Обмислят удължаване на епидемичната обстановка до края на септември

Министър Ангелов: Лъжа е, че наесен маските навън ще са задължителни
Обновена: 25 авг 2020 15:12 | 25 авг 2020 14:48, Анисия Иванова
249
Обмислят удължаване на епидемичната обстановка до края на септември
Снимка: БГНЕС

Доклад с искане за удължаване на извънредната епидемична обстановка ще бъде внесен от Министерството на здравеопазването в Министерски съвет утре.

Това съобщи във Варна ресорният министър проф. д-р Костадин Ангелов, цитиран от БНР.  В последните две седмици в сравнение с предходните две заболеваемостта в България намалява.

Не възнамеряваме да засилваме мерките, ако цифрите останат такива, каза още здравният министър.

Като грозна лъжа определи твърденията, че наесен маските навън отново стават задължителни.

Това е поредното удължаване на извънредната епидемична обстановка у нас. На 13 март до 13 април в страната ни беше въведено извънредното положение заради COVID-19.

След това по предложение на Министерския съвет и въз основа на Конституцията Народното събрание удължи до 13 май извънредното положение заради разпространението на коронавируса.

Впоследстиве правната комисия в НС прие поправките в Закона за здравето, предложени от правителството, с които мерките срещу разпространието на коронавируса да останат в сила и след 13 май, когато приключи извънредното положение.

На 13 май официално падна извънредното положение в цялата страна, но останаха в сила част от мерките срещу разпространението на коронавируса. 

Оттогава извънредното положение се замени с извънредната епидемична обстановка до 15 юни. Впоследствие тя също беше удължавана на няколко пъти - до края на юни, до края на юли и до края на август.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
До ЧИТАТЕЛ Да бе, от катастрофи нито един, от семейно насилие също, от самоубийства пак, стига сте *** власт имащите !
193
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука ли сте още истукани, хемусчовци и др. умници? Колкото и да беснеете и да лъжете, ще си останете последни в Европа във всяко едно отношение. Последни!!!
192
4
 
28
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Защо всички починали ги третирате от вируса? Ако го нямаше кое щеше да е причината? Лъжите и комерсиалните ви интереси лъщаят от ВСЯКЪДЕ ! Оставете хората да си *** спокойно по естествен начин !
191
1
 
14
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
вече и децата знаят че гледаме отвън какво правят и кво ни казват и копираме а че маските са пълен майтап е също ясно-те трябва да са препоръчителни,Няма как да се разминаваш навън по пазари и третоари и да общуваш с хората а да ходиш като пълен *** в магазина с един ***
190
2
 
13
 
! Отговори
ТРЯБВАНОВСВЯТ преди 3 години
Сценарият за вирусчето е написано в печатницата за нефелни зелени хартийки във Уъшингтън!Инфо!Димократите искат 25 млрд за укрепване на американските пощи!Условие за фалшификация на изборите!Тръмп налага вето!Димократите не признават резултатите от изборите освен ако са победители,но...Пощите трябва да се реформират по плана на Мишо Константинов и те печелят,но Тръмп не признава..АЙДЕ КЕНЕФИМПЕРИЯТА ДА СЕ РАЗПАДА И ДА ДОДЕ НОВ ЖИВОТ БЕЗ ХАМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА НА ПЕЧАТАРИТЕ!
189
6
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Съгласен съм да удължват колкото си искат епидемичната обстановка, но не и да карат хората да носят маски. Доказано е, че маската не предпазва от коронавирус, а само вреди. Не може да спреш нещо дето масово се разпространява с някакви си платнени маски, през които минават всякакви вируси не само корона. Вирусът е муха, а маската е един отворен камион, през койтот мухата влиза. Не може да се спре разпространението на вируса с някакви си маски.
188
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Обмислят"? Хаха, никой нищо не обмисля ами са им казали от европедерунгелския съюз, нали за това си държат тиквуня на власт, като му кажат нещо и да се изпълнява.
187
14
 
2
 
! Отговори
GG преди 3 години
От вечната опозиция комунистите ще бъдат изметени веднъж завинаги. Защо ли е целия този вой ? Как мислите ? ЕС, евро, банков съюз, енергийна енергия, различна от руската, и тн тн тнтнтнтннтнт
186
12
 
4
 
! Отговори
GG преди 3 години
Турците отлагат, но не забравят. Комунистите насила карат мюсилманите да си сменят иманета на български. Ако някой има право на това нещо сме ние българите, но ние не сме такива хора и не сме забравили обратната страна. Обикновения човек с нищо не е заслужил съдбата на няколко болни мозъци. Доган е лежал, осъден от комунистите на 1-2 години затвор. Човекът забавя, но не забравя. БСП са аут за наше щастие !
185
22
 
2
 
! Отговори
GG преди 3 години
Има много добър сценарий за България. ВНС трябва да се направи и да се преприемат големи промени. Не знам кой му е шушнал на Бойко за тази идея, но е добра за всички ни. Вече всички партии започват да предлагат не лоши идеи и нали всички искаме промяната. Герб няма да имат никаква власт над ВНС и там всички управляващи и не такива трябва да вземат важните решения. БСП тотално ще се срине, защото всички партии ще подкрепят диалога. А ДПС и Доган имат да им връщат не малко, въпреки че са управлява
184
4
 
13
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
До ДОЛУ МАСКИТЕ: Съгласен. Аз и без това маска не нося. Глобяван съм пет пъти за това. Три пъти в чужбина и два в Родината. В магазините се карам с някакви охранители и пазарувам без маска.
183
6
 
20
 
! Отговори
Офф преди 3 години
Що всеки месец да се правят, че умуват за удължаването на извънредната епидемиологична обстановка. Предварително се знаеше, че този цирк ще продължи поне 1 година, година и половина.Да го удължават до пролетта направо. Така е по сценарии.
182
3
 
33
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Обмислят или утре само ще Ви съобщят, че ще е до края на септември, после до края на октомври, по сле до края на ноември и после до края на декември 2023-та. Чапкъни.
181
0
 
19
 
! Отговори
Инелектът преди 3 години
Маските може и да срастнат с лицата ни, но тия дето стоят зад световния цирк по-умни няма да станат. Това е трагедията им, не са по-умни от тези долу.
180
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, оставяйте хората да ходят и дишат свободно!!!! Който иска да ходи със скафандър! Няма да му пречим!
179
0
 
25
 
! Отговори
мдааам преди 3 години
Месец по месец, ще стане година. После ще измислят друг вирус и пак еп. обстановка. Маските ще срастнат с лицата ни.
178
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 183 Помисли малко, дечко.
177
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 183 Ей Оригинален. Прочети си домашното. И да целия почти всички световни правителства са в ООН. ООН е организация на ротсшилд и рокфелер, СЗО и всички световни банки, вкл Федералния резерв. Отворко оригинален, прочети някоя книга.
176
2
 
23
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Тия правят каквото си искат вече. Хората им искат оставката, те били обмисляли еди какво си. Хората са по улиците и искат оствката им, те започнали да свикват еди какво си, нова конституция щели да правят. АЛОООООО, ХОРАТА ВИ ИСКАТ ОСТАВКАТА, НЕ НОВА КОНСТИТУЦИЯ. тОВА СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА. НИКОЙ НЕ СКАНДИРА "ИСКАМЕ НОВА КОНСТИТУЦИЯ", СКАНДИРАТ "ОСТАВКАНА ПРАВИТЕЛСТВОТО". ЕЙ ВОЙНА ЩЕ СТАНЕ НАКРАЯ
175
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До и такааа 170И ти ще вземеш. Форумните ербапи, които се правят на безсмъртни, са от най-страхуващите се.