извънредно заседание и ще определи дата за опело и погребение след запознаване със Съобщението на вдовстващия Доростолски епархийски съвет, както и ще назначи Наместник на овдовелия Доростоски епархийски престол, който канонично да ръководи делата на епархията до избор на нов Доростолски митрополит.

Отново сърдечно се обръщаме с чувства на искрени съболезнования преди всичко към близките, всечестния клир и благочестивото паство на овдовялата Доростолска епархия и подновяваме призива си за сърдечна молитва за упокоилия се непрежалим епархийски митрополит и синодален архиерей.

Бог да прости Доростолския митрополит Амвросий и да го приеме в селенията на праведните!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
3
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Ти срама нямаш ли ... ?
40
7
 
7
 
! Отговори
bad goy преди 3 години
Повечето хора са прекалено мързеливи, за да разберат изобщо посланието на Исус и като четат, приемат всичко буквално. Вярата, т.е. Бог няма да те спаси от някоя болест. Това да се молиш на Бог за здраве си е най-висша форма на егоизъм, бабини деветини. Истинската вяра е нещо съвсем друго. Но трябва прекалено много мислене, за да се разбере мистерията, а това не е модерно вече. Пък и един народ за има няма 2.000 години успя да направи така, че да се вярва буквално във всичко, освен в Библията.
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог си знае работата!
38
11
 
6
 
! Отговори
Баба Гуси преди 3 години
Поповете повечето са обратни.а там има ако болести.може попа да е имал вземане даване с друг поп и Бог да му е пратил ковид.Не си измислям.вижте господарите как притиснаха едни Педро попчета.
37
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама чакайте бе!Нали не ги ловеше корона тия защото господ ги пази?!Ей това религията е по-зле и от хазарта!Там поне един печели джакпота а в религията всички са излъгани!!!!
36
3
 
10
 
! Отговори
Пуснаха народа преди 3 години
И той като невидял кафета ресторанти плажове дискотеки барове мачове сватби се впусна да наваксва...три месеца... Вкъщи. Три месеца от целия ви живот толкова ли да много, че вие като социални животни не можехте да си купите една маска за три лева? Парите купуват всички, но не и живот.
35
11
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Който ходи да го интубират лекарите-фашисти, така става. Ако беше се причестявал и молил на Господа, повече шанс щеше да има, отколкото доброволно да се навреш да те убият с пропагандна цел
34
3
 
3
 
! Отговори
12 3 4 преди 3 години
Някой журналист да попита РЗИ, колко са от Н. Черна заболелите.
33
1
 
9
 
! Отговори
Просто преди 3 години
До ПроСоТоКлиничната пътека за ковид е добре платена 1200 лв. Освен това ти искат тест за ковид при постъпване в болница.
32
4
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
хм!..От какво ли щеше да е починал отеца,ако го немаше ковида?..-От инфаркт?...-Инсулт?..Чернодробна недостатъчност?..Рак?..Просто от старост?..Отказ на бъбреците?..Тежка двустранна пневмония?....списъка е дълъг,но на мода е "К19"...........Наистина ПРЕКАЛЯВАТ с тоя "ковид"!!!..НЕ твърдя че го няма,нито че е безопасен,но той просто е ЕДНО ОТ ДЕСЕТКИТЕ опасни за живота на човека заболявания!..не е честно към останалите смъртоносни заболявания да ги пренебрегвате и да предпочитате ковида.
31
2
 
15
 
! Отговори
Бог преди 3 години
Да го прости! Дядо Амвросий имаше много болести преди коронавируса. Само за сведение.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости и да бъде благословена българската църква во веки веков!
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пастет, много си зле, честно, разбирал той, хахаха. И не прекалявай с дрогата.
28
13
 
3
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Е за тва слушайте имама кво говори да не захапете и вие кат тоя дъските. Ходжата знае Дуа дето предпазва от вируса. Винаги спя под възглавницата с Корана и броеницата де ми е дал и съм здрав.
27
2
 
11
 
! Отговори
Господ преди 3 години
Ей бърборковци.....нямате срам и смирение дори и пред смъртта. Смирете се малко, каква е тази злоба...... Бог забавя,но не забравя.
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ГРОБ ли е?
25
4
 
4
 
! Отговори
Тоя летен грип преди 3 години
Си е сериозно нещо, хубавото е, че много малко хора се срещнаха с него. Предимно млади.
24
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус с размери на слон за да се случи на ТЕЗИ хора да го видят и ПОВЯРВАТ!
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си хас да не е починал от ковид, чудя се как катастрофиралите и починали от катастрофите не са прибавени към бройките
22
6
 
8
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Време му е да се отчете пред началството.

Спонсорирани публикации