Глупост е войната между институциите, смята проф. Стоян Денчев

Според общественика сами си "чупим" държавата
34

62 дни антиправителствени протести с искане за "Оставка" се провеждат в столицата и страната. Председателят на НС Цвета Караянчева обяви, че ГЕРБ се готви за редовни избори след няколко месеца. Kакъв е изходът от кризата?

"Всичко трябва да е премерено и да се търси баланс. Причините за противоборството между премиер и президент са заложени в самата Конституция. Трябва да се търси мерилото за това и да се намери начин на взаимодействие", каза за "Денят ON AIR" общественикът проф. Стоян Денчев.

Още по темата
По думите му президентът Петър Стоянов (1997 - 2002 г.) му е обяснил, че през 1997 г. е било война, а сега е пошлост. Когато ситуацията не била ескалирала, Денчев се обадил на Цвета Караянчева и апелирал към нея да покани Борисов и Радев "на кафе" в парламента, за да се разберат помежду си.

"Съгласен съм да има война на личностите, да се борят личностите, но е пълна глупост да има война на институциите. Ние сами си чупим държавата. Имаше причини, които накараха хората да излязат на улицата", отбеляза проф. Денчев.

Той бе категоричен, че никой друг не носи отговорност освен властта и то във всичките ѝ проявления - парламентарна, изпълнителна и президентска.

"Къде са синдикатите? Явно има други интереси. В момента възниква някаква ситуация с увеличаване или намаляване на минималната работна заплата. Слави Трифонов не пасува, а акумулира сила в момента", посочи в ефира на Bulgaria ON AIR общественикът.

Според него свикване на Велико народно събрание не е решение на кризата.

"Това е част от запазването на властта. Това дава технологична възможност на правителството да си поеме дъх. За тях това беше правилен ход", отбеляза проф. Стоян Денчев.

Той заяви, че експертен кабинет донякъде би бил решение на проблема, но това трябвало да стане с договаряне. "Инициативата за единение трябва да дойде от председателя на НС, защото по Конституция сме парламентарна република", смята Денчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАЙ ГОЛЕМИЯТ ТРОШАЧ НА ДЪРЖАВАТА СА САМИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ, САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ПОТЪНАЛИ В ЛОЙ И ЛУКС.ОСТАВКА.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протест се прави от интелигентни хора ,които имат авторитетен водач ,програма и ясни възможни политически искания. В момента имаме група кресльовци,които не знаят какво искат.Нито пък водачите им са някакъв авторитет.До един са ко му ни сти чески че рве ни издънки.
26
3
 
2
 
! Отговори
както казах преди 3 години
До 28 опетковрадев не може да заповяда на протестиращите защото сме разнородни и от различни слоеве на населението с различни политически виждания. просто сме обединени с идеята , че има нужда от промяна. а България е в ес и НИКОЙ не може да ни извади от там и да ни присъедини към русия. бе ти да не си поляк от козяк , че на тях все руснаци им се присънват
25
1
 
1
 
! Отговори
и какво преди 3 години
До опетковнерелизуемо има в искането за борба с корупцията и за работещи съд и прокуратура ?? а е нормално ултимативно да се иска напускане на влстта от престъпници или искаш да оставим вълка в кошарата? и не атакувай броя на участващите а коментирай исканията им дали са правилни !! истината си е истина дори да е изказана от ЕДИН човек
24
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До защо Протестите сами по себе си не са "война между институциите", а просто се използват от пРезидента като маша за осъществяване на неговите мераци за повече власт и завличане на държавата в лапите на евроазиатската сатрапия. Посочен от руското КГБ, излъчен от петата колона на КГБ в България, той най-усърдно изпълнява задачата по съсипването и на малкото постигнато до сега.
23
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 3 години
До Анонимен Поредният анонимко, който се обявява за "народа". Народът е близо 7 милиона, а на площада сте шепа неграмотно политически *** и платени "протестъри". Като папагали повтаряте "оставка" и "мафия" и поставяте невъзможни искания. За да има поне малък успех един протест трябва да има конкретни, реализуеми искания, а не ултиматуми. Защитавате една марионетка на Русия и един олигарх, като се криете зад либерастки лозунги. Добре и аз съм народът и не желая вие да ме представлявате!
22
3
 
1
 
! Отговори
а бе професоре преди 3 години
това не е война между институциите а война срещу корупцията и мафиотското упраление/разграбване на държавата !! така , че не може да има помирение между президент и боко защото радев не е страна от протеста а само участва или изразява мнението на хората защото проблема не е отношението между властите а злоупотребата с властта от страна на управляващите
21
3
 
0
 
! Отговори
защо преди 3 години
всички клакиори представят протестите като война между институциите ?? протестиращите искаме борба срещу корупцията и работещи за народа съд и прокуратура и политици грижещи се за народа а не за себе си . не ни интересува кой ще е президент или министър председател.а сегашните сами счупиха държавата щом сме последни в ес
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой започна тази "война"...?Естествено, че Фигуранта... Той и мафията от олигарсите на Прехода.
19
0
 
3
 
! Отговори
Фашист по български преди 3 години
До 4 ВладиАбе, умьовци...Учи български! Няма такава дума! Има умнициПоздрави от нацистите на българския език! Все още не си prime minister!
18
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Война между институциите? Има война между народа и мафията превзела повечето институции. Радев не е начело на протеста, а го подкрепя като една от малкото останали незамисими от мафията институции. ГЕРБ очаква Радев да преговаря? От чие име да го направи, след като протестиращите просто ще включат и него в кюпа на мафията?Да, за първи път народът се вдига без значение на партия и политик. Ами, заслужиха си го. ОСТАВКА
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви кафета,какво разбирателство,Фигуранта цели да узурпира властта незаконно от самото начало.Ретроградност,негативизъм,опошлява всеки празник и унижава народа.Не му обръщаха сериозно внимание,но след разкритията в президенството и към Конституциинния съд за имунитета пощуря и хвана олигарсите бандюги да плащат за масовки и инженеринг на тълпата ,та за нула време да вземе цялата власт.Оплетен в зависимости,тъжна картина,а злоупотребата с власт вече прелива и не е в полза роду.То е за психиатър
16
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Стоян Денчев идеолог и един от създателите на ДПС!? Беше шеф на Библиотекарския институт, ако нещо Ви говори!
15
8
 
11
 
! Отговори
Долу преди 3 години
РадеФ и съд
14
8
 
16
 
! Отговори
Радев-подстрекател преди 3 години
Кофти чувство е да знаеш, че след максимум 1 година ставаш подсъдим Фигурант.Времето изтича, а с него и свободата, която ще му липсва.
13
9
 
16
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Импичмънт на Грипен Радефф !
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Как го виждаш тоя нов старт?А новата къща на копейкин ще я чупим ли?
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВсъщностСИК е Маджо.А Маджо е спондж боб от ДБ.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактНай-добре е управление на Жан Виденов.Тогава СИК нямаше, нали?
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до анонимен 7Да не объркаш цитатите на Боко с цитатите на Мао ! Единият е от ККП , другият от БКП !Щото и двата вида цитати се цитират от безмозъчни ...