Не слагайте маски на деца до 5 г. Кога е подходящо?

СЗО няма доказателства, че предпазните шлемове са ефективни
22 авг 2020 13:03, Александър Попов
9
Не слагайте маски на деца до 5 г. Кога е подходящо?
Снимка: БГНЕС

На фона на завръщащите се мерки срещу коронавируса и дори заповеди за задължително носене на предпазни средства на открито, Световната здрава организация издаде препоръки кога децата да носят маски.

- Децата до 5-годишна възраст да не ги използват, препоръчва докладът на СЗО.

- Маските са препоръчителни за децата между 6 и 11 години само при определени случаи - например, ако са в място, което е огнище на коронавируса или на големи събирания.

- Подходящата и задължителна възраст за носене на маски започва от 12 години.

СЗО все още няма достатъчно доказателства, че предпазните шлемове са ефективни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: маскидецакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
В Швеция никой никъде не е носил маски, не са правени карантини, не са затваряни ресторанти и училища......и смъртноста и им на ден сега по-малка от смъртността причинена от задавяне при ядене на раци. Но и дори и яденето на раци не са забранено.Сравнително високата смърност в Швеция в началото бе заради нелепи действия със старческите домове там. А те са многолюдни...... Нещо подобно бе с Ню Йорк и Куомо.
7
0
 
8
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Маските пречат на дишането. Увеличават вдишването на СО2 обратно в дробовете. Прогизват от всички вируси и бактерии на носещия ги и когато той си ги намества с ръка , сваля и слага отново - ръцете му стават вирусно-бактериално оръжие. Никой още не е доказал ползата на маските! Но вредата е доказана. Здравни работници ползват маски, но първо са други, второ ги носят за кратко и под строги правила за ползване. Останалото безумие.
6
1
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Днес прочетох в един руски сайт, че по време на крепостничеството в царска Русия тогавашните помешчици са слагали маски на лицата на подчинените си крепостни селяни и знаете ли защо!? Защото са ги плюели от омраза и за да не ги плюят са им слагали маски!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов Нюмбергски процес си трябва,че много Менгелета са се навьдили...
4
0
 
1
 
! Отговори
oikl преди 3 години
Вируса срещнал един дядо на преклонна възраст и го попитал: Ти защо не си с маска бе? Дядото се смутил и казал:Нямам пари да си купя. Вируса се замислил и си казал наум -Аа..бе какво търся при тези хора дето нямат пари за една маска и поел пътя към....
3
2
 
2
 
! Отговори
XDR преди 3 години
И защо? Вируса среща детето и го пита : Ти на колко години си?Ако си на 5 няма да те докосвам,ако си на 6 години или 10 години и 12 месеца внимавай. Айде Чао сега отивам при какичките,батковците ,лелките,чичковците ,но мисля да погостувам повечко при бабите и дядовците. Ха-Ха-Ха.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е що? Да ни изпоразят ли искате?? Маски на всички от новородени!! И да се погребва вече само с маска!!
1
3
 
32
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Това не са маски, а парцали. Това не са маски, а символ на власт и контрол върху индивида.