БСП скочи: ДПС управлява заедно с ГЕРБ!

Българската политика станала родния Капалъ Чарши
82
БСП скочи: ДПС управлява заедно с ГЕРБ!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП обвини ДПС, че управлява заедно с ГЕРБ, въпреки че официално се опитва да се разграничи от властта.

"Свидетели сме на това как в ключови моменти и за важни закони те си подават ръка един на друг", отсече социалистът Стоян Мирчев. Той е категоричен, че има обвързаност на двете партии.

Още по темата
Повод му даде днешната регистрация на депутатите и осигуряването на кворум, за да започне заседанието.

На първата регистрация не се регистрираха БСП и ДПС и така не се събра нужният кворум от 121 депутати, но при втората пултовете натиснаха всички депутати от движението.

Според Мирчев така ДПС е показало подкрепата си за управлението на ГЕРБ.

"ДПС винаги са част от управлението и това се вижда и от бюджета, който те винаги подкрепят, но го правят задкулисно, а не под официалната шапка на управлението. Патриотите вече са патерицата на ДПС, защото те са просто листът, зад който се крие този процес", нападна социалистът.

"ГЕРБ и ДПС превърнаха политическата реалност в България в един пазар, който можем да наречем  родния Капалъ Чарши", обвини още той. 

Според него българската политика днес може да се нарече политика на концесия, а тепърва ще се разбере какви облаги означава за ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: ДПСБСПГЕРБкворум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС винаги са подкрепяли разумните предложения.Тези хора мислят държавнически и с переспектива напред.И те си имат своите лобита, но при криза в управлението действат с ум и разум.Колкото и да не ги долюбваме, не са толкова злобни и разрушителни като БСП.Винаги разчитам на тях.
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тез бсп много гладни
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "ГЕРБ И ДПС СИ УПРАВЛЯВАТ ЗАЕДНО"
28
8
 
26
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Не съм фен на ДПС, но в случая показват Държавническа позиция. Парламента е създаден да управлява държавата и да обсъжда какви дейности трябва да се предприемат за благоденствието на гражданите на България, а не за да обслужва тясно-партийни интереси. Щом не искат да са в парламента да си подадат оставките! Крайно време е в парламента да се избират представителите мажоритарно, а не по партийни групи и всеки район да може да си отзовава представителя при определени условия.
27
13
 
11
 
! Отговори
истина преди 3 години
Българина не е способен да управлява самостоятелно държава
26
3
 
18
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Мили мои ,комунистчета ,ДПС управлява от 1989г непрекъснато . Само Мавъра ги беше скрил в ъгъла...
25
7
 
27
 
! Отговори
Кажи че е от БСП преди 3 години
и повече не го обиждай.Пак лъсна двойствената лъжлива природа начервените.Хем искаха нова конституция,хем не.Хем са в НС(за надницата),хем не се регистрират.Хем не се регистрират,хем вземат думата и обвиняватвсички освен себе си и фигуранта си.Нелегални,откъдето ги погледнеш.Искатмашинно гласуване,но в тяхната партия изборите за лидер ще са на хартия.Ако някой им платял,можело да ги направят и с машини.Хора,дайте да събирамепари за бедните социалисти,за избор на нов лидер.Отврат,фарисеи.
24
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес е черна дата в историята на България. Последствията от половин вековната насилствена прегръдка със СССР са видни и до ден днешен. Само тук пребоядисани комунисти още са на властови позиции,само тук президента стана метежник и размаха юмрук срещу народа си!
23
4
 
1
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
До Анонименхората от дъното на живота. винаги е било така
22
0
 
3
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
До Зорокои са тези държави бе зодийо?
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Серьожа заешката устна и комунистически наследник се целуваха по устата с бай Местан. И Серюга му се извини за възродителния процес без да пита българите
20
1
 
22
 
! Отговори
бсп=бкп преди 3 години
45 строи комунизъм без никой да им пречи, сега дпс дето те я създадоха им пречела.
19
3
 
25
 
! Отговори
Генади преди 3 години
Дори и така да е, не виждам какъв е проблема на бсп?
18
9
 
32
 
! Отговори
Аз преди 3 години
На БСП всички им пречат, защото не могат да крадат.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС е винаги неотлъчно от БКП, а БКП са всички партии до сега от последните 76 години.
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сякаш ни казват нещо, което не знаем.
15
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това го знаят всички искане трябва да бъде президентска република и намаляна на НС на 80 човека. Свалянето на Боко Тиквата няма да реши проблемите на БГ трябва да се pеже здраво и да не могат да попадат патерици в НС. Дали ще са ДПС или Магарешки или други все някой ще се купи който няма шанс да управлява. При туй положение не може да става и дума за демокрация със 240 човека. Значи в момента един шкембак решава кой да управлява държавата.
14
5
 
40
 
! Отговори
истина преди 3 години
БСП ревнува ДПС че е подкрепило ГЕРБ за кворум. Депутатите са избрани за да работят като приемат закони в интерес на народа, а не да не се регистрират, и като зрители да наблюдават. Който не се регистрира, няма право да говори в парламента.РЕВНОСТТА УБИВА ЛЮБОВТА. Не сме забравили целувките между БСП и ДПС. Съмнявам се че само са се целували. Прелъстени и изоставени.
13
16
 
7
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Животът изтича в бедност. А има държави където ще сте 10 пъти по-добре от тук. Животът е прекалено кратък за да се вълнуваме за чужди шкафчета и как да платим тока зимата. Има държави където когато почнеш работа всички въпроси приключват без един - защо родината ти те мачка а чуждите те посрещат и ти дават хубав живот - като на свой?! Но ....по добре един въпрос ...мистичен, отколкото много брутални ...свързани с паричен недостиг и мутри с които да си губите Ценното Време. Което е най-важно.
12
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой всъщност гласува за БСП? Аз такива покрай мен нямам.