Димитър Кенаров: Нямам представа защо бях арестуван

Целенасочено оставиха полицаите да са мишена, посочи журналистът
Обновена: 4 сеп 2020 12:44 | 4 сеп 2020 12:43, Анисия Иванова
75

Освен пострадали протестиращи и полицаи, имаше множество сигнали за насилие от служителите на реда, сред жертвите на агресията става и журналистът Димитър Кенаров. Как се е стигнало до бруталните удари над него и ареста му?

"Не съм нарушавал обществения ред по никакъв начин. Когато напрежението ескалира, бях там като журналист. Работя на свободна практика. Подготвен съм за подобен тип ситуация. Бях изтласкан, бях свален на земята", каза за "България сутрин" журналистът Димитър Кенаров.

По думите му човек поема рискове, отивайки на подобно място, но насилието било целенасочено. Лично за него задържането му от органите на реда било за дълго без обвинения.

"Беше целенасочено полицаите да бъдат оставени над час да търпят и да седят като мишена, да не правят абсолютно нищо и да бъдат държани под дъжд от камъни", допълни той за Bulgaria ON AIR.

Според него полицаите били пионки в една далеч по-голяма политическа игра.

"Камерата ми се търкулна, когато ме свалиха и изчезна. Не ми беше върната, тя просто изчезна. Около час 6 души седяхме в малък бус и изчаквахме. Накрая ни заведоха в Пето районно управление, нямам представа защо бях арестуван. Не съм участвал в сблъсъците. Трябва да даваме гласност на ставащото", обясни Кенаров.

Той допълни, че ще си търси правата в съда и има медицинско свидетелство за случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Психично болен мазохист на свободна практика!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чувството че този нарочно се е набутал на първа линия, за да може да се прави на жертва. Това сега е много модерно.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не е бил дрогиран, та нямал представа?!
61
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 100 арестувани, значи ще има изплащане на обезщетения на над 100 човека. Лошото е, че ще ги платим ние, а не мутрите заради които се сличи това.
60
0
 
2
 
! Отговори
1212 преди 3 години
Категорично съм против насилието упражнено върху журналисти, полицаи, мирни граждани и когото и да било, но.... Бащата на въпросното лице от репортажа е един от най-големите престъпници в здравеопазването. Нещо повече, той беше секретар в МЗ в правителството на същи Бойко Борисов, срещу когото сега син и баща Кенарови протестират. Като секретар си прокара наредба, чрез която лично се облагодетелства. Изводи си направете сами.
59
2
 
8
 
! Отговори
Много смешно преди 3 години
Ей псевдо жирналисчета май бъркате свободата с свободния и забравяте че освен права имате и задължения. И не си измисляйте новини
58
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво праиш между шамарите!Ще си носиш последствията!
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утепайте някой журналист ,че да се вразумят!Платена пас..мина!!
56
2
 
8
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 години
Из самоучителя за протести:Стъпка 1: Правиш блогСтъпка 2: Взимаш журналистическа карта заради негоСтъпка 3: Протестираш и се навираш в боя. Бият те.Стъпка 4: Крещиш, че можеш да се легитимираш като журналист. Обикаляш медиите с пропагандата как бият журналисти.
55
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Полицаите сам там за да изпълняват служебните си задължения, а не да търпят гаври , ругатни и унижение от група безделници."Аз от полицаите по-големи безделници не съм видял. Те какво изработиха за държавата като седяха пред парламента? Поне да ги бяха накарали да разчистят площада, че тогава да им дадат надника дето биха хората.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БожковТВ,Информиран.нет на Бабикян.....са вредни за България!!!Закривай!
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Що, ти да не живееш в Африка на топло та зимата да ти е лека?
52
2
 
11
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
Тоя си няма понятие от истински бой и репресии. Полицаите сам там за да изпълняват служебните си задължения, а не да търпят гаври , ругатни и унижение от група безделници. Протестиращите са с най-много права и защити- да ругаят, да трошат и унищожават и да си измислят , че били репресирани. Пълен цинизъм и цирк !!! Ако на някой не му харесва управлението да ходи да гласува .А полицията заслужава аплодисменти за търпението !
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хвърлянето на бомби не било целенасочено. Хвърляли ги по хавата си. Полицаите от глупост взели че се наврели там.
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв журналист е този? Не е работил за нито една медия. Има две сбирки със стихотворения и толкова. Защо се възползва от някаква журналистическа карта, за да прави пропаганда?
49
4
 
6
 
! Отговори
полицията днес преди 3 години
Превръщат арестантите и криминално проявените в техен контингент с о.разработка.Поголовно се предлага сътрудничество срещу предсрочно освобождаване . Бизнес!
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията на демократично избраните диктатури така бие. Вижте Лукашенко какво прави. Борисов да взема и той автомата и да излиза на контрапротест. Може и танковете да викне да газят хора. Така ще достави малко радост на гербаджийските си ***.
47
1
 
6
 
! Отговори
другарството преди 3 години
Служеше за средство на МВР за издирване на виновник! Затова много се държеше.Не всеке 4 души приятели се внедряваше доносчик или на всеки 2 приятелски семействаУченическите и вузовските комитети съдействаха на учителите с доносничествоТам където теорията не достигаше - идваше на помощ практиката!
46
4
 
16
 
! Отговори
Кенаров Блогаджията преди 3 години
Абе, само аз ли проверих какъв журналист е тоя? Някакъв блогаджия, държащ блог, нямащ нищо общо с актуалните събития/новини. Отишъл да протестира и като почнат да бият "Журналист съм не *** бийте". Аман от циркаджии, изнкарващи се жертви.
45
2
 
7
 
! Отговори
още от деца преди 3 години
До Айде биМилицията ни биеше предварително невинни пред майките ни за назидание! Факт!!