"Велико народно въстание 2" - малко протестиращи, много полицаи

Достъпът до площада става само след проверка
Обновена: 10 сеп 2020 09:03 | 10 сеп 2020 08:55, Камелия Цветанова
514

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вторият голям протест, организиран в Триъгълника на властта, носещ звучното име "Великото народно въстание", започна с малко демонстранти.

Началото на протеста беше обявено за 8.00 ч., но едва час по-късно бройката на протестиращите се увеличи. Въпреки това към този час не се забелязва масово присъствие на протестиращи в центъра на София.

Още по темата
За сметка на това полицейското присъствие е засилено.

Полицаите са оградили със заграждения сградата на Народното събрание, а пътят към входа откъм страната на БНБ се охранява от жандармерия.

Има изградени контролно-пропускателни пунктове, полицията вече е иззела и забранени предмети - запалителни вещества, пиротехнически средства, както играчки - пушка и меч.

"Очакваме оставката на Борисов и ще останем тук, докато постигнем целта си", каза пред БНР Николай Хаджигенов, един от организаторите на протеста.

"Тук сме вече 64 дни, ако трябва ще останем още 64", добави той.

Хаджигенов каза още, че протестиращите не намират смисъл да говорят с полицията и сами ще вземат мерки за неутрализиране на евентуални провокатори.

Движението по булевард "Цар Освободител" е нормално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
420
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес е време Европейската комисия да избере кое й е по-скъпо - демокрацията или господин Борисов, заяви евродепутатът Елена Йончева в Комисията по гражданските свободи, правосъдие и вътрешен ред (LIBE), пред която комисар Вера Йоурова представи механизма за сътрудничество и проверка. По време на изслушването стана ясно, че той остава дори и след въвеждането на новото наблюдение за върховенството на закона
419
8
 
8
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Сега е пълно. Все пак хората ходят и на работа!
418
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходили да ги снимат и броят в осем сутринта. Отидете сега да снимате и броите. До метростанция Сердика стигат. Сигурно са около 20000 човека.
417
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 435И неграмотните! Като си прочетеш написаното, ще разбереш!
416
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ми то в БГ. останаха само пенсионери,мутри,полицай и чиновници.Другите са по чужбина.Тук какво да прават.Работа няма,ако намериш то заплатата ти за месеца ще е колкото надницата за един ден на един германец.
415
10
 
14
 
! Отговори
Стъки съм преди 3 години
Няма да ходя, няма смисъл. 20 тапаннаря, половината само минават от там, останалите пияни и спънати. Не си заслужават да си гася пурата и да се разхождам. Пълен позор за опонента ми.
414
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стъки дали ще ходи на митинга като се мръкне? За едни преатели-клошари питам, че са леко притеснени :)
413
7
 
20
 
! Отговори
Цял свят ваи гледа и преди 3 години
се присмива на жалкитеОпити за преврат. На гейПрайда се събират повече мъже отколкото на вашите наркоВъстания. Сммешннициии
412
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментака ли, 45г комунизъм, а 30г демокрастия какво ни даде.заплата на учител:1989г - 105лв2009г - 450лв2020г - 1450лв
411
3
 
15
 
! Отговори
Черепа преди 3 години
Малко били. Ай ся да не се обиждаме. Пробвайте вие да изхранвате тая шайкаКлошари. Парите свършват, ефект няма. А така ми се искаше вече никова да ми е върнала лотарията. Мъкааа
410
3
 
18
 
! Отговори
АБЕ , НЕКАДЪРНИЦИ... преди 3 години
КВО "ВЕЛИКО НАРОДНО ВЪСТАНИЯ"....КВИ 5- ЛЕВА ....ХА,ХА,ХАААААААААА...АМАН ОТ АРМЕНСКИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ "ВЕЛИКИ ПРИКАЗКИ"!ХОРАТА ВИ СЕ СМЕЯТ НА ТАПИТЕ МОЗЪЦИ!ПЪЛНИ ВЪЗДУХАРИ ....ХА,ХА,ХАААААААААА
409
6
 
30
 
! Отговори
Радев-подстрекател преди 3 години
Импийчмънт на Грипен Радев , съд и затвор за насаждане на омраза и подтикване към сблъсъци!
408
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след свалянето на орешарски държавата окончателно се взе от мутрите и техния прогрес е нагоре, всичко се прави за тях и господарите im, всички други да го ду-хате- за вас един по-чепат.
407
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми то ако имахме съд и прокуратура Бойко Борисов щеше да е отдавна в затвора. Ама мутрата си има държава и си управлява, така е като прокуратурата не работи и ходи при честните и неудобни хора- стават протести когато си назначиш прокуратурата да ти слугува и да е бухалката ти. Няма да спрат протестите колкото и да квичите.
406
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лика на бащицата ,методиев бойко, е само за тоалетната хартия, няма по-подходящо място за тойзи свещен лик.
405
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и да броите, и да не броите,излезте гербери на избори и там ще се преброите,като удължавате агонията докъде ще стигнете- ще останете в БГ само дърти герберасти пенсионери щото нашите деца ще избягат ама кой ще ви обслужва - къде ще са доктори, учители, обикновени продавачи, касиери, администрация. По новите насоки на ЕС там ще са само бежанци и ***, и джендърите, нека те ви обслужват вас и децата ви, всичкото зло кето првите ще ви се върне хилядократно.
404
3
 
11
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Срам и позор за протестиращите са това :- Някои да искат смъртта на Бойко или на Президента- Да се иска реваншизъм и отмъщение и кръвопролития- Да се иска затвор за Бойко - Даже репресира семейството на Бойко Борисов- Да се слагат снимки на Бойко върху барабани, спортни топки ( с това какво искат да кажат някои, че искат главата на Бойко ли?)Протестирайте, но без тези неща, те опозоряват протеста!
403
2
 
12
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Анонимен 417 Указа се че свалянето на Орешарски е правилна.След него държавата тръгна.
402
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така ли, 45г комунизъм, а 30г демокрастия какво ни даде.колко язовири, училища, болници заводи построиха лошите комунисти и колко затвориха и разграбиха "добрите" демокрасти, гнусен гербераст продажен, и майка си и баща си продадохте за жълти герберски стотинки.
401
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради такива заглавия сега никой не купува вестници, идва ред да не се гледат новините по телевизията те са едни и същи и накрая всеки пенсионер ще списва вестник в нета.

Спонсорирани публикации