Венци и цветя на Паметника на Съветската армия за 9 септември

Малцина привърженици на историческата дата се събраха в центъра на София
114

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Граждани положиха венци и цветя на Паметника на Съветската армия в центъра на София за 9 септември, видя фоторепортер на Dnes.bg.

Още по темата
Дошлите да се поклонят обаче бяха по-малко от минали години. Липсваха и традиционните червени знамена.

По-рано през деня в парламента отново се разрази спор относно историческата дата, белязала развитието на България за почти половин век. От БСП смятат, че 9 септември е сложен край на фашисткия режим у нас, от ГЕРБ и Обединените патриоти обаче напомниха за насилието и репресиите продължили цели 45 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
На тези мероприятия требва да раздават чай от гинко билоба, неупотребявани памперси и задължително да присъства "Бърза Помощ". В линейката требва да има поне един санитар със специална задача да подсеща участниците защо са се събрали.
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедо ТашункоДа се надяваме, че освен изкукуригалите старци и този позорен паметник няма да го има!
85
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедо ТашункоИ теб няма да те има! Може пък някой от тези да се окаже столетник, но ти с твоя гнил корен ще си минал покрай Св.Петър!
84
4
 
1
 
! Отговори
До анонимен 87 преди 3 години
Ще ти обясня.Предателското правителство на Муравиев в Кайро се договаря с англичаните да ни окупират. Те не са в състояние в този момент и убеждават Исмет Иньоню турски войски да ни окупират. Струпват няколко дивизии на границата. СССР, наместо да влезе у нас, първо ни обявява война и след това влизат - дипломатически ход. Червената армия първо се насочва към турската граница, съветски катери и канонерки се съсредоточават бързо в южното ни Черноморие и...меракът на турците се изпарява.
83
2
 
0
 
! Отговори
До анонимчо 88 преди 3 години
До до 87само за една нощ след деня на битката при Армагедон. Така че бъди търпелив и заеми положение на очакване... --- ...И къде ще е тази битка? Кога?А позата на очакване е : на колене, голо дупе и трепетно очакване!
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 93ДокЪто има неграмотни проссстаци, България ще потъва!
81
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са истинск "Родолюбци" - под рудкото знаме полагат цветя на паметника на окупаторите
80
10
 
14
 
! Отговори
получуек преди 3 години
Кои са тея Венци и Цветя дето са ги положили комониздиди?
79
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докъто има такива, България няма да се оправи.
78
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам снимките, след 5 години всичките поклонници на Сталин ще сте измрели.
77
4
 
11
 
! Отговори
до 87 преди 3 години
Ти драги, си много нетърпелив, защо си мислиш, че измислените руски паметници и наименувания на градове и улици ще векуват в Евро-атлантическа България. Когато му дойде времето, както казва нашият Цар, гнусните изродщини на комунизма ще изчезнат само за една нощ след деня на битката при Армагедон. Така че бъди търпелив и заеми положение на очакване, защото времето наближава! читател
76
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де какво толкова е направила съветската армия за България, освен че нахлува в територията ни, докато ние сме обявили война на Германия и правителството на Муравиев е свалено с преврат от шумкарите? Български войник никога не е воювал рещу съветски, но въпреки това черената армия ни окупира. А сега се кланяме на окупаторите.
75
7
 
22
 
! Отговори
Стокхолмски синдром преди 3 години
Дърти промити мозъци, кланящи се на чужда окупационна държава. Срам.
74
9
 
16
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Любопитното е, че нито един Красноармеец не е бил убит на територията на Бг, но толкова паметници бяха издигнати в чест на Съветската армия...Да не говорим за "Алйошката" в Пловдив!Не, аз не подкрепям разрушаването на паметници като баши-бузу-ка от ИД.Нека си стоят като напомняне на 45 годишната комунистическа диктатура в Бг, че нещо взехме да позабравяме за периода на "ръководната роля на БКП"!
73
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам на Баце да му направим мавзолей нали е незаменим,много прилича на Тодор Живков същото държане, вече прилича на късния Живков значи му е време да побързаме.
72
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да разбера едно: След като комунистите от ГЕРБ врякат толкова много срещу Червената Армия, че тя е наложила комунистическия режим у нас (което си е вярно), тогава защо тачат и милеят за този паметник с това недоразумение - огромния войник със шмайзер в ръката?Не само че не го гръмнаха, така както Евгений Бакърджиев навремето гръмна мавзолея на Георги Димитров, но и прокуратурата и полицията го пазят!Опитайте да нарисувате нещо на него без Гешев да ви сбара?!
71
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другаре, съвецката власт ви изостави.
70
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радващо и показателно е че всяко година са по-малко слабоумниците честващи този срамен, социопатски и антибългарски празник.
69
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да живее Българо-Руската дружба. Иво Дошев и Манол Глишев да го духат, платени ***.
68
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАде са протестърите???