Хапче-чудо срещу COVID-19 създадоха двама български лекари

Добавката е комбинация от 19 билки, витамини и минерали, стимулира имунната система
5 сеп 2020 07:40, Елка Василева
188
Хапче-чудо срещу COVID-19 създадоха двама български лекари
Проф. Иво Петров. Снимка: архив, БГНЕС

Хапче, което помага при COVID-19 и при други респираторни и вирусни инфекции, регистрираха двама български лекари в патентното ведомство. Медикаментът Corviral съдържа 19 натурални съставки, които стимулират имунната система, съобщи за “Труд” проф. Иво Петров.

 Той заедно с д-р Камен Стойчев са създателите на добавката. Помогнал им е технолог-химик, който дълги години е работил във “Фармахим”.

Идеята дошла от публикации на китайски учени, които доказват, че билки успешно блокират развитието на тежка симптоматика при заразени с коронавирус.

“Проучихме възможните комбинации, важно беше да използваме такива билки и натурални съставки, които да въздействат върху различните сфери, които поразява вируса”, обясни д-р Камен Стойчев.

Още по темата

Формулата представлява комбинация от специално подбрани растителни екстракти, витамини и минерали. Комбинацията включва: екстракт от листата на хининово дърво и сладък пелин, в който се съдържа артемизинин. Тези две съставки имат противовъзпалителен и имуномодулиращ ефект и действат срещу проникването на външни за организма патогени във вътрешността на клетката.

Екстрактът от глог предпазва сърдечносъдовата система, а наличието на ябълков пектин влияе благоприятно на стомашно-чревния тракт и на сърдечно-съдовата система, като помага за намаляването на нивата на лошия холестерол и на триглицеридите в плазмата.

Имуностимулиращо действие имат екстрактите от джинджифил, горчив портокал и глухарче, както и витамин C и минералите цинк и селен.

Във формулата е включено и веществото амониев глициризинат, съдържащ се в билката женско биле. Женското биле има дълга история на приложение при лечение на кашлица, простуда, както и за регулиране на нарушеното храносмилане. Амониевият глициризинат има и противовъзпалително действие.

Създателите на хапчето проф. Иво Петров и д-р Камен Стойчев обясниха, че откакто е произведено, те и семействата им профилактично пият Corviral. Д-р Стойчев обясни, че двайсетина лекари и медицински сестри също пият профилактично от добавката и досега нито един от тях не се е заразил.

“Corviral действа много добре, ако приемът на таблетки започне още при първи симптоми. При това положение те отзвучават за 3-5 дни. Пробвахме медикамента и при 28 човека, диагностицирани с COVID-19, които се повлияха много добре”, коментира д-р Стойчев.

Той обясни, че вече имат заявка от Австрия, където добавката била тествана в няколко центъра за алтернативна медицина. “Водим преговори с няколко държави, с които също предстои да сключим договор за доставка на Corviral”, каза д-р Стойчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоГлупав и злобен човек си. До 1988-а година е имало над 350 000 случая годишно на Полиомиелит, по нашенски - детски паралич. През 2018-а са били 33. Не си ваксинирай децата, не ваксинирай и себе си, не взимайте НИКАКВИ лекарства и се търкайте с чесън. Никой не твърди, че фармацевтичните компании са светия светих, ама да кажеш, че едва ли не висчко е лъжа и измама е жалко и опасно.
125
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
като влезна в аптека и се хващам за главата..Кутийките с цяровете там са повече от стоките в МОЛ-а!..Като излезна от аптеката,пак се хващам за главата:-Толкова прегърбени,болни,патрави,куцащи и кълчещи се хора с "лица от пръст" трудно могат да се видят другаде..Всеки влачи някакви "направления за изследване" и след това се реди на опашката пред аптеката.....нещо не се връзват някакси нещата...А като слушам как пенсиите коментират единствено колко пари за какви цярове ще дадат и тоя месец ,
124
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
продължениеБЕЗ "суперсвръхсилвер" специалните илачи на фармацевтичните гиганти,които по онова време се чудеха как да направят милиарди от порцелановото хаванче,в което бъркаха цяровете си!И друго:-Човечеството е оцеляло БЕЗ въпросните "гиганти",а е преживяло какви ли не епидемии,вкл. чума,холера и др..Тоя ФАКТ би трябвало да поохлади малко РЕКЛАМАТА!..Виж,ХИРУРЗИТЕ,те НАИСТИНА спасяват животи!..Слава Богу че ги има!.Но останалите "терапевти" трябва много да внимават с ОТРОВИТЕ!
123
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен,който написа:-"До ПроСоТоТова, дето си го мислиш, го кажи на милионите майки, дето не се налагаше, да погребват деца болни от Полио.."какви "милиони майки,драги?..Чуй сега какво ще ти кажа:-Когато бяхме 4-5 годишни се появи епидемия,но ИСТИНСКА,не като измишльотината "ковид" от ВИРУСЕН МЕНИНГИТ по децата..Много,много опасно заболяване.Как реагираха "милионите майки"?..-Ами просто закачиха на шията на всяко дете торбичка с..ЧЕСЪН!Менингита изчезна така внезапно,както се и появи
122
4
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
До Винету///Разбира се ,че професори трябва да стават милионери , а не виещи силиконови чалгарки или наркотрафиканти.Казват ,че ако в България се роди гений,то това ще е геният на завистта.Като гледам ,ние сме преизпълнили неолибералният план по такива гении
121
0
 
5
 
! Отговори
до # 55 д-р преди 3 години
Защо не? Господ те е създал с достатъчно добър хадуер, трябва само да го зареждаш с правилните добавки.
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски учени бяха изследвали действието на ресвератрола и доказаха противовъзпалителния му ефект при коронавирусна инфекция. Защо не пробвате и него?
119
5
 
9
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Ей, така "Инициатевните Професори" у медицината стават Милионери при кризисни ситуации ръководейки се от принципа:"Абе, може и да не помага, мъ поне не вреди"-)))))))))))
118
0
 
10
 
! Отговори
Мисля преди 3 години
Че е за предпочитане пред ваксина, през няколко месеца.
117
5
 
13
 
! Отговори
Маке-ариец преди 3 години
СмЕх, мошеника Гане смесил 5 тревички и си платил на медиите да му рекламират измамата.
116
2
 
9
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
да го дават на интубираните и ако от 10 поне 5 се подобрят, тогава да говорят за чудо!!!
115
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво за идеята ! Във всяка криза някои по-находчиви стават Милионери ! Много много Хитър ход !
114
4
 
8
 
! Отговори
Зеро преди 3 години
На тоя "псевдопрофесор" текезесар, Иво Петров, баща му е аржентински комунист избягал в България, а него го набутват в Първа английска по партийна линия и го кандилкат и до ден днешен..
113
0
 
6
 
! Отговори
Един от Севера преди 3 години
Доктор Радева категорично ми забрани да пия Вода!!
112
5
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
И руснаци и турци и гърци и сърби изпадат в гърч като видят нещо българско.Какво да се прави - комплекси.
111
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧУДОТО се нарича ГЛУПОСТ
110
1
 
33
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
не е лекарство а хранителна добавка!.Ако е лекарство трябва да се изпита в клинични условия и да се представят резултатите. Ако е хранителна добавка няма такива изисквания ,приема се на доверието рекламата на авторите .Важното е да не вреди. А то няма да вреди особено на патентоващите.
109
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази измислена "билка" струва около 40 лв. по аптеките. Не ви ли е срам господа "доктори", че отново и отново, на гърба на народа, ще се печелят милиони. Колкото до нейната ефективност, надали е такава. Защо не излекувахте никого до сега?
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоТова, дето си го мислиш, го кажи на милионите майки, дето не се налагаше, да погребват деца болни от Полио, както и на десетките милиони, които оцеляха, защото ги пришпорихме с антибиотици.
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоНе знам на какво си потомък, но липсата на няколко хромозоми, изобщо не е нещо, с което да се хвали човек ... или за каквото се имаш.