ВМРО: Не опъваме ластика, не изнудваме ГЕРБ

Не трябва да се прави Конституция за президента, каза Искрен Веселинов
26 авг 2020 11:19, Анисия Иванова
47
ВМРО: Не опъваме ластика, не изнудваме ГЕРБ
Снимка: Bulgaria ON AIR

ГЕРБ получи твърда подкрепа от НФСБ за нова Конституция и принципна подкрепа с условия от страна на ВМРО.

"Преамбюлът беше една неопределима причина за неподкрепа. Отпадането на този преамбюл беше недопустимо. Задача на държавата е да се грижи за отстояване на националната идентичност и ценности. Не опъваме ластика, не изнудваме нашите партньори. С Конституцията не трябва да се бърза, трябва да се дискутира дълго", заяви зам.-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ на ''Обединени патриоти'' Искрен Веселинов пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че предлагат ограничена законодателна инициатива от страна на президента по отношение на теми, които са свързани пряко с неговите правомощия. Това предложение било отговор на "недотам удачното предложение на ГЕРБ  Висшият съдебен съвет на съдиите и прокурорите да има законодателна инициатива".

Веселинов подчерта, че не трябва да се прави Конституция за Румен Радев, а да се прави Конституция на България за следващите 30-40 години. Според него има конституционен дефицит по отношение на ситуации като днешната, в която институциите воюват.

Още по темата

"Предлагаме в такива ситуации президентът да има право да насрочи референдум и резултатът от него да доведе до край на мандата на правителството или до край на мандата на президента. Народът да определи чия политическа теза е по-правилна", заяви зам.-председателят на ВМРО в "България сутрин".

И посочи още, че от ВМРО подкрепят свикването на Велико народно събрание, тъй като са наясно, че правилата в страната трябва да се сменят. Склонни са да разговарят и за намаляване броя на депутатите, но централен бил въпросът за доверието и моралната легитимност на властта.

"Освен образователния ценз, за да предотвратим това силно влияние на маргиналните слоеве по време на гласуване, които гласуват на база материално стимулиране, трябва да бъдат посочени и други проблеми - демографски проблем, поощряването на грамотната раждаемост, гарантиране правата на нашите сънародници зад граница", каза още Веселинов.

В петък от ВМРО ще получат проекта на ГЕРБ за нова Конституция и в рамките на следващите няколко дни ще излязат с позиция. На база на този проект действащото Народно събрание ще се саморазпусне, уточни събеседникът на Златимир Йочев.

Искрен Веселинов отбеляза, че протестиращите в страната, които искат законност, трябва да спазват законите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИскрен Веселинов е завършил бившето ИСИ, сегашно УАСГ със специалност строителен инженер, но никога досега не е работил като такъв, а е станал "войвода" от ВМРО, макар че Русе е доста далече от Македония. От Право не разбира нищо, абсолютно нищо! Ама се бута да говори за конституция, ерзац-инженерът... В БГ всеки разбира от всичко, но не и от това, за което е учил цели 5 години висше образование...
40
0
 
2
 
! Отговори
Милиционерски номера преди 3 години
Вие с ГЕРБ сте големи търгаши! Накрая с твзи си милиционерски хитрости ГЕР ще падне от власт, а вие няма да влезете в следващия парламент. Ще видите НС през крив макарон!
39
1
 
1
 
! Отговори
О хо хо до 18 преди 3 години
Нито Белене, нито турски поток ще се състоят. Той вече и Путин това го разбра. Само ти не си. Това са хватки за пред фсб. Иначе следва инхибитор на холинестеразата!!!!
38
0
 
4
 
! Отговори
Баба килотка преди 3 години
Ало ВМРО какви ластици разтягане,ама и баба от село трева не пасем.големи глупости говорите.акъл до 0.
37
1
 
3
 
! Отговори
До калеко Алеко преди 3 години
Само в твоята глава е истинският катун.Явно си главен катунджия.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мазен гаден тип. Народен представител бил! Оставка!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Веселинов подчерта, че не трябва да се прави Конституция за Румен Радев, а да се прави Конституция на България за следващите 30-40 години. Според него има конституционен дефицит по отношение на ситуации като днешната, в която институциите воюват."Във всички демокрации има случаи властите да воюват - пресен пример Президента Тръмп и конгреса. Но те не си преправят конституциите както им е по-удобничко
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Анонимен 27Калечката-алечката го е засърбяло аналноmo omверcmue още от миналогодишния гей-парад , където явно му е харесало и сега навсякъде му се привиждат гей-паради !Калечка , ако толкова си закъсал , *** при палатките , помоли се , току-виж някой се прежалил да ти очисти комина ...
33
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
подаваите оставка и повече да не съм ви видяла в нс некадърници
32
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
другари гербери -комунисти,и вие от мвро и патреотари,останахме без министер на правосъдието,що ще правим сега,ще тръгнем ли по кръстовищата,или любимата на балевски,ще води и двете министерства,избора е ваш.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Далаверко,перко и *** повече власт няма да видят
30
1
 
9
 
! Отговори
коментар преди 3 години
Нова Конституция, писана от сегашната провалена политическа класа е пагубно за бъдещето на страната! Референдум и то не по един и два въпроса, касаещи бъдещето на този народ. Защото нали те точно така се кълнат, че във всичките си действия ще се ръководят от интересите на народа!
29
1
 
2
 
! Отговори
15 преди 3 години
До 1,само допълвам ,и овчаря със сопата,да ги укроти,тези протестиращи,това е казал рома ,пред в-к "България Днес"
28
1
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Играта на ДПС е винаги със силните на деня,за разлика от всички други те имат твърд електорат и сигурен гръб,играта на ВМРО е оттегляне от"коалицията"и прекратяване на агонията ако искат да имат бъдеще!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България като се чуе думата патриоти се сещаме за трима уникални ***
26
0
 
10
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Ама разбира се че не изнудвате Герб! Вие просто казвате на вожда им, че там в чекмеджетата има още пачки, които не са усвоени. Пазарлък му е майката....дам, той шкембе войвода най-добре го знае.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАКВА Е ИГРАТА НА ДПС?ЗАЩОТО ТОВА Е ТЯХНО НАРЕЖДАНЕ! НЕ Е НА ВМРО! ТЕЗИ, КОИТО СЪЗДАДОХА ДПС СЪЗДАДОХА ВМРО И ОНОВА НЕЩО НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ КАТО СПЯЩИ КЛЕТКИ, КОИТО ГИ ВКАРАХА В УПОТРЕБА!
24
3
 
2
 
! Отговори
8 преди 3 години
Ей това предложение ми хареса - референдум - за президента или за правителството - който загуби си ходи, още сега може да се направи, без да се променя конституцията, пък който остане вече да му мисли
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха,болния мозък калечка алечка са изказва,голям ***.Как да те наричаме калечка или чубурашку очевадно е че си едно и също лице
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новата Конституция е само една бомба която ще гърми в краен случай.А всъщност никой няма намерение да прави нова Конституция.

Спонсорирани публикации