Димитър Кенаров: Нямам представа защо бях арестуван

Целенасочено оставиха полицаите да са мишена, посочи журналистът
Обновена: 4 сеп 2020 12:44 | 4 сеп 2020 12:43, Анисия Иванова
75

Освен пострадали протестиращи и полицаи, имаше множество сигнали за насилие от служителите на реда, сред жертвите на агресията става и журналистът Димитър Кенаров. Как се е стигнало до бруталните удари над него и ареста му?

"Не съм нарушавал обществения ред по никакъв начин. Когато напрежението ескалира, бях там като журналист. Работя на свободна практика. Подготвен съм за подобен тип ситуация. Бях изтласкан, бях свален на земята", каза за "България сутрин" журналистът Димитър Кенаров.

По думите му човек поема рискове, отивайки на подобно място, но насилието било целенасочено. Лично за него задържането му от органите на реда било за дълго без обвинения.

"Беше целенасочено полицаите да бъдат оставени над час да търпят и да седят като мишена, да не правят абсолютно нищо и да бъдат държани под дъжд от камъни", допълни той за Bulgaria ON AIR.

Според него полицаите били пионки в една далеч по-голяма политическа игра.

"Камерата ми се търкулна, когато ме свалиха и изчезна. Не ми беше върната, тя просто изчезна. Около час 6 души седяхме в малък бус и изчаквахме. Накрая ни заведоха в Пето районно управление, нямам представа защо бях арестуван. Не съм участвал в сблъсъците. Трябва да даваме гласност на ставащото", обясни Кенаров.

Той допълни, че ще си търси правата в съда и има медицинско свидетелство за случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
най-доброто право преди 3 години
До Инфо-е да нямаш право!
43
1
 
15
 
! Отговори
Кандидат полицай преди 3 години
Аз да питам....при такива случаи първо да питам ли, журналист ли си или немирнопротестиращ и после да ги кютеча, а?!
42
10
 
2
 
! Отговори
стил и метод преди 3 години
Първата работа на ченгетата е да потърсят изкупителна жертва докато му вземат здравето
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Инфо"бузкруполен начин.."Ето това е грамотен човек, високообразован!
40
9
 
2
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
Как от приличен спортист ставаш пионка на корумпираната ни държава ръководена от ТОЛУПИ!!!След като няма финансиране от държавата към спорта в България ... Ставаш ПОЛИЦАЙ( Пионка на ТОЛУПИТЕ).Следва целенасочето противозаконие и отнемане правата на Българина по бузкруполен начин.. (БОЙ и разиграване)Времето ви изтече както изтече Язовир Студена *** !!!ОСТАВКА
39
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"МЕН ЗАЩО НЕ МЕ БИЯТ?"Като те гледам какъв си безгръбначник, не съм сигурен дали не изяждаш по няколко профилактични точилки дневно от жената вкъщи.
38
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пян_Гъ"И въобще не се оплаквам ..."Значи си съгласен да изядеш боя. Всички диктатури са демократично избрани. Путин също е демократично избран. Навални отровен ли е? Германците се жалват, че е отровен.
37
0
 
17
 
! Отговори
Студент от Хага преди 3 години
Ама,той джурналиста"не беше там,заедно бяаме,пък те го биха!Аз бях взел на дядо картата на активен борец,ама не я признават!
36
2
 
18
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Ахааа, накрая призна че насилието не е било от полицията и полицайте са били крайно търпеливи към групичката в която се е намирал и той, без никакви отличителни знаци че е представител на пресата! И накрая пита: "Кой ми *** в гащите!?"
35
1
 
12
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
До Анонимен 38Това е практика на КОВЧЕЗИТЕ/БЕСИЛКИТЕ/ЧУВАЛИТЕ ЗА ТРУПОВЕ, не на демократично избраните правителства. И въобще не се оплаквам, а само пояснявам, че каквото повикало, такова се обадило. Ку мъ ръзбиръш...
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При такива събития винаги има риск. Протестиращите трябва да са наясно, че винаги е възможна ескалация, респ. да пострадат. Същото важи и за поллицаите. Тях ги асоцийрат с властта срещу която са протестите, а и това им е работата. Някак не им отива това дето ги изтипосваха пред разни телевизии да реват като бебета, че били репресирани.
33
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пян_Гъ"МЕН ЗАЩО НЕ МЕ БИЯТ?"Не се оплаквай! Много бързо може да дойде и твоя ред. Тука има предложения полицията да почва да бие наред.
32
5
 
20
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
"Нямам представа защо бях арестуван"Нека ти кажа, драги. НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ ХОДИ С ПРОТИВОГАЗ НА ПРОТЕСТ!!! Използваш прикритието "журналист на свободна практика" - 1н вид посегателство в/у свободата на словото!, - но не става ясно за коя медия/кои медии работиш на хонорар, нито в какъв жанр точно се подвизаваш. Става точно като "една жена каза..." Пълен монтаж. МЕН ЗАЩО НЕ МЕ БИЯТ? Защото работя, а вечер съм си вкъщи и си гледам семейството, затова! Дръжте се нормално и никой няма да ви бие.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Какъв журналист ?!Журналист на свободна практика ?!?като оная мисирка, дето бТВ услужливо я снимаха на конференцията на ГЕРБ. Минавала случайно оттам и изведнъж се оказала вътре и някакъв и изхвърлил телефона и случаено екипа на бТВ, с когото случаено се познавала, заснели всичко :)
30
7
 
3
 
! Отговори
ЗА КОМЕНТИРАЩИТЕ преди 3 години
Ето вече и с0рос0иди не мога да напиша, толкова сте я дъвкали тази дума, че чак се забранява, калеко-алековци ...ееей всичките си сложете по една такава снимка бе. Много ви пасва. И като видите някой по нормален да ви говори на "интелегентно" и се обърквате, не му разбирате и ви иде да му фраснете един нали :) смях смях
29
1
 
17
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
До Какъв журналист ?!И аз това се чудех. Ако е журналист на свободна практика - каква журналистическа карта, за да им се легитимира, е щял да извади? Защото такива карти издават само медии. И така е правилно. А като е на свободна практика просто няма коя медия да му извади карта, защото той не работи там.Всеки може да си тури надпис "Press" където иска и после да се оплаква.
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Какъв журналист ?!Журналист на свободна практика ?!? Ми то тогава всички, които коментират тука също могат да твърдят, че са журналисти на свободна практика !Така като гледам са *** на свободна практика. Това незаконно ли е? Да очаквам ли полицията да ги пребие?
27
13
 
3
 
! Отговори
ЗА КОМЕНТИРАЩИТЕ преди 3 години
Ей Байчовци, толкова сте жалки и смешни с тези коментари. Все всичко ви е ясно, винаги се излагате с вашите безумни бъртвежи. Много е лесно да си коментирате от вмирисаните столчета, да чаткате по клавиатурата и да обвинявате всеки и всичко нали? Не бяха ***, гербоиди, протестъри, ***, хелзингски комитет, неща за които четете и нищо не разбирате... за вас са само Каракачанов и Джамбазки и всички *** като вас, да ви вкарват в доживотна казарма и да си лафите там до припадък
26
3
 
15
 
! Отговори
Айде би преди 3 години
И аз нямам представа защо е бил арестуван. Но вече придобих представа, че от всички, започвайки от битите зад колоните на МС, до Кенаров и т.н. нищо не са направили, били са по-мирни от Майка Тереза и изобщо нямат представа защо точно тях са нарочили.Ще взема да стана полицай. За да набия няколко души, на които съм им набрал, защото явно полицията само това прави - бие невинни.
25
1
 
22
 
! Отговори
Какъв “журналист” ?! преди 3 години
Журналист на свободна практика ?!? Ми то тогава всички, които коментират тука също могат да твърдят, че са журналисти на свободна практика !

Спонсорирани публикации