"Велико народно въстание 2" - малко протестиращи, много полицаи

Достъпът до площада става само след проверка
Обновена: 10 сеп 2020 09:03 | 10 сеп 2020 08:55, Камелия Цветанова
514

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вторият голям протест, организиран в Триъгълника на властта, носещ звучното име "Великото народно въстание", започна с малко демонстранти.

Началото на протеста беше обявено за 8.00 ч., но едва час по-късно бройката на протестиращите се увеличи. Въпреки това към този час не се забелязва масово присъствие на протестиращи в центъра на София.

Още по темата
За сметка на това полицейското присъствие е засилено.

Полицаите са оградили със заграждения сградата на Народното събрание, а пътят към входа откъм страната на БНБ се охранява от жандармерия.

Има изградени контролно-пропускателни пунктове, полицията вече е иззела и забранени предмети - запалителни вещества, пиротехнически средства, както играчки - пушка и меч.

"Очакваме оставката на Борисов и ще останем тук, докато постигнем целта си", каза пред БНР Николай Хаджигенов, един от организаторите на протеста.

"Тук сме вече 64 дни, ако трябва ще останем още 64", добави той.

Хаджигенов каза още, че протестиращите не намират смисъл да говорят с полицията и сами ще вземат мерки за неутрализиране на евентуални провокатори.

Движението по булевард "Цар Освободител" е нормално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей мутролюбци, през 1989 година имаше по свободни медии от сега! 2020 година!
379
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 396Е това демократично ли е, бе? Да уволняваш неудобни журналисти. Ти знаеш ли на кое място сме по свобода на медиите от както бръснатите шлемове дойдоха на власт? 111 място. На нивото на Африка!
378
2
 
7
 
! Отговори
! преди 3 години
До Анонимен 391Добре, обясни ми тогава в т.н. демокрации политиците и капиталистите по какъв начин си изкарват парите и кой плаща на полицията там? Не печелят ли на гърба на слабите? Не поддържат ли армия и полиция с данъците платени от данъкоплатците?
377
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВсички "журналисти" при комунизма бяхте доносници.Всички без изключение.Сега виете,че сте репресирани,затова че друг по-нахален от вашето котило ви взел местото
376
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До do 382Кога щеше да видиш чужбина при любимите ти ***?Или щяха да те гръмнат на границата "при опит за бягство" ?
375
1
 
10
 
! Отговори
Консерватор преди 3 години
До АнонименКъде са доносниците от времето на комунизма днес?Кеде са те сега, както се казва?Това са важните въпроси!
374
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До do 382Нещо си се заблудил. БСП направи хиперинфлацията и занули пенсията ти.
373
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да де, ама в природа силния е силен, а тук властта е силна с парите ни и ги харчи за полиция да ни мачка, а те да си дерибействат, с платената от нас полиция и институции са силни, т.е. силни защото ни ограбват уж законно по техни закончета и после не можем ги изгони, не можем да ги спрем.
372
17
 
4
 
! Отговори
do 382 преди 3 години
не са ме изхвърлили от работа,щото съм пенсионер и живея повече при децата си в чужбина,че пенсията за 40г стаж ми е окрадена от герберската алчна власт,но и няма да стоя някъде с подлизурство,интриги и доноси.Лузъри не са безработните,защо изхвърлиха всички анти-борисов журналисти от бойковата ТВ- те ли са лузъри че не искат да се подмазват и не са лицемери а казват истината в очите.Едно време поне можехме да критикуваме,а сега директно те изхвърлят от работа. Тия дето сте "успели" сте просто подмазвачи и лицемери, работите за вас си и крепите мутрите.И сте злобни и гнусни хорица.
371
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Набеденият адвокат си е провокатор щото най- много допринесе протеста да се компрометира- с насилие, блокиране кръстовища, безумни идеи да цапа фасади и ранни часове за въстания, когато още не са изтрезнели от вечерта мераклиите.
370
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Велико народно въстание 2" е де факто -"Велико софийско нacupa-нe 2"
369
2
 
3
 
! Отговори
! преди 3 години
До Анонимен 384Това го написах, за да се сетите, че справедливостта е доста относително нещо и не съществува в пълния си смисъл и понятие! Вижда се, че и в природата силния се налага над слабия и някой ще защити тезата, че той трябва да се нахрани. А вие дерзайте и си търсете настоящето, бъдещето и демокрацията! Друг е въпроса кой и колко ще ви позволи да вземете!
368
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук всички дето крепите мaдете на ГЕРБ сте някакви ОБЛАЖИЛИ СЕ. Същите мерзавци като доносниците по времето на комунизма. Винаги е имало киряк стефчовци!
367
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
384, съгласен съм братко, не им се хващай на тези гербaви трoлове и на минусите им. Пишеш коментар и след 2 секунди имаш 6 минуса, хаха. Днес е по-страшна диктатура от колкото по времето на комунизма. Невероятно, но факт. И да си кажа, не съм комунист, от семейство на десни съм. По времето на комунизма мразех комунистите, по времето на демокрацията намразих "демократите".
366
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До !Комунизмът по дефолт е извратен Пълна девиация на обществените отношения и затова навсякъде по света се проваля с гръм и трясък.Навсякъде.Затовя комунистическите извратеняци трябва да се унищожават кат въшки!
365
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не ме интересува какво е при комунзма, имало ли е, нямало ли е, а виждам сега 30г какво е при демокрацията. Мерси,освен мафията си има държава друго не виждам пък вий си плюйте по комунизма, не ни пречите. Ние си искаме настоящето, искаме демокрация, но в момента освен един нагъл *** друго нямаме.Може вие 1млн герберски мижитурки да ви харесва, ама на нас не ни харесва, щото не сме крадци и мижитурки.
364
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До do 375Изхвърлили са те от работа защото си некадърен,а сега се изкарваш политически ррепресиран.Цялата с га н протестиращи лузъри и де би ли начело с бавноразвиващият се му н ьо от с Славяново
363
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
говоря за протестите през 89-90 когато се искаха оставки на комунистите,никаква полиция не ни е спирала, никой не се е заинатявал като борисов сега да не иска предсрочни избори. Ама това е заради егото му, не ще да го водят че не еизкарал един цял мандате, само затоваради неговото си его седи.
362
8
 
4
 
! Отговори
! преди 3 години
До до 370През "комунизма" имаше много неща, но не и комунизъм!Доколкото си спомням при комунизъм, всички блага трябва да се разпределят по равно, като влезеш в магазин си вземаш каквото поискаш безплатно, хората трябва да са равни и т.н и т.н.. Ако някой е чул, че е имало такова нещо, тогава може да говори за комунизъм! Няма го дори и в Северна Корея! По-скоро, може да се говори за някакъв извратен строй квалифициран, като комунистически!
361
8
 
2
 
! Отговори
do 375 преди 3 години
айде де, баш на мен не мож ми говори за комунизъма. Сега няма лагери, а си директно в затвор, а най вече ако не си с герб просто те изхвърлят от работа, удрят те финансово. Управляващите били комунисти, да,от най-долната подлизурска редица,а кой ги избира бе, още по-тъпите облъчени млади,щото старите си гласуват за БСП, ама на власт са герб, наил.Важно е кои са избирателите и кой ги създаде, израснаха при демокрастията нали..

Спонсорирани публикации