Фандъкова: Това, което се случи снощи, минава границите на мирен протест

Кметът на София призова да спазват Закона за събранията и митингите
18 авг 2020 19:30, Нели Христова
511
Фандъкова: Това, което се случи снощи, минава границите на мирен протест
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова отново организаторите на антиправителствения протест в столицата да спазват Закона за събранията и митингите и да подават уведомления към общината за да реагират адекватно органите на реда, предаде БНР.

"Тогава и общината, и полицията ще знаят маршрутите и ще могат да реагират адекватно, така че да не се стига до хаос и още повече - до агресия между гражданите. Това, което се случи снощи на кръстовището при румънското посолство, минава границите на мирен протест. Отношението към децата на задната седалка показва колко зрели сме като общество и каква е посоката, в която вървим".

Трима души бяха задържани, след като нанесоха щети на лекия автомобил на жена, която се опита да премине през кръстовището.

Междувременно протест на граждани в защита на майките и жените от агресия е обявен за 21 часа тази вечер в района на кръстовището на Румънското посолство.

Организаторите на проявата са заявили желанието си да протестират в общината заради това на място ще има и полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
9
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
47- Т.е.- "протестърите" искате УМИШЛЕНОТО УБИЙСТВО на всеки, който е привърженик на герб? И твърдите, че не сте с престъпно мислене? Освен това- набеждавате всеки, който не мисли като вас, за това, че е "гербер" и- пак според вас- това е достатъчно основание за неговото умишлено ликвидиране- т.е. убийство- от всеки "протестър"- така ли? Щом считате така, значи ИСТИНСКИТЕ данъкоплатци трябва да се въоръжим с ИСТИНСКИ куршуми и да си защитим САМИ живота, собствеността и правата ОТ ВАС!
46
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче герберите как се нахъсват :) Терористи, а-у, махнете ги, пречат... Ама като София редовно беше блокирана над три месеца, за да падне Орешарски, блокиращите бяха борци срещу червените :) Как се обръща палачинката а?
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията не е НСО, да ходи подир протестиращите като пъдарин. Като искат полиция да си обявят протеста в общината.
44
16
 
7
 
! Отговори
Жената от колата преди 3 години
Жената от колата трябва да бъде съдена за опит за убийство и заплаха живота на децата си.
43
0
 
0
 
! Отговори
До Байфидан преди 3 години
Момче, махни се от огледалото, вредиш си;)
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Inatut,Ами пробвай бе. Взимаш една журналистическа карта, отиваш на някое събрание на ГЕРБ и почваш да задаваш неудобни въпроси. Като те нападнат, виж до колко глави ще стигнеш.
41
3
 
12
 
! Отговори
МЕЧ преди 3 години
Г - жо Кмет на Община София,Да беше прочела "Закона за митингите,стачките и демонстрациите"!Да беше си изпълнила задълженията по този закон защото:"БЕЗНАКАЗАНОСТТА РАЖДА БЕЗЗАКОНИЕ"!!!
40
4
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Ми вземи мерки, бе госпожа, вместо да хленчиш! Или давайте оставка вкупом, или си вършете работата и се грижете за обществения ред! Омръзна ни от циркаджилъци!
39
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
28 го е описал най-точно. От вчера гледаме пропагандната машина на герб как действа. Фандъкова е просто една държанка. Оставка!
38
3
 
0
 
! Отговори
Мимо преди 3 години
До СимоЗараси Бойчо е, защо ти е чудно?
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахте ли,че Бойко каза на полицията да не прави нищо?!Какво дуднете само тука?!
36
9
 
17
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
БРАВО, ще има вече и контрапротест на обикновени граждани срещу тези нагли същества. Айде довечера да видим тези вандали дали пак ще нападат майки и деца.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами давай бе, Симо. Запали си барбекюто на улицата, пийте с комшиите.
34
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е МВР да изпълни задълженията си и да разгони къпингуващите
33
1
 
8
 
! Отговори
някоя_си преди 3 години
До 36 НК Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели.(3) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище.(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 28 от
32
2
 
26
 
! Отговори
??? преди 3 години
Аз нямам обяснение защо този погром се търпи от МВР????
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дио някоя сиАдвокатите взеха да ми идват в повече нещо вече.По -добре една по-малко!Метни се под метрото щом те е страх от високо.Земята ще продължи да се върти и слънцето ще изгрее дори когато те няма,представяш ли си?!!!!!!!
30
3
 
24
 
! Отговори
Симо преди 3 години
Щом цари такова беззаконие и анархия да излизаме с комшията на улицата да я затворим, да наредим масите и да запалим барбекюто! Не, не е смешно, тъжно е!
29
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са терористи и анархисти, това не са протестиращи
28
4
 
5
 
! Отговори
Ей преди 3 години
Знам че ако започна да пиша какво мисля за теб, ще ми изтрият коментара. Затова ти пожелавам всичко най най най лошо, на теб и всички около теб!