Общопрактикуващ лекар почина от COVID-19

С коронавирус в болница са и съпругата и синът му
24 авг 2020 17:00, Елка Василева
50
Общопрактикуващ лекар почина от COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Общопрактикуващ лекар от село Краище, община Белица е починал снощи в столична болница от коронавирус.

Д-р Муса Вакльов е бил настанен в "Пирогов" заедно със своята съпруга и сина си, които също са с положителни проби за COVID-19, предаде БНТ.

Още по темата

Медицинската практика на д-р Вакльов е в село Бабяк. Най-вероятно той се е заразил, докато е лекувал болните от огнището в шивашкия цех в Разлог.

Бил е на море със семейството си, където е проявил по-сериозни симптоми и веднага е бил настанен за лечение в медицинско заведение.

В тежко състояние в "Пирогов" са и съпругата и сина му, които също са медицински лица. Синът, който е лекар в благоевградска болница, е интубиран и е в по-тежко състояние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
2
 
! Отговори
до 26 от славянин преди 3 години
''Айде пак лекарите те тровят с отрови''А според теб фармахимията какво е!? Балсам!? Манна небесна!? .Аз след като приключих с тези ''балсами'' и ''манни небесни'' преди 27 години съм много по-здрав и жизнен! Обикновено столетниците по родопските села или въобще не са ползвали тези ''балсами'' и ''манни небесни'' или са ги ползвали съвсем рядко през живота си! Затова е казано: ако искаш да си здрав и да живееш дълго стой далеч от болници, доктори и ''лекарства''!
48
2
 
2
 
! Отговори
до 37 от славянин преди 3 години
''Не ти ли прави впечатление, че когато става дума за логични действия, ти го обръщаш на ВЯРА. Ще вярваш в БОГ, или други неща, в които логиката няма доволна база за модели на поведение.''А на теб не ти ли прави впечатление, че работещите в РЗИ-тата са с медицинско образование и след като не носят маски на работното си място, значи НЕ ВЯРВАТ в ''страшния'' вирус, ако вярваха просто щяха да носят! Елементарно!
47
4
 
34
 
! Отговори
Само минавам преди 3 години
Да отбележа, че Мутафчийски се изнерви на пачата в онова интервю, защото тя омаливажи колегите му. Които ***. Той й го каза, затова загуби контрол. Защото и той е лекар и знае какъв риск е това. Приятна вечер.:)
46
2
 
1
 
! Отговори
До 45 до 39 преди 3 години
И с тези изследвания, които си цитирал ще ти открият ли рак ?
45
1
 
7
 
! Отговори
дo 39 преди 3 години
Какъв ЯМР, кой ти прави подобно изследване за профилактика? и в Швейцария го няма това. Отиваш при личния лекар веднъж годишно и ти пускат ПКК, глюкоза, холестероли и основните чернодробни/бъбречни. Всичко е по здравна каса. Вече при работещите в по-качествени фирми, служителите ходят и на допълнителни прегледи осигурени от работодателя.
44
2
 
1
 
! Отговори
Омбашията преди 3 години
се познава по това, че не носи маска.
43
1
 
14
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Бог да го прости, човека!ОБАЧЕ,нещо статистиката издиша - намалял броя на заразените, нямало смъртни случаи през последното денонощие???
42
0
 
7
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
По сегашното разбиране, вируса влиза в контакт с белтък, който пресича клетъчната мембрана. Контакта, подсказва на клетката да придърпа външното тяло. Така попаднал вируса, клетката разгражда обвивката му, и през други белтъци получава указание, че трябва да го репликира. Основното обяснение е, че децата и някой други индивиди, имат много малко от този рецепторен белтък, преминаващ през клетъчната мембрана. За това не приемат и съответно репликират вируса. Това е т.н. клетъчен имунитет.
41
0
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
От какво умират тези 15000 дечица? Не си уточнил.
40
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По протокол, лекарите се очаква да вземат предпазни мерки, за това, ако са прегледали болен, не подлежат на карантина както контактни. Вируса е коварен, и се хваща симптоматично сравнително късно, когато вече се е репликирал няколко пъти. За жалост в семейството в близък контакт, са си го предавали взаимно, което е довело до високо вирусна натоварване.Възможно е да са неглижирали първите симптоми, щото и лекарите също са хора и съм срещал много, които все още вярват, че това е обикновен грип.
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко души ходят редовно на профилактични прегледи в тая държава, а?----а ти имаш ли си представа колко струва пълен пакет профилактичен преглед ? само ЯМР то е около 300 лв . кой пенсионер може да си го позволи ?
38
6
 
1
 
! Отговори
ухан95 преди 3 години
Как така децата боледуват по леко от ковид 19:Активният имунитет е сложен адаптивно-защитен механизъм. Той възниква след среща на клетките, тъканите или органите с патогенетичните фактори на околната среда. Той бива:естествен активен имунитет възниква след преболедуване;изкуствен активен имунитет придобива се след ваксинация.значи детето трябва да е преболедувало за да изкара ковид по леко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
37
5
 
10
 
! Отговори
До славянин преди 3 години
Не ти ли прави впечатление, че когато става дума за логични действия, ти го обръщаш на ВЯРА. Ще вярваш в БОГ, или други неща, в които логиката няма доволна база за модели на поведение.Епидемиологията е наука и няма нужда от вяра. Тя е комплекс от проверени правила, целящи определен резултат. Там може да имаш съмнения, но те са в сферата на науката. И ще ги разказваш на научни конференции. Останалите правила, са най доброто в което се е убедила научната общност, а не вярващи в това или онова.
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така лекувал болни от корона в огнище, след което отишъл на море, където симптомите му се задълбочили? Той си е отишъл болен на почивка вместо да стои вкъщи със семейството изолиран , за да не заразява други хора и ако стане лошо веднага в болница.Дано нещо журналистите не са разбрали, защото иначе се очертава доста безотговорно и разпуснато положението!
35
7
 
0
 
! Отговори
до 33 от славянин преди 3 години
'''Тея са като тебе не вярват и затова сме на това диридже, защото държавата не може да накара и своите служители да работят както трябва.''Тия не вярват ама им е дадена огромната власт да репресират със различни мерки и санкции всички нас, като сами не изпълняват собствените си разпореждания! И как искаш тогава потърпевшите, които сме всички ние да им вярваме!?
34
3
 
11
 
! Отговори
12121221 преди 3 години
всеки ден ще питам:ЗAЩO НИКOЙ НИКOГA И ПO НИКAКЪВ ПOВOД НE OПИCВA, НE ГOВOРИ, НE CЛEДИ, НE ГO НAВИРA НA ХOРAТA В OЧИТE И НAЙ-ВAЖНOТO НE CE ВЗИМAТ НИКAКВИ МEРКИ КAТO ПO CВEТA ВCEКИ ДEН ИЗМИРAТ OКOЛO 15 000 ДEЧИЦA ПOД 5 ГOДИШНA ВЪЗРACТ!!!!ПOВТAРЯМ ВCEКИ ДEН ПO 15 000 !!!!!!!!!!!!!
33
3
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 години
До славянинТея са като тебе не вярват и затова сме на това диридже, защото държавата не може да накара и своите служители да работят както трябва.
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лично за себе си, от всичката информация по Ковид, си правя следния извод:Много е по важно не да не се стараеш да не се заразиш, защото това е донякъде въпрос на късмет, а да минимизираш вирусното натоварване.И всички мерки, които помагат за това, смятам за по важни в това, как да променя начина си на живот.
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поведението на лелките от РЗИ не могат да докажат опасността на КОВИД-19.Всеки отговаря за себе си и за близките си. Отговорното поведение не изисква толкова много ограничения. Носене на маска или спазване на дистанция е елементарно.КОВИД-19 не е напълно изследван и изучен. Верно е, че засяга повече възрастни хора с диабет, високо кръвно или белодробни заболявания, но има и млади хора засегнати поради свръх реакция на имунната система. Има също и професионални спортисти засегнати сериозно.
30
5
 
25
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Вече сериозно си мисля , че щамовете са много. Някои хора си отиват за 1 седмица, други не го усещат. Спомнете си за починалите пастори от сбирката в Перущица, споменаха, че са общували с холандски гост.