"Велико народно въстание 2" - малко протестиращи, много полицаи

Достъпът до площада става само след проверка
Обновена: 10 сеп 2020 09:03 | 10 сеп 2020 08:55, Камелия Цветанова
514

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вторият голям протест, организиран в Триъгълника на властта, носещ звучното име "Великото народно въстание", започна с малко демонстранти.

Началото на протеста беше обявено за 8.00 ч., но едва час по-късно бройката на протестиращите се увеличи. Въпреки това към този час не се забелязва масово присъствие на протестиращи в центъра на София.

Още по темата
За сметка на това полицейското присъствие е засилено.

Полицаите са оградили със заграждения сградата на Народното събрание, а пътят към входа откъм страната на БНБ се охранява от жандармерия.

Има изградени контролно-пропускателни пунктове, полицията вече е иззела и забранени предмети - запалителни вещества, пиротехнически средства, както играчки - пушка и меч.

"Очакваме оставката на Борисов и ще останем тук, докато постигнем целта си", каза пред БНР Николай Хаджигенов, един от организаторите на протеста.

"Тук сме вече 64 дни, ако трябва ще останем още 64", добави той.

Хаджигенов каза още, че протестиращите не намират смисъл да говорят с полицията и сами ще вземат мерки за неутрализиране на евентуални провокатори.

Движението по булевард "Цар Освободител" е нормално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бре полицията прибрала това-онова,кой ви се връзва бе,борисов иска да спре хората от протестите и се чуди как да пречи.Въоръжената до зъби полиция на която сме платили най скъпи шлемове, каски, щитове, кубинки, водни оръдия конна полиция дет и при комунизма нямаше,и тръгнали да прибират една прашка и тук там джобно ножче, може би и камъчетата за прашката да сте конфискували, те колко тона са били.И това няма да спаси банкинската мутра.Колкото по-се инати тоя толко по- ядосва хората, вече го мразят от дъното на душата си, и освен клетви към него друго не чувам.
399
2
 
18
 
! Отговори
Вълчан преди 3 години
Кво бе, да не свършиха парите на Божков?
398
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
орешарски управлява 1г, от първия ден имаше саботажи от страна на герб под диктовката и финансирани от господарите им, а протестите на "умните и красивите" бяха няколко дни, понеже Орешарски предпочете предсрочни избори, а не като борисов да се държи за властта като удавник за сламка.А щом изчсляваш 1г управление за протести то тогава да сметнем 11г X 365 = 4015 дена протести срещу борисов. Ама мутрата не ще да пуска кокала И да иде на честни избори щото ги взима само с измама и благодарение на герберските айдуци дето го крепят, долна оядена па- плач.
397
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 411Не софиянци,а такива като теб съсипаха страната с вродения си кpетенизъм и пълна духовна тъпотa.Коя зодия си?
396
2
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До Анонимен 402 Сега бягат от пост комунистическа България заради ниските заплати. 45 г. развит социализъм до това ни доведе.
395
0
 
17
 
! Отговори
мани ги тия преди 3 години
То и септемврийското въстание 1923 г е било същото. Хората не подкрепят мързеливите. Българската поговорка "Който не работи - не трябва да яде" я е имало и преди това.Просто после руснаците наложиха тогава новото радио и по-евтините печатни издания и започнаха да промиват съзнанието на хората.Никой не иска да носи на гърба си търтеи.
394
2
 
15
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Полицаите прибраха въоръжението и мунициите и мераклии да се бият почти няма.Великото народно въстание се отлага отново. А колко репетиции имаше и накрая едно голямо нищо.
393
2
 
11
 
! Отговори
Припомням преди 3 години
През 2014 г. омразното комунистическо правителство на Орешарски беше свалено на 404-ия ден от непрекъснатите ежедневни протести...
392
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Велико народно въстание 2" е де факто -"Велико софийско нacupa-нe 2"По принцип софиянци винаги са се Hacu-paлu и са били наопак на България,едно време цяла България гласуваше за БСП и дърпаше на ляво,те дърпаха на дясно,цяла България искаше да запази заводи,селско стопанство и работни места,те ги разрушиха,хората по Чермоморието и България не искаха да си дават градовете,окръзите,софиянци им ги взеха и лапат от цялата държава,а страната е в окаяно състояние и населението изчезва или бяга.
391
2
 
19
 
! Отговори
Рехави протести преди 3 години
Снимани от дрон протестиращите в София са по 2-3 хил. души всяка вечер. На най-големия митинг на 2 септември са били между 8-10 хиляди. В останалото време са 1-2 хиляди дневно. А днес са само около 1250 души. Крайно недостатъчно... Може би есента... За сведение протеста на жълтите павета на БСП е бил между 2000-2500 души. Колкото едно село. Жалка работа. За сравнение големите протести на СДС през 1990,1991,1996, 1997 години, които събориха комунизма бяха 150-200 хиляди души в София дни наред. Тогава нещата се случват.
390
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО манипулатри.-телевизиите са КОМУНИСТИЧЕСКИ господине или госпожо.Няма как да е друго щче,на 80-90% всичко е червено,някой са псхо.деснидруги окровено червени.Например много им личи на журналиситев Бътъвъ,сутрешния блок на НОВА,БНТ,телевизията чийто клипове се цитират в тоя сайт,много са!
389
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направи ли ви впечатление че тази година БНТ нямаше програма посветена на 06.09.1885 година а е почти юбилейна за събитието.Досега винаги са имали сутрешен блок посветен на датата,явно са вярвали че няма смисъл ,нали идват другарите на власт а те не обичат такива дати,там не е намесена красная армия а е чисто българско дело на което Просия се възпротивила.Някаква нова тъ..потия върви сега пък с Векилска ами вчера си беше спомен за 09091944гпредаването,бляк!Комунисти......Не е само Бътъвъ.
388
4
 
22
 
! Отговори
манипулатори. преди 3 години
Умолявам телевизиите, не не облъчвайте по цял ден с тези протести, писна ни един файтон агресивни хора по цял ден да гледаме и слушаме. Те обслужват руската пропаганда. това не работи за благото на народа. Не е в наша полза.
387
2
 
10
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До Анонимен"Христос към своите ученици - "Малко сте, но сте качествени".Такова нещо не е написано , нито е било споменато от Спасителя в Свещеното Писание. Не можеш по такъв начин да пишеш за светостта и праведността на светите Ученици и Апостоли на Господ Бог и Спасител Иисус Христос. Само едно е ясно, че ти обикновен и *** човечец.
386
3
 
11
 
! Отговори
! преди 3 години
До do 397Нали живяхме и в социализъм! И там видяхме какво е? Защо си мислиш, че социалистите ще ти дадат повече от това, което преценят? Изберете Нинова и да видим, дали ще направи от всички "баровци"! Разберете, че обещанията са до време, после всеки гледа той да е добре! И аз мога да ти обещая това, което никой не може да ти даде!
385
1
 
22
 
! Отговори
такова животно няма преди 3 години
Велика народно въстание или протести има май само в медиите. Особено в Божков ТВ и в Небългарското национално радио. Повярвайте ми, в провинцията такова нещо нява. Дори хората са обезпокоени от тези вандалски актове и тази агресия от страна на няколко лентяи и най- главния безделник. На народа му омръзна една шепа хора да говорят от името на целия народ, ами , не са целия народ. Особено безделникът от Дондуков 2 няма право да говори от мое име. забранявам му!
384
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бсп не е направила хиперинфлация а и спретнаха един майдан, защото господарите не бяха съгласни с избора на народа, т.е. народа избира ама само ако е техния човек инак - майдан.Аре вземи се изучи че заучените ти плювни край нямат .
383
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е, тогава бягаха от комунизъма, а защо бягат при демокрацията, нали борисов се хвали че всичко е цветя и рози и то благодарение на него, нали сте демокрация ,що така бягат да "видят" чужбина.
382
10
 
2
 
! Отговори
do 397 преди 3 години
Ами те това е за да разбереш какво е капитализъма- полиция и власт и експлоатация до дупка и кръга "послушни" се награждават- кой с пържолка, кой с чекмедженце. Щото те никога няма да оставят социализъм в истнския смисъл - държавна собственост с морални хора да вирее, трябваше да си реформирате соца а не за едни банани да си срутите къщичката.30г не ви стигат да разберете кой кой е, ама и вече ви стегнаха примката,ние поне се борихме да не ни я сложат,ама вие сте умници та и да мърдате не можете вече.
381
16
 
1
 
! Отговори
yyy bre преди 3 години
пенсията щеше да си ми е нормална и децата ми щяха да са си тук и нямаше да са прогонени.на борисов му изнася да окраде пенсиите и децата да ни издържат, да са младите навън да не му протестират и да не го критикуват ,а с болните пенсионери лесно се оправя, те не му пречат на краденето.Мина бай тошо по крадене,сега го гони по стаж. а ти си жалка герберска ***.

Спонсорирани публикации